Spettvägen 15

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Spettvägen 15
  • Entrésida: med balkong, garage, 2 p-platser, trädäck & lekstuga
  • Härligt välkomnande trädäck
  • Entré och glimt av Master Bedroom
  • Entrehall mot sov- och allrum

Spettvägen 15 , Viksjö , Järfälla

Välkommen till ett 2-plans parhus i souterräng utöver det vanliga med suveränt läge på lugn och lummig återvändsgata i populära Rävkullen intill härlig natur och lekområden. Tomten är lättskött och insynsskyddad med underbart trädäck och uteplats i sydväst på baksidan samt balkong och rejält trädäck med förmiddagssol på entrésidan. Huset har noggrant och löpande renoverats med både värme och omsorg och präglas av öppna ljusa ytor. Kök, matsal och vardagsrum har öppen planlösning med en trivsam braskamin centralt placerad. Vidare finns 3 sovrum, biorum-utrustning ingår, exklusivt badrum med bastu samt duschrum, oljade ekgolv och genomtänkta detaljer. Stenlagd entré, infart med plats för 2 bilar samt vidbyggt garage med automatisk garageport. Fiber är indraget. Extra förråd och stor golvlagd vind. Nära till Mälaren, fantastisk natur, både Viksjö och Jakobsbergs Centrum, skolor, buss, sport- och simhall.

128 kvm, 5 rok

Typ:
Kedjehus
Boarea:
128 kvm
Biarea:
57 kvm
Tomtarea:
439 kvm
Byggår:
1974
Driftskostnad:
1 950 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

128 kvm

Biarea

57 kvm

Rumsbeskrivning

Souterrängplan:
Entréhall:
Den stenlagda entrésidan som övergår till ett rejält trädäck välkomnar vidare in till entréhallen med grått klinkergolv. Hallen har fint ljusinsläpp genom ett fönster samt frostat fönster i ytterdörren (2007). För klädförvaring finns en dubbelgarderob samt skoskåp. I anslutning till hallen finns en dörr till klädkammaren som även är åtkomlig via det större sovrummet. En fräscht vitmålad trappa leder upp till övre plan. En LVP är placerad i entréhallen liksom elcentralen. Golv: klinkergolv med golvvärme övergår till oljad ekparkett inlagt i hela soutterängplan (2007). Väggar: målade. Tak: plattor.

Allrum/Biorum:
Entréhallen leder vidare till allrummet som har öppen planlösning mot hall och trappa. Rummet har inretts till biorum (bioutrustning ingår) men kan avskiljas till separat sovrum. Två fönster finns. Väggar: målade/målad fondtapet. Tak: vitmålade plattor.

Sovrum:
Master Bedroom ligger direkt till vänster om entrén med 2 fönster samt vädringsfönster och dörr som leder till en rymlig klädkammare. Väggar: målade. Tak: vitmålade plattor.

Sovrum:
Till höger om entrén ligger ett sovrum med praktisk skjutdörr och ljusinsläpp genom ett fönster samt vädringsfönster. Väggar: målade. Tak: plattor.

Badrum:
Extra stort och exklusivt familjebadrum ombyggt 2007 med fräsch familjebastu från Svedberg försedd med dubbla vikbara glasdörrar. Kommod är utrustad med dubbla handfat. Större duschdel med dubbla vikbara glasdörrar. Golv: svart klinker och golvvärme. Väggar: vitt kakel/svart dekorkakel. Tak: målat med infällda spots. Övrig utrustning: WC, handukstork sensorstyrd fläkt (2005) och VVB (2015).

Klädkammare/förråd:
I anslutning till både hall och större sovrum finns en rejäl klädkammare med både linneskåp och en väggfast dekorspegel samt gott om plats för avhängning och förvaring. Golv: påkostad heltäckande matta. Väggar: målade, plommon-nyans. Tak: barracuda.

Vardagsrum:
Trappan från entréhallen leder upp till övre plan och det extra stora och ombyggda vardagsrummet i vinkel med öppen planlösning mot matsal/kök. Trappan smälter diskret ihop med rummet genom de omgärdande glasskivorna samt en delvis täckande glasskiva som med fördel kan användas för avställning alternativt serveringsbord vid festliga tillfällen. Övervåningens öppna del ger härligt ljusinsläpp från 2 väderstreck genom 5 fönster samt de 2 nya altandörrarna som leder ut till den härliga längsgående balkongen respektive det underbara trädäcket och tomtens skyddade baksida med eftermiddags- och kvällssol. Centralt placerad finns en rund och stämningsfull Contura braskamin installerad 2007. Matsalsdelen rymmer matbord för 6-12 personer vid fönster och har även vitrinskåp och en inbyggd dekorativ serveringsbänk belyst med infällda spots. Golv: oljad ekparkett. Väggar: målad väv. Tak: vitmålad träpanel. I anslutning till vardagsrummet finns en garderobsdel med 2 garderober, ett garderob/städskåp samt en vindslucka som leder upp till den golvbelagda vinden med imponerande extra förvaringsutrymme och indragen el.

Kök:
Nytt välutrustat kök med nya vita blanka köksluckor och nytt designkakel över arbetsytor (2013). En balkongdörr och ett fönster vetter mot den längsgående balkongen med förmiddagssol. Golv: oljad parkett. Eluttag finns i golv för köksö. Väggar: målad väv. Tak: plattor/vitmålad träpanel. Utrustning: Köksutrustning är från 07 om inget annat anges. kyl samt frys med ismaskin (Samsung), diskmaskin (Bosch, 2015), spishäll (Electrolux), fläkt (Thermex, 2010), inbyggd varmluftsugn (Electrolux) inbyggd Micro (Miele) och inbyggd kaffemaskin i rostfritt (Ariston). Vitt kakel över spishäll, disk- och arbetsbänkar (2013).

Sovrum:
Direkt till höger om trappan ligger ett sovrum/kontor med en elegant skjutbar glasdörr. Ljusinsläpp genom ett fönster samt vädringsfönster. Golv: oljad parkett. Väggar: målad tapet/fondvägg. Tak: plattor.

Tvättstuga:
I anslutning till köket ligger den nymålade tvättstugan, delvis renoverad 2015, med ljusinsläpp genom ett fönster. Golv: brun våtrumsmatta (orginal). Väggar: målad våtrumstapet (2015). Tak: plattor med infälda spottar. Utrustning: tvättmaskin och torktumlare (Samsung, 2013 respektive 2015), bänkho med nytt kakel ovan samt skåp, (2015).

Badrum:
Badrum med svartmålad våtrumsmatta och målad våtrumstapet i vitt och turkos. Duschhörn avgränsas med glasvägg. Plats finns för badkar. Utrustning: Kommod samt spegel med dekorbelysning och WC.

Vidbyggt garage:
Det vidbygda garaget har både sidodörr samt automatisk dörröppnare. Utrustning: jordade eluttag, platsbyggd arbetsbänk, skåp och infravärme.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans parhus i souterräng med vidbyggt garage

Byggnadsår

1974

Uppvärmning

Direktverkande el/LVP/golvvärme badrum entréplan

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 april 2012
Energiprestanda: 63 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Platta på mark
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 2-glas kopplade/2-glas isoler
Bjälklag: Lättbetong/trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Driftskostnader enligt säljare: I kostnaden för uppvärmningen ingår även hushållsel: Beräkning 17000 kilowattimmar x 1 kr. En luftvärmepump är installerad på entréplan. Kostnad för vatten inkluderar även sophämtning(egen sopsortering).
2008: Fasad, entré och baksida, inklusive balkongen målades om. Fönster målades/laserade på in- och utsida.
2013: Fiber installerades.
Nya köksluckor samt nytt kakel över arbetsytor i kök.
Ny tvättmaskin.
Ny balkongdörr sattes in mot balkong.
Automatisk garageport installerades och arbetsbänk platsbyggdes.
2014: Infravärme installerades i garage liksom ny platsbyggd arbetsbänk. Terrassen behandlades med Sioo träskydd och utrustades med infälld belysning.
2015: Tvättstugan renoverades och ny VVB och torktumlare installerades.
Ny diskmaskin.
Övrigt: Utebelysning och eluttag är installerat på fram och baksidan samt sensorstyrd belysning vid garage.
Bredbands- och kabeltv leverantör: AllTele.
Larm är installerat och kan övertas.
Långtidsmätning av radon är utförd 2006 med resultat: 150 bq/kubikmeter.
Parkering: Infart med plats för 2 bilar samt ett rejält garage utrustad med extra sidodörr.
Vindslucka med stege finns upp till en stor golvlagd vind med indragen el samt elkontakter.

Fastighetsbeteckning

Viksjö 5:75

Övriga byggnader

En liten charmig lekstuga med indragen el finns på entrésidan och ett skärgårdsinspirerat förråd från 2004 med indragen el finns på tomtens baksida.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

23 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 17 000 kr
VA: 600 kr
Försäkring: 5 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnader enligt säljare

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 493 000 kr, varav byggnadsvärde 1 279 000 kr

Summa pantbrev

2 525 000 kr

Tomt

Areal: 439 kvm
Tomttyp: Plan trädgårds-/souterrängtomt

Tomtbeskrivning

Synnerligen lättskött och insynsskyddad trädgårdstomt med äppel- och körsbärsträd, svarta och röda vinbär, häckar och staket. På entrésidan finns ett skyddat trädäck med förmiddagssol färdigställt 06 som övergår till stenläggning anlagd 08.
Övre plan har en längsgående balkong i anslutning till köket även den med förmiddagssol.
På tomtens baksida i väst med eftermiddagssol finns ett 2-delat rejält trädäck byggt 04 kompletterad med en ny stenläggning 08. Trädäcket har utrustats med infälld belysning samt behandlats med Sioo Woodprotection och är delvis takförsett med kanalplasttak från 08.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Viksjö GA:16
Last & Förmån, Officialservitut: Gångväg, 01-JÄF-1951
Erhållen information från säljaren 2017-02-02: Kostnad i samfällighet har varit 50 kr/år och debitering har tidigare gjorts vart 5:e år.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad