Jordnötsgränd 3

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Jordnötsgränd 3
  • Stenlagd framsida
  • Baksidan med fruktträd
  • Baksidan med trädäckad altan delvis under tak
  • Välkomnande entré

Jordnötsgränd 3 , Viksjö Hummelmora , Järfälla

Mycket väl omhändertaget och utbyggt parhus om 162 kvm med välskött gaveltomt. Fastigheten är belägen i barnvänliga Hummelmora och här finns fina naturområden på gångavstånd. Rymligt kvalitetskök med massiva träsnickerier och mycket gott om arbetsyta. Helkaklade badrum med modern inredningsstil från 2009 och 2015 där kvalitetsdokument finns. Trädäckad altan delvis under tak med västläge och stenlagd framsida med morgonsol. Garage i länga tillhör. Huset är förhandsbesiktigat och ansvarsförsäkrat.

162 kvm, 6 rok

Typ:
Parhus
Boarea:
162 kvm
Biarea:
6 kvm
Tomtarea:
332 kvm
Byggår:
1984
Driftskostnad:
2 721 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

162 kvm

Biarea

6 kvm

Rumsbeskrivning

Entré/ Hall
Stenlagd framsida med entrédörr och groventré till kök. Innanför entrédörren ligger klinkergolv som längre in övergår till vitlaserad ekparkett, direkt till höger finns hatthylla. Väggarna är ljust målade. I hallen finns förvaring i förråd med hyll- pch hänginredning samt i trappförråd. Trappa till övervåningen med mattbeklädda steg och fönster som ljusar upp. Från hallen löper golvet utan tröskel vidare in i kökets matplats.

WC/ Duschrum (2009, kvalitetsdokument finns)
Duschrummet helrenoverades 2009 med vita helkaklade väggar och grått klinkergolv med golvvärme. Här finns duschhörna med regndusch och vikdörrar i glas, wc, handfat med kommod, spegel med förvaring, handdukstork samt vädringsfönster. I taket finns infällda spots och högtalare som går till duschrummets radio.

Kök/ Matplats
Kvalitetskök med massiva träsnickerier och gott om arbetsyta. Luckor i ek med arbetsbänk i vit laminat. Ovanför arbetsbänken sitter melerad vit kakel samt LED belysning. Det finns gott om arbets- och avställningsyta då köket förutom vinkeldelen även har en bortre del med arbetsbänk och överskåp med vitrinskåp. Ovanför överskåpen sitter spotbelysning. I köket finns infälld diskho, infälld glashäll, vit fläktkåpa, inbyggd ugn och micro, kyl, frys samt skafferi. Groventré finns mot framsidan. På golvet ligger ekparkettgolv och här finns golvvärme. Mellan köket och hallen finns stor matplats som ledigt rymmer sex personer. Väggarna är tapetserade i ljusgrått och på golvet ligger vitlaserat golv som utan tröskel löper vidare mot hallen. Härifrån finns utgång till baksidan med trädäckad altan som delvis ligger under tak. Trädäcket ligger mot väst med kvällssol.

Tvättstuga
Bakom köket ligger tvättstugan och här finns groventré mot baksidan. Golv och väggar med våtrumsmatta. I tvättstugan finns tvättmaskin, torkskåp, tvättho med underskåp, centraldammsugare, ventilationsanläggning, varmvattenberedare samt två garderober.

Vardagsrum
Rymligt och ljust vardagsrum med ekparkettgolv och vit strukturtapet. Fönster vetter mot baksidan. Matsalen ligger bakom skjutdörrar med fönster och fönster mot framsidan. För den som önskar finns här goda möjligheter till ett extra sovrum som det också en gång varit, med dörr mot hallen.

Övre hall
Trälaminatgolv och ljusmålade väggar. Här finns förvaring i klädkammare med hyll- och hänginredning. Mindre allrum finns för till exempel tv-hörna.

Sovrum 1
Ljust parkettgolv och ljust blåmålade väggar. Fönster vetter mot baksidan. (garderober ingår ej)

Sovrum 2
Ljust trälaminatgolv och grön strukturtapet. Fönster vetter mot framsidan. (garderober ingår ej)

WC/ Badrum/ Duschrum (2015, kvalitetsdokument finns)
Väl tilltaget badrum med gott om plats för stor jacuzzi, duschhörna, wc samt dubbelhandfat. Badrummet helrenoverades 2015, jacuzzin är dock av äldre modell. På väggarna sitter vit kakel och på golvet ljusgrått klinker med golvvärme. Här finns wc, duschhörna med regndusch och vikdörrar av glas, jacuzzi, dubbla handfat med kommod, stor spegel infälld i väggen, väggfast badrumsskåp samt två vädringsfönster. I taket sitter infällda spotlights.

Sovrum 3
Trälaminatgolv och vitmålade väggar. Här finns fyra garderober och fönster mot framsidan.

Sovrum 4
Trälaminatgolv och lila målade väggar. Fönster vetter mot baksidan. (garderober ingår ej)

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans parhus

Byggnadsår

1984 Ombyggt 1991

Uppvärmning

Direktverkande el + Luftvärmepump

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 augusti 2016
Energiklass: D
Energiprestanda: 61 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Papp
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Stenlagd framsida med plats och trädäckad altan på baksidan delvis under tak. Framsidan bjuder på morgonsol och baksidan på eftermiddagssol.

Utförda renoveringar:
Service av ventilationsanläggning
2002 Ny takpapp
2008 Trädäckad uteplats och skärmtak
2009 WC/ Duschrum nedre plan
2011 Luftvärmepump (service 2016)
2013 Fasaden målad
2013 Stamspolning och byte av kranar
2015 WC/ Badrum/ Dusch övre plan

1993 byggdes huset ut. Man byggde ut övre plan ovanpå kök och tvättstuga som också är ganska vanligt för området. Tidigare ägare installerade också ny elcentral med snabbsäkringar.

Centraldammsugare finns installerat.

Larm finns installerat och kostar 1 688 kr/ år.

I samfälligheten ingår även kabel-tv.

Fastighetsbeteckning

Viksjö 9:373

Övriga byggnader

Garage i länga ingår genom samfälligheten. Garaget är avskärmat mot båda grannarna med vitmålad vägg. Här finns gott om plats för bil och till exempel cyklar innanför.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 652 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 18 003 kr
VA: 2 449 kr
Renhållning: 1 500 kr
Väg, samf: 5 700 kr
Försäkring: 5 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Under posten el ingår uppvärmning.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 650 000 kr, varav byggnadsvärde 1 512 000 kr

Tomt

Areal: 332 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Plan och fin trädgårdstomt med gavelläge. Baksidan vetter mot väst med kvällssol. På tomten finns fruktträd med äpple och plommon. Utöver det finns även vinbär och krusbär.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Järfälla Viksjö GA:56
Last: Officialservitut Tillträde Takutsprång Mm, 0123-82/43.11

Tillträde

1 Dec eller enligt ök.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 652 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 18 003 kr
VA: 2 449 kr
Renhållning: 1 500 kr
Väg, samf: 5 700 kr
Försäkring: 5 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Under posten el ingår uppvärmning.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 650 000 kr, varav byggnadsvärde 1 512 000 kr

Tomt

Areal: 332 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Plan och fin trädgårdstomt med gavelläge. Baksidan vetter mot väst med kvällssol. På tomten finns fruktträd med äpple och plommon. Utöver det finns även vinbär och krusbär.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Järfälla Viksjö GA:56
Last: Officialservitut Tillträde Takutsprång Mm, 0123-82/43.11

Tillträde

1 Dec eller enligt ök.

Om området

Viksjö Hummelmora

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Hör av dig till Anders Trotzig för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad