Hammarby fabriksväg 101

Bilder

  • Såld!

Hammarby fabriksväg 101 , Hammarby Sjöstad , Stockholm

Det finns nu tillfälle att förvärva en representativ 4:a med högt i tak och stora fönsterpartier. Lägenheten har en hänförande utsikt i två väderstreck. Sickla kanal och föreningens innergård i väster samt Hammarbybacken och Sickla sjö i öster. I ett högt läge med en terrassliknande balkong med eftermiddags- och kvällssol får man ett stadsnära boende med direkt tillgång till natur, strandpromenader och båtliv. Högt i tak, två badrum och vattenburen golvvärme i hela lägenheten. Bänka dig i soffan och se årets alpina världscup i Hammarbybacken live från vardagsrummet via de fantastiska fönstren. Den här utsikten slår det mesta.

102 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
6 090 kr I avgift ingår; värme, VA, Bredband (1000/1000 MB), Kabel-tv samt bostadsrättstillägg till hemförsäkringen
Typ:
Lägenhet
Boarea:
102 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
2510
Byggår:
2003
Driftskostnad:
666 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

102 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med mycket goda förvaringslösningar via skjutdörrsystem. Klädkammare och förrådsrum om 3m2. Träparkett och målade väggar.

VARDAGSRUM
Ljust vardagsrum med fönster från golv till tak. Takhöjd 2,7m. Magisk panoramautsikt mot Hammarbybacken och Sickla sjö. Öppen planlösning mot kök och matsalsdel. Träparkett och vitmålade väggar.

KÖK
Bänkskivor & stänkskydd i björkfanér. Fullutrustat kök med induktionshäll från Bosch, kyl & frys fullhöjd från 2016 av märket Bosch, inbyggnadsugn samt inbyggnadsmikro från Bosch. Diskmaskin från Bosch.

BADRUM 1
Badrum i stilrent utförande med vita kakelplattor på vägg och vita samt mörkgrå klinkerplattor på golv. Golvvärme för en lyxig känsla. Dusch bakom vikväggar i glas. Vit stilren kommod med vitt porslin och spegelskåp ovanför från 2014. Vägghängd WC. Ny tvättmaskin från 2010 och torktumlare från 2017 av märket Bosch.

SOVRUM 1
Stort "master bedroom" med egen wc och duschrum. Mycket gott om förvaring via skjutdörrsystem. Från sovrummet har man direkt utgång till den fantastiska balkongen. Underbar utsikt mot Sickla kanal och innergården. Fönster från golv till tak. Träparkett och målade väggar samt fondtapet. I sovrummet finns en nisch som kan användas som arbetsdel alternativt utöka förvaringsmöjligheterna. Detta rum används idag som gästdel.

BADRUM 2
Med direkt ingång från sovrum 1 har man detta mycket fräscha badrum med vita kakelplattor på vägg och mörkgrått samt vitt klinkerbelagt golv med bekväm golvvärme. Duschvägg, spegel samt wc.

SOVRUM 2
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Gott om plats för förvaring. Fönster från golv till tak. Direkt utgång till balkongen. Träparkett och tapet. Detta sovrum används idag som master bedroom.

SOVRUM 3
Mysigt sovrum som med fördel kan användas som barnrum, kontor eller extra gästrum. Fönster från golv till tak. Utsikt mot Hammarbybacken. Träparkett och målade väggar.

BALKONG
Stor balkong om ca. 15 kvm med gott om plats för såväl sittgrupp som grill (gasolgrill är tillåtet). Trätrall av oljad akacia Här njuter du av solen från eftermiddag till kväll samt utsikten mot Sickla kanal och restaurang Göteborg. Stora umgängesytor och gott om plats för växter och blommor.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 6, hiss finns

Avgift

6 090 kr I avgift ingår; värme, VA, Bredband (1000/1000 MB), Kabel-tv samt bostadsrättstillägg till hemförsäkringen

Driftskostnad

8 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 000 kr
Försäkring: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

1,2695%

Andel av årsavgiften

1,26959%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2003

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Klabben 5

Förening

Namn

Riksbyggens Brf Slusstornet

Om föreningen

Om föreningen:

Föreningen består av 82 st lägenheter.
Förvaltas av Riksbyggen.
Byggår 2003-2004.
Totalt 11.000 kvm.
Föreningen äger marken.
Antal garageplatser: 31
Lån/kvm: 7.887 kr. (genomsnitt i Hammarby Sjöstad ca 10.000 kr/kvm)

Allmänt om husen i föreningen:
Lägenheterna är uppförda i flerbostadshus i 5-8 plan och är grupperade kring 6 trapphus. Slusstornet består av två huskroppar, den östra med tornet som avslutning och den västra som är format som ett Z. Dessa huskroppar sluter sig delvis kring en gård. Gården är öppen åt två håll; mot kanalen och mot en park i söder.

Husens fasader i sibirisk lärk tar sin utgångspunkt i lägenheterna. Lägenheterna har stora glaspartier, de flesta med glasytor från golv till tak. Dessa stora glasytor är infattade i fönster av målat trä eller oljelackad ek.

De flesta lägenheterna har generösa uteplatser. Flera lägenheter har balkonger åt två väderstreck. Balkonger och terrasser vänder sig mot den inre gården, mot parken i söder och mot väster.

Mot gården är fasaderna till största del av lärkträ som är behandlat med pigmenterad olja. Övriga fasadmaterial är av färgad betong i milda kulörer samt för tornet slipad terrazzo. Husen har tak av aluzinkplåt.
Föreningen har tvättstuga (bokningsbar på nätet) som är fullutrustad, dessutom finns 1 maskin för grovtvätt. Sopnedkast på gården, för kompost och brännbart samt grovsoprum för återvinning i huset.

Entréer och trapphusen
Entrépartierna till husen är tillverkade i ek. Golven i entréhallarna är av skiffer, ett material som även finns på gångytor på gården. Trapphusen är alla dagsljusbelysta. Lägenhetsdörrarna, som är av säkerhetstyp, har yta av björkfanér. Hissen har väggar med yta av masurbjörk.

Gården
Den gemensamma gården har en geometrisk utformning med olika material och växter. Skiffer, smågatsten, grus, ekplankor och gräs förekommer. Avenbokshäckar vid de lägenheter som har sina uteplatser på marken. Några körsbärsträd. Murar är beklädda med granit.
Trappan från gården till parken i söder är av ekbrädor.
Det finns en sandlåda för de minsta barnen placerad på den del av gården som får mest sol.
På gården finns även plats för cyklar samt sopnedkast.

Arkitektens ord om lägenheterna:
"Vi har arbetet med att förfina detaljerna och ytorna av dessa byggstenar. Även det skruvande tornet byggs i två våningar höga betongelement med yta av slipad svart terrazzo. Mot gården karakteriseras husen av stora balkonger, fasadytor av oljat lärkträ samt stora fönstersnickerier av oljad ek.

Lägenheternas öppna och ljusa planlösningar är organiserade kring en kärna med våtrum, wc/duschrum och kök. Vardagsrummen är stora och ligger med långsida mot fasad för att få möjlighet till mycket dagsljus. De flesta lägenheter har stora hallar med generösa förvaringsutrymmen. Ett av sovrummen har oftast direkt kontakt med ett mindre wc/duschrum. Alla golv har golvvärme, en mycket påtaglig kvalitet som gör att det är lättare att möblera rummen som man önskar."

Antal lägenheter

82

Om området

Hammarby Sjöstad

Här bor du i en underbar marin och modern miljö, med vatten och grönområden runt knuten och stadens puls på bekvämt avstånd. Hammarby Sjöstad är unikt på så sätt att stadsdelen omgärdas av vatten och natur med samtidig närhet till innerstaden. Nackareservaten angränsar till Sjöstaden vid Hammarbybackens fot med fantastiska möjligheter till alla typer av sportaktiviteter och rekreation. Stadsdelen är ett miljöanpassat område med egen kretsloppsmodell och ett eget lokalt reningsverk. Båtplatser uthyres via Stockholm stad. Hammarby Sjöstad kommer när den är fullt utbyggd att vara hem och arbetsplats för ca 35.000 personer.
För att läsa mer om stadsdelen, besök www.hammarbysjostad.se.

Kommunikation

TVÄRBANAN
Tvärbanan har 4 hållplatser i Hammarby Sjöstad och fortsätter till ändhållplatsen Sickla Köpkvarter. Sickla Köpkvarter är en fin galleria med de flesta butiker. De andra hållplatserna är Sickla Kaj, Luma samt Mårtensdal. Med tvärbanan tar du dig smidigt till bl.a Gullmarsplan, Liljeholmen samt Alvik och den andra ändhållplatsen Solna Station.
Blå linjes tunnelbana kommer att förlängas och en station i Luma i Hammarby Sjöstad kommer att stå klar om ca 7-8 år. Sjöstaden kommer då att enbart ha en station mellan sig och Kungsträdgården. Dessutom kommer man åt andra hållet nå Nacka. Bygget planeras starta 2018.

BUSSAR
Linje 71 trafikerar mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde. Linje 74 som går mellan Mariatorget och Sickla köpkvarter via Hammarby- och Lugnets Allé. I Norra Hammarbyhamnen med utgångspunkt Färjelägret kan du även ta linje 2 och 55. Nattetid är det buss 96 som gäller.

BÅTTRAFIK
Mellan Hammarby Sjöstad och Södermalm trafikerar m/s Lotten och m/s Lisen. Dessa turer är kostnadsfria och cykel är tillåtet att medtagas. Trafiken utgår från Lumabryggan, Henriksdalshamnen samt Färjelägret i Norra Hammarbyhamnen. Under rusningstrafik på morgonen samt eftermiddag så går s.k triangeltrafik vilket gör att tätturheten ökar.
M/s Emelie trafikerar från Hammarby Sjöstad till Nybroviken. Stopp på vägen görs i Masthamnen och Djurgården. Båttrafik är 1 gång per timme, undantag för lunchtid. M/s Emelie går numera året runt såväl vardagar som helger.
Priset är 55 kr enkelväg för vuxen samt 40 kr för ungdom/pensionär. Månadskort kostar 790 kr. Barn under 13 år åker gratis.

Närservice

I området finns idag ett rikt serviceutbud. Här finns såväl mataffärer, caféer och många riktigt bra restauranger som bibliotek, post, bank, skolor, förskolor - och till och med hunddagis! Inom promenadavstånd eller 5 minuter med tvärbanan finner du Sickla Köpkvarter med sitt enorma utbud av butiker, restauranger, caféer samt biograf. Med sin närhet till både Skanstull med Ringen köpcentrum och Globen shopping är det du behöver aldrig långt bort.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 900kr/mån eller 60kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Karta

Hör av dig till Maria Lindelöf för mer information!

Maria Lindelöf

Maria Lindelöf

Hammarby Sjöstad

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-420 54 90

maria.lindelof@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad