Barsbrovägen 21

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till idylliska Barsbrovägen 21
  • Skyddad, stenlagd och älskad uteplats
  • Välkomnande entréhall med ljus Kolmården marmor
  • Stort elegant vardagsrum i vinkel mot matsalsdel
  • Vardagsrum utöver det vanliga mot övre hall

Barsbrovägen 21 , Barkarby , Järfälla

Välkommen till en omvårdad, stilfull och representativ 1-plansvilla med källare, perfekt för den stora familjen/egna företagaren med höga krav på utrymmen. Den grönskande trädgården i sydväst bjuder in både till den skyddade och trädäckade altandelen, utrustad med en murgrill, samt till den uppskattade, takförsedda samt skifferbelagda altanen, med utmärkt plats för det stora sällskapet. Entréhallen, klädd med Kolmårdenmarmor, bjuder vidare in till husets hjärta, det stora generösa vardagsrummet i vinkel (49 kvm) med en mysig öppen spis. I anslutning till vardagsrummet ligger det generösa och lättillgängliga köket. Totalt rymmer huset 7-8 rum, 2 hobbyrum, bastu, dusch/wc samt matkällare, förråds- och pannrum. Installerad bergvärme ger låg driftskostnad. Suveränt, renoverat 4-bils garage samt delvis takförsedd infart med plats för 4 bilar. Liten lekstuga finns för de minsta. Allt toppat med en flaggstång för festliga tillfällen.

174 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
174 kvm
Biarea:
174 kvm
Tomtarea:
890 kvm
Byggår:
1964
Driftskostnad:
3 245 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 6 - 7 sovrum

Boarea

174 kvm

Biarea

174 kvm

Rumsbeskrivning

Husets entrésida:
Svart smidesstaket vetter mot Barsbrovägen och vi går in genom grinden på den skifferbelagda entrégången. På gräsmattan till väster finns en flaggstång och en lekstuga. Och innan vi tar de tre trappstegen upp mot huset passerar vi trädäcket (21 kvm) i öster med den bastanta murgrillen och gasolinsatsen. Här är det sol i princip hela dagen.
Är solen för stark kan man med fördel sitta på den stora takförsedda altanen (27 kvm). Här finns förutom en öppen spis (en av tre i huset) också två infravärmare som sprider värme kalla kvällar om man så vill.

Entréhall:
Husets entrégolv är lagt med Kolmårdenmarmor. Hallen har ljusinsläpp genom frostat fönster i ytterdörren samt genom betongglas längs med innerdörr. Till höger när vi kliver in är en garderob för ytterkläder och därefter en spegeldörr. 2 trappor leder till övre- och mellanplan. Väggar: mönstrad persikotonad tapet som övergår till gulmönstrad tapet. Samtliga tak är vitmålade om inget annat anges.

WC:
I anslutning till entréhallen ligger en gästwc som har kvar allt från 60-talet. Golv: rödbrun mosaik. Väggar: ljus blågrå kakel. Utrustning: WC, handfat och spegelskåp.

Kök:
Hallen leder vidare till det stora köket (20 kvm) med matplats och fint ljusinsläpp genom 2 fönster. Här var det nya vita köksluckor och lådor sedan 2007. Det bryter fint av mot matplatsens skåpsluckor och lådförstycken i homogen teak. Över diskbänk och spis finns liggande stavkakel. En dörr leder in till vardagsrummets matsalsdel. Spis med extra bred häll (Husqvarna, 2012), diskmaskin (Bosch, 2005), kyl och frysskåp (Miele, 2006) spisfläkt i rostfritt (Franke). Golv: ljus laminat. Väggar: ljusbeige tapet.

Vardagsrum:
Vardagsrummet (49 kvm) har parkettgolv och är i vinkel med en matplats med fönster som vetter åt norr. Åt andra hållet Barsbrovägen i söder och altanen där det är 5 stora nya 3-glasfönster sedan 2009. Breda marmorskivor löper längs hela fönsterdelen. I hörnet mot Barsbrovägen finns en stor härlig öppen spis som har en spishäll märkt och gjord juli 1830. En sinnrik eldkråka i spisen gör att man får maximal värme då man eldar i spisen. Vackra elementskydd finns i rotting. Dubbla salongsdörrar med etsat glas leder till entréhallen. Väggar: silvermönstrad ljus tapet/gult tegel.

Övre hall:
Från entréhallen är det två trappsteg upp till övre hallen som är utrustad med en garderob. En rejäl vindslucka finns upp till vinden. Utrymmet är stort och bra och sträcker sig över hela husets bredd ca 8 meter och 1,5 meter brett som är träbelagt. Här finns också en hylla för förvaring och belysning på tre ställen. Golv: ekparkett. Väggar: gulrandig tapet.

Badrum:
Direkt till vänster mot husets baksida (norr) är ett klinkerlagt badrum (10 kvm) med ljusinsläpp genom ett frostat fönster. Dubbla vaskar, bidé och ett "inbyggt" badkar. Här finns också badrumsskåp i vitt samt ett stort förrådsskåp och i skåpet en strömbrytare till en kraftfull internfläkt som kan användas om någon i hushållet kanske bränt vid något på spisen. Golv: sandfärgat klinker. Väggar: ljust blomstermönstrat kakel.

Walk-in-Closet:
Nästa rum - även det till vänster i korridoren är gjort till en walk-in-closet (9 kvm). 9 garderober/linneskåp varav 3 inbyggda finns här. 6 garderober är försedda med frostat glas och spots. Golv: Terracottamönstrad heltäckningsmatta. Väggar: ljusgrå/ljuslila målade.

Master Bedroom:
Det tredje rummet på samma sida är Master Bedroom (laminatgolv körsbär 15 kvm). Här finns tre inbyggda garderober med lika många överskåp. Ett fönster finns samt en altandörr (förstärkt med en stålplåt mellan dörrbladen) som vetter ut mot en skyddad och takförsedd altan i norr. Altanen (13 kvm) har mest varit som en förvaringsplats och har 4 lårar med ved till de öppna spisarna. Väggar: vitmålad vävtapet samt röd fondpanel med infälld belysning.

Sovrum/arbetsrum:
På andra sidan hallen, vägg i vägg med Master Bedroom, finns ett större arbetsrum (17 kvm) med utmärkt förvaringsutrymme i 5 inbyggda garderober och lika många överskåp. Rummet vetter mot söder - Barsbrovägen och har ljusinsläpp genom ett markisförsett fönster. Alla 3 sovrum mot söder har 3-glasfönster (från ca år 2000) och nya markiser (2012). Golv: ekparkett. Väggar: ljus mönstrad tapet.

Sovrum:
Nästa sovrum (11 kvm) har ljusinsläpp genom ett markisförsett fönster och har en inbyggd garderob och överskåp. Golv: blå heltäckningsmatta. Väggar: ljuslila/mönstrad målade och tapet.

Sovrum:
Det tredje och sista rummet (11 kvm) som vetter mot Barsbrovägen har parkettgolv och renoverades 2015. Golv: ekparkett. Väggar: beige/lila målning och tapet.

Nedre plan:
Hobby-/syrum:
Från entréhallen leder en trappa ner till nedre våningen (även den i 2 nivåer). Till höger - mot Barsbrovägen - är idag ett syrum, utrustat med arbetsbänk, som alternativt kan användas som hobby-/gymrum (8 kvm). Ljusinsläpp genom ett nytt fast 3-glasfönster från 2012. Här finns också mindre avdelat förråd som rymmer el- och larmcentral (1,5 kvm). Golv: målat betong. Väggar: vitmålade.

Tvättstuga:
Mitt emot ligger tvättstugan (10 kvm) utrustad med tvättmaskin och torktumlare (Electrolux från 2008) samt ho och bänk. Ljusinsläpp genom ett fönster. Golv: ljusgul klinker. Väggar: vitt kakel/vitmålat.

Garage:
Från tvättstugan går vi ut i garaget (57 kvm) som blev renoverat 2013. 3 stycken nya fasta 3-glasfönster installerades 2012. Från garaget finns en dörr, även den stålförstärkt och med 2 polislås, som leder till en trappa upp till tomtens baksida i norr. Väggfasta skåp och hyllor finns samt tvättställ. I garaget finns även motorn till centraldammsugaren (Electrolux 2003) placerad. Garageportar i teak med fjärrstyrd motoröppning och stängning. Garaget har plats för max 4 bilar och utanför på garageinfarten finns det plats för ytterligare 4 bilar varav 2 under den stora carporten (37 kvm).Golv: ljusgrå målad betong. Väggar: vitmålade.

Nedre hall:
Från nedre våningen är det ett par trappsteg ner till den rymliga nedre hallen (9,2 kvm). Golv: ljus gråsvart klinker. Väggar: betong/målad väv.

Gillestuga:
Den uppskattade gillestugan (24 kvm) är utrustad med trivsam öppen spis och vetter mot gaveln i väster. Ljusinsläpp genom nytt öppningsbart 3-glasfönster med lås (2012). Golv: Uppreglat trägolv. Väggar: vitmålade/vitmålat tegel/ljus träpanel.

Ungdomsrum:
En dörr med frostat glas leder in till ett renoverat ungdomsrum som är lika stort som gillestugan. Rummet vetter mot väster och norr och har 2 fasta 3-glasfönster och 1 öppningsbart (2012). Golv: gröntonad heltäckningsmatta. Väggar: vitmålade samt röd panel.

Klädkammare:
Till höger om hallen ligger en klädkammare med hyllor och plats för avhängning (golvyta 4 kvm). Golv: målad betong. Väggar: vitmålade.

Matförråd:
Vägg i vägg ligger ett matförråd utrustat med hyllor (golvyta 4 kvm). Golv: målad betong. Väggar: vitmålade.

Duschrum:
Från nedre hall nås även ett helkaklat duschrum med golvvärme. Utrustning: wc, tvättställ, automatisk utsugsfläkt samt dusch som avgränsas med 2 skjutbara glasdörrar. Golv: sandfärgat klinker. Väggar: ljust marmormönstrat kakel med dekorativ board.

Pannrum:
Till vänster om hallen ligger pannrummet med expansionskärl, bergvärmeanläggningen samt VVB (IVT). Golv: ljusgrå målad betong. Väggar: vitmålade.

Bastu:
Vägg i vägg med pannrummet ligger en stor uppskattad bastu (3,6 kvm) med Bahco-aggregat. Väggar och tak: trä. Golv: målad betong och trall.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare i 4 nivåer

Byggnadsår

1964

Uppvärmning

Vattenburen bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 maj 2016
Energiklass: B
Energiprestanda: 41 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betonghålsten
Stomme: Trä
Fasad: Tegel+ stående träpanel
Fönster: 2-glas/3-glas isoler
Bjälklag: Betong/trä
Tak: Koppar
Utv. plåtarbete: Koppar

Övrigt

Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument, eller rekvirera från fastighetsmäklaren Ann Luiga, telefon 070-5800367/08-120 229 05 eller via e-mail: ann.luiga@husmanhagberg.se.
Besiktningsprotokollet finnas att laddas ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument,
Alternativt kontakta fastighetsmäklaren Ann Luiga, 070-580 03 67, eller via e-mail: ann.luiga@husmanhagberg.se.

Säljaren har mätt upp arean med resultat att biarean är densamma som boarean: 174 kvm boarea och 174 kvm biarea. Enligt fastighetsutdrag är arean: 174 kvm boarea och 110 kvm biarea.

I kostnaden för uppvärmning ingår även kostnaden för hushållsel. I kostnaden för VA ingår: vatten, avlopp, sophämtning samt tömning av trädgårdskärl.

Följande renoveringar har utförts:
1988 Omdränerat med nya dagvattenrör samt isolering av grund.
2001 Bergvärme installerades. Senaste service av anläggningen utfördes i mars 2015.
2003 Centraldammsugare (Electrolux) installerades med 4 uttag samt uttag i garage.
2005 Ny diskmaskin (Bosch).
2006 Ny kyl och frys (Miele).
2007 Nya köksluckor och lådor i köksdel samt köksfläkt.
2008 Ny tvättmaskin och torktumlare (Electrolux).
2009 Nya isolerfönster sattes in i vardagsrum mot entrésidan.
2012 Nytt altantak sattes upp liksom nya markiser på entrésidan. Nya treglas-isoler fönster sattes in i källarplan (ej i tvättstugan).
Ny köksspis (Husqvarna).
2013 Alla 4 golvbrunnar i källarplan renoverades. Garage renoverades och väggar samt golv i garaget målades.
2014 Bosch Robotgräsklippare installerades.
2016 Indragning av fiber.
2016 Översyn och åtgärdat koppartak efter besiktning.
Övrigt: Samtliga dörrar och fönster som går att öppna har godkända fönsterlås.

Fastighetsbeteckning

Barsbro 4:14

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

38 950 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 24 300 kr
VA: 5 900 kr
Sotning: 250 kr
Försäkring: 8 500 kr
Beräknat antal personer: 3

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 477 000 kr, varav byggnadsvärde 1 764 000 kr

Summa pantbrev

829 000 kr

Tomt

Areal: 890 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En stolt flaggstång samt en liten lekstuga pryder tomtens framsida. En öppen carport för 2-4 bilar finns i anslutning till garage. Infarten rymmer ytterligare 2 bilar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Radonmätning har utförts 2009 (2008-10-16 - 2009-01-08) med resultat 160 Bq/kubikmeter.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Barkarby

Barkarby är den mest expansiva kommundelen. Här planeras en helt ny stadsdel (Barkarbystaden), med ny pendel- och regionaltågstation (Stockholm Väst) samt tunnelbana som beräknas vara klart till 2021. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Pendeltåget tar 16 min från Barkarby station. Från Barkarby station finns även direktbussar till bl a Kista och Sollentuna. Bussförbindelser går även till Barkarby Handelsplats. Bredvid Barkarby pendeltågsstation finns gott om parkering.

Närservice

Barkarby centrum erbjuder liten närbutik, vårdcentral, frisör och bibliotek samt restauranger. I anslutning till Barkarby centrum ligger Barsbro Torg med frisör, kiosk och pizzeria. Veddesta centrum har större livsmedelsbutik, optiker, frisör, restauranger, skobutik samt gym och diverse småbutiker. Söker man större utbud finns Barkarby Handelsplats.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad