Heliosgatan 60, 5tr

Bilder

  • Såld!

Heliosgatan 60, 5tr , Hammarby Sjöstad , Stockholm

Lyxig och ljus tvåa med sjöutsikt, solig balkong i sydväst och walk-in closet. Attraktivt läge direkt vid kajpromenaden med restauranger och uteserveringar. Lägenheten ligger högt upp i huset och de stora fönsterpartierna längs lägenheten skapar ett vackert ljusflöde. Planlösningen är öppen och social med effektiva ytor och bra förvaring i och med den stora klädkammaren och rymliga garderober. Från den stora inglasade balkongen kan man följa båttrafiken i Hammarby kanal. En härlig plats för såväl sommarkvällarnas middagar som för fika i tidig vårsol. Den smarta inglasningen, som kan skjutas ihop helt eller delvis för att släppa in önskad mängd solljus och fläktande vind, skapar ett extra rum under stora delar av året. Här har du nära till det bästa som Hammarby Sjöstad har att erbjuda. Endast något kvarter bort nås Sats gym, tvärbanan och en stor matbutik. Föreningen är mycket välskött med stabil ekonomi och friköpt mark.
Varmt välkomna på visning!

58,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 416 kr inkl värme, VA, Bredband (100 Mbit/s) samt Kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
58,5 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
72
Byggår:
2008

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

58,5 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med klinkerlagt golv vid entrédörren, rymlig förvaring i inbyggd garderob med skjutdörrar samt spegel från golv till tak.
Ekparkett och vita målade väggar.

WALK-IN CLOSET
Den stora klädkammaren är stilrent inredd med gott om förvaringsutrymme, vit skjutdörrsgarderob med inbyggd belysning och platsbyggt skoskåp, målade väggar i grått och ekparkett.

BADRUM
Lyxigt badrum med golvvärme, duschhörna med glasvägg, dubbla handfat med kommod, stor väggspegel, vägghängd wc och handukstork. Klinkerbelagt golv och kaklad fondvägg i svart samt i övrigt helkaklade väggar i vitt.

VARDAGSRUM
Öppet, socialt och lättmöblerat vardagsrum med vackert ljusinsläpp via stora fönster med fantastisk utsikt mot vattnet. Vardagsrummet har vitmålade väggar och ekparkettgolv.

MATPLATS
Ljus matplats i hörn med fönster i två riktningar och med utsikt mot vattnet, gott om plats för större sällskap.

KÖK
Det sociala och ljusa köket är öppet mot matplatsen, modernt gråa luckor och vitt kakel. Köket är utrustat med diskmaskin, spis, fläkt, integrerad mikro samt kombinerad kyl/frys. Golvet är i ekparkett.

SOVRUM
Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Här finns en rymlig garderob med vita skjutdörrar, ek-inredning och inbyggd belysning.
Väggarna är vitmålade och golvet har ekparkett.

BALKONG
Stor balkong (ca 8 kvm) i bästa sydväst-läge med påkostad inglasning som skyddar från vind och kyla under kalla vintern. Varma sommardagar kan glaskonsolerna enkelt skjutas ihop för att släppa in sol och vind. Balkongen är försedd med trätrall. Föreningen tillåter grillning med gasolgrill.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 7, hiss finns

Avgift

3 416 kr inkl värme, VA, Bredband (100 Mbit/s) samt Kabel-tv

Andel i föreningen

0,76225%

Andel av årsavgiften

0,70817%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2008

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Sjöresan 1

Förening

Namn

HSB Brf Sjöresan i Stockholm

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Sjöresan (org. 769611-7485) är en stabil, äkta, förening. Den ekonomiska planen registrerades av Bolagsverket 2008. Fastigheten byggdes 2008 och innehåller 99 bostadsrättslägenheter, 3 hyreslokaler (alla uthyrda) samt garage.

I fastigheten finns en stor gemensam tvättstuga, barnvagnsförråd, cykelförråd samt gemensam övernattningslägenhet som även kan hyras för andra aktiviteter. I garaget finns 58 garageplatser som kostar 1500 kr/mån (förvaltas av Apcoa Parking).

Förvaltningen sköts av HSB. Juridiska personer godkänns inte som medlemmar i föreningen. Fastighetsskötsel sköts av Driftia. Föreningens ekonomi är stabil och planerar inga avgiftsförändringar. Avgifterna är bland de lägre i Sjöstaden då föreningen gjort stora amorteringar samt bundit lån till förmånlig ränta. Därtill äger föreningen sin fastighet, i motsats till tomträttsupplåtelse som annars är vanligt förekommande. Inga större reparationer eller underhåll planeras. Byggnaden uppfördes 2008 och är i gott skick.

Bredband 100 m/bit,TV grundutbud Comhem ingår i avgiften. Föreningen har kollektivt upphandlat elavtal med debitering per lägenhet. Inget eget elavtal krävs.

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Medlemsavgift i HSB kostar ca 500kr/person som återfås vid utträde och årsavgiften är ca 150kr/hushåll. (Halvårsavgift ca 75kr/person). Ansökan görs hos Medlemskapsregistret på tel: 08-785 35 55.

Om området

Hammarby Sjöstad

Med ett underbart läge direkt utanför tullarna finner vi stadsdelen Hammarby Sjöstad. Hammarby Sjöstad kommer när den är fullt utbyggd att vara hem och arbetsplats för ca 35.000 personer. Stockholm Stad har haft i uppdrag att göra Hammarby Sjöstad till en spjutspets rörande miljöfrågor. Alla boende i stadsdelen är en del av ett kretslopp. Detta kretslopp hanterar energi, avfall och vatten för bostäder och dess verksamheter i stadsdelen. Den huvudsakliga målsättningen är att på sikt skapa en boendemiljö som bygger på hållbar resursanvändning. Målet är att minimera energianvändningen och avfallet samtidigt som hushållning och återvinning skall maximeras.

Kommunikation

TVÄRBANAN
Tvärbanan har 4 hållplatser i Hammarby Sjöstad. Nuvarande ändhållplats är Sickla Udde, dock kommer sträckningen under hösten 2017 fortsätta till Sickla Köpkvarter. De andra hållplatserna är Sickla Kaj, Luma samt Mårtensdal. Med tvärbanan tar du dig smidigt till b.l.a Gullmarsplan, Liljeholmen samt Alvik och ändhållplatsen Solna Station.

BUSSAR
Linje 71 trafikerar mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde. Linje 74 som går mellan Mariatorget och Sickla köpkvarter via Hammarby- och Lugnets Allé. I Norra Hammarbyhamnen med utgångspunkt Färjelägret kan du även ta linje 2 och 55. Nattetid är det buss 96 som gäller.

BÅTTRAFIK
Mellan Hammarby Sjöstad och Södermalm trafikerar m/s Lotten och m/s Lisen. Dessa turer är kostnadsfria och cykel är tillåtet att medtagas. Trafiken utgår från Lumabryggan, Henriksdalshamnen samt Färjelägret i Norra Hammarbyhamnen. Under rusningstrafik på morgonen samt eftermiddag så går s.k triangeltrafik vilket gör att tätturheten ökar.
M/s Emelie trafikerar från Hammarby Sjöstad till Nybroviken. Stopp på vägen görs i Masthamnen och Djurgården. Båttrafik är 1 gång per timme, undantag för lunchtid. M/s Emelie går numera året runt såväl vardagar som helger.
Priset är 55 kr enkelväg för vuxen samt 40 kr för ungdom/pensionär. Månadskort kostar 790 kr. Barn under 13 år åker gratis.

Närservice

I Hammarby Sjöstad finns det mesta som behövs. Vi har 3 st stora matbutiker med Coop, och Lidl i hjärtat av Sjöstan samt nybyggt ICA vid Mårtensdal. Mycket trevlig och modernt Systembolag som flera år i rad har utsetts till Sveriges bästa. Hammarby Sjöstad har ett mycket rikt restaurangutbud med alltifrån Nybyggda Carneigebryggeriet, Stockholm Tapas, Hemma Hos Kaj, Göteborg samt mängder av andra restauranger och cafeér. Mödravårdscentraler, apotek samt läkarmottagningar är andra viktiga funktioner som Hammarby Sjöstad kan stoltsera med.

Karta

Hör av dig till Johan Lindelöf för mer information!

Johan Lindelöf

Johan Lindelöf

Hammarby Sjöstad

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-420 54 80

johan.lindelof@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad