Rågången 142

Bilder

  • Såld!

Rågången 142 , Viksjö , Järfälla

Välbeläget och familjevänligt radhus med närhet till skolor, natur och Mälaren. Huset som är utbyggt erbjuder 153 kvm med en stor sällskapsdel med öppen planlösning mot köket, två nyligen renoverade bad-/duschrum varav ett med bastu, tvättavdelning, fyra bra sovrum och fina möjligheter till förvaring. Utvändigt finns en insynsskyddad altan under tak för privat rekreation och lättskött trädgård. Garage med fjärrstyrd port ligger i länga på bekvämt avstånd från huset. Här lever ni ett bekymmersfritt och bekvämt boende i med närhet till Viksjö centrums utbud av butiker och service. Det är också nära till skolor, buss, idrottsaktiviteter och gröna rekreationsområden vid Mälarens strandremsa.

153 kvm, 5 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
153 kvm
Biarea:
5 kvm
Tomtarea:
238 kvm
Byggår:
1970
Driftskostnad:
3 237 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 sovrum

Boarea

153 kvm

Biarea

5 kvm

Rumsbeskrivning

Entré/ hall
Stenlagd entrégång leder fram till uteplats och entré. Välkomnande och rymlig hall som delvis ligger i den utbyggda delen av huset. Här är väggarna vitmålade och på golvet vid entrén finns ett klinkergolv. Längre in i hallen finns garderob, städskåp samt praktiskt trappförråd. I den inre hallen ligger ekparkett från 2012, som löper vidare in i kök och vardagsrum.

Dusch/ Bastu
I nära anslutning till entrén finns duschrum som renoverades 2013 av firma (kvalitetsdokument finns!). Duschrummet har vitkaklade väggar, klinkergolv med golvvärme, badrumsmiljö med spegelskåp med belysning och duschplats med väggar i glas. Duschrummet ligger i den tillbyggda delen av huset och normalt finns bara en dusch/ bad möjlighet i dessa hus. I anslutning till duschrummet finns en bastu.

Allrum/ sovrum
Stort sovrum alternativt allrum med ljust parkettgolv och vitmålade väggar. Fönster ligger mot framsidan och i detta rum finns antennanslutning framdragen.

Tvättstug
Här ligger våtrumsmatta på golvet och väggarna är vitmålade. Här finns tvättho, tvättmaskin och torktumlare av märket Electrolux från 2014, torkskåp samt helt ny varmvattenberedare på 300 liter.

WC
Gästtoaletten renoverades 2004 med kaklade väggar med bård och dekorplattor och klinkergolv. Här finns wc, handfat samt spegelskåp med halogenbelysning.

Kök
Praktiskt kök med ordentlig matplats och öppen planlösning mot sällskapsdelen. På golvet ligger ekparkett från 2012 och på väggarna finns vitmålade träpanel. Vita köksluckor med dekorlister och vitmålat kakel ovanför arbetsbänk som delvis är i rosfritt och delvis i trä. I köket finns kyl (2006), frys (2006), spis med glaskeramikhäll (2006), allt från Electrolux. Spisfläkt från Husqvarna samt diskmaskin (2005). Från köket finns utgång till baksidan med trädäckad altan under tak.

Sällskapsdel
Ljus och trivsam sällskapsdel med ljust tapetserade väggar samt med fondvägg med vitmålad panel. Golvet har ekparkett från 2012.
En del av sällskapsdelen har infällda downlights i taket. Här finns utgång till framsidan genom altandörr. Luft-/luftvärmepump från Mitsubishi från 2015 finns installerad.

Övervåning:

Hall
Övre hallen har eklaminatgolv, vitmålade väggar och infällda downlights i taket.Härifrån når ni en praktisk klädkammare med hyllinredning samt fönster.

WC/ Badrum
Det här badrummet renoverades 2014 av firma (kvalitetsdokument finns!). Badrummet har klinkergolv och vitt liggande kakel på väggarna. Här finns wc, badkar, kommod badrumskåp samt vädringsfönster.

Sovrum
Rymligt sovrum med fönster mot baksidan. Här ligger det eklaminatgolv och väggarna har en mönstrad tapet. Från detta sovrum har man ingång till klädkammare med blå heltäckningsmatta och vitmålade väggar. Här finns hyll- samt hänginredning och här finns också vindsluckan.

Sovrum
Husets största sovrum ligger med fönster mot framsidan och här har ni också ingång direkt till klädkammaren. På väggarna sitter vit strukturtapet och på golvet ligger furugolv. Här är också utgången till balkongen på huset entrésida.

Sovrum
Här ligger ett laminatgolv av rönn och på väggarna har en ljus tapet med en mönstrad fondtapet. Här är också utgången till balkongen på huset entrésida.

Övrigt:

Huset är besiktigat och besiktningsprotokoll tillsammans med energideklaration kan laddas ner under viktiga dokument när ni har gått in på Rågången 142 från vår hemsida.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus

Byggnadsår

1970 ombyggt 1980

Uppvärmning

Direktverkande elvärme samt Mitsubishi luft-/luftvärmepump från 2015.

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 augusti 2012
Energiprestanda: 101 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Betong och trä
Tak: Betongpannor (1998). Papp på tillbyggnaden.
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Inför försäljningen till nuvarande ägare år 2012, så har tidigare ägaren låtit anlita byggfirma för att åtgärda problem i golvkonstruktionen. Samtliga golv på undervåningen har rivits ned till betong, förutom i tvättstuga och sep WC:n, vilka består av gjuten platta. (den utbyggda delen berörs inte) Betongplattan är stålborstad, dammsugen och behandlad med Penetrox. Ytterväggssyllarna är tätade för att förhindra luftinsläpp, golven är uppreglade med Nivellsystem (45-regel). Mellan varje regel ligger en 45-isolering, på reglarna ligger en 22 millimeters spånskiva och som ytskikt har 16 millimeters ekparkett lagts. Ett tystgående Nivell fläktsystem har installerats som medför att samma temperatur erhålls under golv och i väggar som i rummen, vilket resulterar i att risken för mikrobiell tillväxt är obefintlig. Läs mer i arbetsbeskrivningen från byggfirman samt i uppdaterat besiktningsprotokoll.

Huset är utbyggt fram till gamla förrådsbyggnaden på framsidan som revs vid utbyggnationen. Detta har ökat boarean med 24 kvm och på nedre plan finns nu även dusch/bastu och ett stort sovrum. Utöver detta så har också hallen blivit större.

När yttertaket renoverades 1998 så bytte man pannor, läkt och papp.

Vinden extra isolerades 1998.

Fasaden målades om 2002/-04 och nedre delen av panelen på framsidan är utbytt.

Balkong som sträcker sig över hela framsidan och ligger i söderläge.

På baksidan med utgång från köket finns stor trädäckad altan under tak. Reglarna under trädäcket byttes ut 2003.

Telia fiberkabel är nergrävt i området och är förberett att koppla på i huset.

Radonmätning är utförd 2008 med resultat 90 Bq/ m3.

Fastighetsbeteckning

Viksjö 3:37

Övriga byggnader

Isolerat och varmbonat förråd finns på framsidan. Garage med fjärrstyrd port finns i länga på bekvämt avstånd från huset.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

38 850 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 21 000 kr
VA: 5 400 kr
Renhållning: 2 000 kr
Väg, samf: 3 450 kr
Försäkring: 7 000 kr
Beräknat antal personer: 7

Kommentar

Kostnaden grundar sig på att sju är bosatta i huset. Kostnaden för el/uppvärmning grundar sig på ca 21 400 kWh/år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 144 000 kr, varav byggnadsvärde 1 113 000 kr

Summa pantbrev

1 850 000 kr

Tomt

Areal: 238 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Härlig trädgårdstomt med gräsmatta, trädäckad altan under tak samt stenlagd framsida och entrégång.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Viksjö S:7, GA:10

Tillträde

Feb-Mars 2017

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Hör av dig till Torbjörn Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad