Högbyvägen 186

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Högbyvägen 186
  • Entrésida mot innergård
  • Entré som vetter mot innergård
  • Rymligt kaklat bad-/tvättrum
  • Kök mot entréhall

Högbyvägen 186 , Viksjö , Järfälla

Idealiskt, lättskött första boende i trivsamma Högby om 2 rum och funktionellt integrerad köksdel. Lägenheten har högt i tak och generösa fönster med fint ljusinsläpp. En altandörr leder ut till den längsgående altanen i söder. Ljust, kaklat och rymligt bad-/tvättrum utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Klädkammare finns i anslutning till sovrum. Parkett och klinkergolv. Fönster har persienner och innerdörrar är vita spårade. Strax utanför finns ett större extra förråd. Nära både till buss och Viksjö Centrum liksom till Mälaren och fantastisk natur.

43 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 566 kr inkl vatten och kabel-TV, exkl värme
Typ:
Lägenhet
Boarea:
43 kvm
Våning:
1
Byggår:
1999
Driftskostnad:
491 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

43 kvm

Rumsbeskrivning

Entréhall:
Ytterdörren, med ljusinsläpp genom mindre fönster, leder in till en rymlig entréhall utrustad med hatthylla. Ett städskåp samt en garderob finns i hallen mot vardagsrum. Golv: genomgående parkett om inget annat anges. Väggar: genomgående ljus mönstrad tapet om inget annat anges. Tak: samtliga tak är vitmålade.

Badrum:
Direkt till vänster i entréhallen ligger det rymliga bad-/tvättrummet utrustad med tvättpelare. Plats finns för badkar. Utrustning: dusch, wc, spegelskåp, tvättmaskin (Bosch), torktumlare, (Elto), VP (IVT, 1999, föreningens ansvar). Golv: våtrumsmatta. Golv: våtrumsmatta. Väggar: vitt kakel.

Vardagsrum:
Hallen leder vidare in till vardagsrummet och den avdelade köksdelen. Vardagsrummet har härligt ljusinsläpp genom större fönstervägg samt altandörren med fönster ner till golv. Plats finns för matbord för 4-6 personer. Altandörren leder vidare ut till den längsgående altanen i söder med gott om plats för avkoppling.

Köksdel:
Funktionell köksdel med vita köks- och bänkskåpsluckor samt trämönstrad köksbänk. En funktionell öppen serveringsbänk nås även från vardagsrum. 3 rader vitt kakel finns över spis, disk- och arbetsbänkar. Utrustning: kyl/frys (Bosch), spis (Bosch) och köksfläkt (Futurum) samt mindre väggfast, fällbart bord. Golv; gråsvart klinker.

Sovrum:
Vägg i vägg med vardagsrummet ligger det ljusa sovrummet med ett större fönster. Från sovrummet nås klädkammaren.

Klädkammare:
I klädkammaren finns plats för avhängning samt hyllplan. Utrustning: El-central med jordfelsbrytare. Golv: sandfärgad plastmatta. Väggar: vita.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 1, hiss finns ej

Avgift

2 566 kr inkl vatten och kabel-TV, exkl värme

Driftskostnad

5 900 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 4 100 kr
El: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

1,0567%

Andel av årsavgiften

1,0567%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans brf-radhus

Byggnadsår

1999

Uppvärmning

Vattenburen IVT Värmepump

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 april 2009
Energiprestanda: 52 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas isoler

Fastighetsbeteckning

Viksjö 3:596

Övrigt

24 av föreningens lägenheter tillskapades genom en ombyggnad av delar av Högbyskolan och övriga 32 lägenheterna uppfördes 1998-99 av PEAB. Ett större uteförråd ligger strax intill med indragen el. Bostadsrättshavaren ansvarar för skötsel av altan.
Föreningen har 52 carports och 8 bilplatser. Separat kö.
Föreningen erbjuder bredbandsuppkoppling genom ComHem och Bredbandsbolaget.
I månadsavgiften ingår bostadsrättstillägg.

Förening

Namn

HSB Brf Högby

Om föreningen

Brf Högby består av 56 bostadsrätter, 24 av dessa tillskapades genom en ombyggnad av delar av Högbyskolan och de övriga 32 lägenheterna uppfördes 1998-99 av Peab. Föreningen erbjuder 52 carports och 8 bilplatser. Fastighetsadresser Högbyvägen 174-284.

Allmänt om föreningen:
Brf Högby förvaltas av HSB Norra StorStockholm. Jörgen Forsgren har varit föreningens förvaltare. Mark har skötts av AB C Malms Trädgårdsanläggningar samt av bostadsrättsinnehavarna i markplan.

I månadsavgiften ingår försäkringsbolagens bostadsrättstillägg så detta behöver inte tecknas av ägaren. Medlemsavgift tas ut med 500 kr/ägare av HSB. Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande prisbasbelopp och en pantsättningsavgift om 1%/ lån i de fall köparen pantsätter lägenheten för upptagande av lån.

Antal lägenheter

56

TV och Bredband

Föreningen erbjuder bredbandsuppkoppling genom ComHem och Bredbandsbolaget.

Parkering

Parkering:
Carport finns att hyra för 250kr/mån. Kösystem, kontakta HSB för aktuell kö status nr. 010- 442 50 00
Carports 52
Bilplatser 8

Renoveringar

Utförda renoveringar:

2013
- byte av panel på trappsidor,
- reparation av överhäng/undertak i gula och gråa områdena
- upprustning av lekplats och OVK-kontroll.

2014
- Renoverades taken med ny papp och läkt.

2016 genomfördes:
- Byte av 4 värmepannor
- Byte av hängrännor på de grå husen samt förråden i grå området
- Samtlig yttre belysning har bytts ut och ersatts med LED belysning.
- Målning av soprum samt förråd och förrådsdörrar i grå området
- Tilläggsisolering vindar på de grå husen

2017 genomfördes:
- Yttre belysning elförråd, soprum och carportar.
- Trappor och balkonger - Byte av panel på trappsidor och överliggare mm på balkongerna (kommer fortsätta under 2018)

Med reservation för eventuella ändringar.

Övrigt

Avgiftsförändringar:
Ingen avgiftshöjning för 2017

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamnar. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Viksjö består till stor del av grupphusområden men närmast Centrum finns även flerfamiljshus. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till både Jakobsbergs och Barkarbys pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även direktbussar till våra grannkommuner såsom Kista och Sollentuna men även till Stockholms City under rusningstrafik.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns i kommunen Barkarby Handelsplats

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad