Morgonvägen 1

Bilder

  • Såld!
  • Vårbilder
  • Fasadbild med garage om ca 50kvm
  • Vardagsrum
  • Kök
  • Badrum på övre plan från 2012

Morgonvägen 1 , Jakobsberg - Västra , Järfälla

Villa i klassiskt område med närhet till skola och härliga strövomården. Plan trädgårdstomt, totalyta om ca 200kvm med ca 50kvm garage! Här erbjuds du och din familj en livskvalité med generösa ytor, 2 bad/dusch, bastu, möjlighet till 5 sovrum, 3 allrum och 2 härliga uteplatser i söder/väster. Modern öppen planlösning i kök och vardagsrum, eldstad i allrum och uthyrningsmöjlighet alt. generationsboende då källaren har en separat ingång! Närhet till golfbana, skidbacke, simhall, görvelns badplats och slott, lekpark. Beläget i ett oerhört lugnt och barnvänligt område med god grannsämja!

102 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
102 kvm
Biarea:
98 kvm
Tomtarea:
1 205 kvm
Byggår:
1968
Driftskostnad:
2 621 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

102 kvm

Biarea

98 kvm

Rumsbeskrivning

Bostaden presenterar följande planlösning:

Hall
Denna del byggdes till i mitten på 80-talet då passagen mellan hus och garage togs bort. Renovering skedde 2012 och hallen fick ett modernt utseende med nya trappräcken och plansteg. Ägarna lade även in stora klinkerplattor med golvvärme och en generös skjutdörrsgarderob i svart/vitt. En halv trappa upp och en trappa ned finner du de andra två planen i huset.

Inre hall:
Härifrån nås de båda sovrummen samt badrummet. Vindslucka är belägen här (gott om förvaringsmöjligheter på vinden). Inbyggt städskåp att tillgå.

Kök:
Från 2006 med ljusa träfanér luckor, exklusiv granitbänkskiva med sjösten ovan och infällda spotlights i taket. Ägarna skapade då en delvis öppen planlösning mot matplatsen i vardagsrummet genom barbänkslösning/förvaringsbänk. Matplats i köket för 4-6 personer och utgång till uteplats och altan med tak. Väggar målade i ljusblått och ekpakett på golvet. Maskinell utrustning: Diskmaskin (Asko), spishäll (Bosch), fläkt (Siemens), inbyggnads micro (Bosch), rostfri kyl och frys i fullhöjd (Bosch), Inbyggd varmluftsugn (Bosch). Golvvärme.

Matplats:
I delvis öppen planlösning med köket men helt öppet mot vardagsrummet ligger denna rymliga matplats för minst 6-8 personer i vardagen och långbord vid fest. Låg bröstningshöjd på fönster vilket ger fint ljus åt hela denna del av övervåningen. Vitmålade väggar och ekparkett på golvet. Utgång till träbelagd uteplats i soligt läge men med skydd av stora tujor de varmaste dagarna.

Dusch/badrum:
Renoverades 2012 med stora mörkgrå klinkerplattor, ljusgrått kakel, infällda spotlights i tak och två ingångar (från hall och sovrum 1). Väggfast högskåp i vitt bredvid dubbelhandfat med kommod (2 lådor), stor spegel med infälld belysning, jacuzzi och duschplats avskärmas med raka duschväggar i klarglas, wc-stol samt handdukstork (el).

Sovrum 1:
Plats för dubbelsäng och garderob med skjutdörrar i spegelglas längs med ena sidan. Utgång till altan under tak. Ekparkett och målade väggar i svagt grått, separat ingång till badrummet.

Sovrum 2 (möjligt sovrum 5):
Disponeras idag som arbetsrum, möjligt att dela av till två sovrum (sovrum 5). Ljusa väggar och ekparkett.

KÄLLARVÅNINGEN

Allrum:
Perfekt för ungdomarna/barnen som kan skapa sitt eget tv/spelrum. Eldstad för de lite kallare kvällarna eller bara för att skapa mysig stämning. Trägolv och målade väggar i vitt med vitmålad träpanel längs med långvägg.
(För kännedom: de 4 plattor som finns ovanför soffan är för att täcka små fönster som vetter mot garaget) Här finns inte golvvärme.

Passage:
I passagen mellan allrum och sovrum finns förvaringsmöjligheter under trappan, inbyggd garderob och sedan efter det på höger sida kommer dusch/bastu.

Duschrum med bastu:
Duschrummet renoverat 2002 med sjösten som kakel och klinker i en gråmelerad ton. Bastu med två bänkrader, aggregat, fönster för ljusinsläpp och rökfärgad glasdörr. Handdukstork (el), wc-stol, duschplats med skjutväggar i glas, handfat med mindre kommod i vitt, spegel, inkaklade hyllavsatser och infällda spotlights i taket. Golvvärme finns.

Tvätt:
Renoverades 2015 med tvättmaskin och torktumlare i arbetshöjd (Bosch), torkskåp (Electrolux), VVB Nibe 266l, förvaringsskåp, lådor och arbetsbänk samt tvättho.

Allrum 2:
Det andra allrummet i källarplan med klinkergolv i terracotta, ljusa väggar och glasblock för ljusinsläpp. I en garderob finns gammal VVB som är ur bruk men kommer stå kvar. Elcentral belägen här. Golvvärme finns.

Sovrum 3:
Plats för dubbelsäng, sängbord och skrivbord. Trägolv och vitmålade väggar. Egen ingång som leder till framsida trädgård. Golvvärme trasigt, element istället. Vattenmätare finns här.

Sovrum 4:
Plats för dubbelsäng, svalt och skönt nere i källarplanet om sommaren. Trägolv och vitmålade väggar. Golvvärme.

Renoveringar:
2002 - Badrum i källarplanet
2005 - Målning fasad och byte av panel mot baksidan
2006 - Köksrenovering
2012 - Hallen och badrum på övervåningen
2015 - Tvättstuga

Övrigt:
- Vattenutkast på garagets vänstra fasadsida.
- Garaget är ca 50kvm (ej uppmätt)
- Redskapsbod/lekstuga placerad på tomten.
- Tv-uttag: I alla sovrummen och allrummen. Boxer idag.
- Larm: Sector alarm finns.
- Fiber: Kommer in i tvättstugan med router i garderoben i Sovrum 1.

Radonmätning utförd med protokoll från mätning 2007-10-05 gav ett årsmedelvärdet om 283 Bq/m3 och därmed ligger en bit över gränsvärdet om 200 Bq/m3 (Protokollet finns som bilaga) Rekommenderar kontakt med ex. Hemkomfort som jobbar med radonhantering och i detta fall är det troligen ett FT/FTX system för ventilationen som krävs.

Besiktigat, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat:
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare och garage om ca 50kvm

Byggnadsår

1968 1980 entré tillbyggt mellan hus & garage

Uppvärmning

Direktverkande el

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 juni 2017
Energiklass: F
Energiprestanda: 105 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Platta på mark
Grundmur: Lättbetong
Stomme: Trä
Fasad: Mexitegel/träpanel
Fönster: 2-glas kopplade/3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Koppar

Övrigt

Stor trädäcksförsedd uteplats i anslutning till vardagsrummet i söder.
Altan under tak i väster med utgång från kök och sovrum 1.

Garage om ca 50kvm (ej uppmätt) med oerhört goda verkstadsmöjligheter eller förvaring av fritidsutrustning/bil.

Uppställningsplats för 2 bilar på uppfarten.

Egen separat ingång till källaren erbjuder möjlighet för uthyrning/generationsboende.

Fastighetsbeteckning

Jakobsberg 2:2299

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

31 457 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 20 500 kr
VA: 2 937 kr
Renhållning: 800 kr
Försäkring: 7 220 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

I uppvärmningsposten ingår även hushållsel.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 919 000 kr, varav byggnadsvärde 1 237 000 kr

Summa pantbrev

2 699 000 kr

Tomt

Areal: 1 205 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

På tomten finns äppelträd, röda vinbär, svarta vinbär, rabarber. krusbär, syréner, rosor, lavendel m.m. Redskapsbod/lekstuga placerad på tomten.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Sept-Nov möjligt

Om området

Jakobsberg - Västra

Västra Jakobsberg är ett klassiskt och uppvuxet villaområde med cykel- och promenadavstånd till såväl centrum med tillgång till pendeltåg som till Mälaren med härliga strövområden vid bl.a Gärvälns slott, badstränder och båthamnar. Vid seklets början var området i första hand ett område för fritidsboende. I mitten av 1900-talet började området att bebyggas för egnahemsboende. Under senare år så har en del nybyggnation tillkommit, som gör att området idag präglas av en blandad bebyggelse med både radhus och friliggade hus med större tomter. Tack vare det centrala läget i Jakobsberg, så är det gång- och cykelavstånd till en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från Görvälns Slott. På nära avstånd finns också Viksjö golfbana med 18 + 9 hål, samt bad- och båtliv vid Mälarens fina strandremsa. För barnfamiljer finns ett flertal förskolor och skolor i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

På gång- och cykelavstånd nås Jakobsbergs centrum med den nya bussterminalen och pendeltågsstationen. Buss trafikerar området till centrum. Tåget tar 21 min till Stockholms central. Det är enkelt att ta sig ut på E18 och E4, för transport till centrala Stockholm samt till Bromma och Arlanda flygplatser.

Närservice

I västra Jakobsberg finns en stor lunchrestaurang samt pizzeria. För ett större serviceutbud tar man sig enkelt till Jakobsbergs centrum på några minuter, som är fullservicecentrum, samt Barkarbys Handelsplats.Ni har också närhet till Görvälns återvinningsstation.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Nära
700 m
ICA Kvantum Viksjö
1,2 km
Köpcentrum & Gallerior
Jakobsbergs Centrum - Citycon
1,4 km
Stockholm Quality Outlet
2,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Olovslunds Förskola
420 m
Gårds Förskola
570 m
Grundskolor
Olovslundskolan
430 m
Högbyskolan
770 m
Gymnasium
Kvarnskolan
890 m
Mälargymnasiet
1 km
Universitet & Högskolor
Jakobsbergs Folkhögskola
1,1 km
Banker
Swedbank
1,3 km
Nordea Bank AB
1,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Viksjö Golfklubb
2,3 km
Komethallen AB
2,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Järfällavallen Idrottsplats och Ishall
850 m
Järfälla Hockey Club
850 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Jakobsbergs simhall
890 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte