Rorgängargatan 21

Bilder

  • Såld!

Rorgängargatan 21 , Hammarby Sjöstad , Stockholm

OBS! Ny visning 10/2 kl 14.00 - 14.45. Om ni vill ha privat visning vänligen ring eller maila för att boka.
Härlig familjelägenhet med rejäla sociala ytor och sjöutsikt. Genomgående hög standard med mycket fräscha och nyrenoverade ytskikt samt exklusiva plankgolv i mattlackad ek. Lägenheten är ytterst funktionell med rejält kök och stor matplats i öppen planlösning mot det generösa vardagsrummet. Vardagsrummet har förutom rejäl rymd en avdelad sektion som med fördel kan disponeras som arbetsdel eller bibliotek. Perfekt för familjen som arbetar hemifrån. Hög funktion i lägenheten som har ett badrum samt ett duschrum, båda i stilfullt utförande och golvvärme. Rejäla sovrum varav det största har rejäl balkong med härlig sjöutsikt samt kvällssol. Lägenhet med allt och lite till som är belägen i förening med mycket stabil ekonomi som nyligen har sänkt avgifterna.

104 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 899 kr inkl värme, VA, kabel-tv samt bredband.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
104 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
641
Byggår:
2008
Driftskostnad:
500 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

104 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med gott om plats för förvaring. Stilrent klinkergolv med golvvärme. Vägghängda skåp och avhängningsmöjlligheter. Säkerhetsdörr.

VARDAGSRUM
Mycket rymligt vardagsrum med öppen planlösning mot matsalsdelen. Vidare har vardagsrummet mycket praktisk del om ca 4-5 kvm som lämpar sig väl som bibliotek eller varför inte arbetsdel för den som jobbar en del hemifrån.
Matsalsdelen är generös med plats för 6-8 sittplatser. Vardagsrummet i övrigt har gott om plats för såväl tv-del, soffavdelning, bokhyllor samt fåtöljer. Nymålade väggar samt nylagt plankgolv i mattlackad ek.

KÖK
Påkostat stilrent kök från Marbodal med vitvaror från Bosch. Fullutrustat kök med inbyggnadsugn, induktionshäll, kyl (fullhöjd), frys (fullhöjd), diskmaskin, blandare och ho. Bänkskiva i trä.

BADRUM 1
I anslutning till hall finns mycket härligt badrum med helkaklade väggar och klinkerbelagt golv med golvvärme. Modern färgsättning på kakel och klinker i kombination med stor inkaklad spegel ger ett mycket fräscht intryck. Genomgående har badrummet gott om arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Tvättmaskin och torktumlare från Bosch. I övrigt har badrummet bubbelbadkar, vägghängd wc, tvättställ och blandare.

SOVRUM 1
Masterbedroom som är mycket rymligt och har härlig balkong med sjöutsikt och kvällssol. Mycket rymligt sovrum med gott om plats för stor dubbelsäng samt gott om förvaring via 4 st garderober. Nymålade väggar samt nylagt plankgolv i mattlackad ek.

BALKONG
Balkong mot lugn innegård med eftermiddags- och kvällssol samt härlig utsikt mot Sjöstadsviken. Gott om plats för utegrupp.
SOVRUM 2
Mysigt rum med fin utsikt mot Sjöstadsviken och föreningens gård. Gott om plats för säng samt bra förvaring via 2 st garderober. Nymålade väggar samt nylagt plankgolv i mattlackad ek.

SOVRUM 3
Trevligt sovrum med hörnläge. Gott om plats för säng samt bra förvaringslösning via skjutdörrsgarderob. Nymålade väggar samt nylagt plankgolv i mattlackad ek.

BADRUM 2
Läckert badrum i stilrent utförande med helkaklade väggar och klinkerbelagt golv med golvvärme. Nyligen har det uppsatts ny glasvägg samt ny duschblandare med takdusch. I övrigt finns vägghängd wc, tvättställ samt inkaklad spegel.

KÄLLARFÖRRÅD
Till lägenheten hör ett rejält källarförråd om ca 5 kvm som delvis är inrett med garderober som ingår. Källarförrådet har mycket bra takhöjd om ca 3 m.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 6, hiss finns

Avgift

5 899 kr inkl värme, VA, kabel-tv samt bredband.

Driftskostnad

6 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel i föreningen

1,482%

Andel av årsavgiften

1,482%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2008

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Böljan 1

Förening

Namn

Brf Sjöstadsviken

Om föreningen

Trevlig, stabil och välskött förening som består av 83 bostadsrätter och en uthyrningsbar lokal som f.n är uthyrd till Impero EL. Föreningen disponerar 40 st garageplatser som förvaltas av SBC. Föreningen har god ekonomi och den 1/1- 2016 sänktes avgiften med 7,5 %.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.
Bredband & TV
Hastigheten i vårt bredband är 100 Mbit/s, vilket ingår i förenings-avgiften. För du som behöver högre hastighet går det att mot en tilläggskostnad öka hastigheten till 1000 Mbit/s (dvs 1 Gbit/s). Bredbandsleverantör Ownit.

Gemensamma utrymmen inom föreningen är:
-Tvättstuga
-Övernattningslägenhet finns i föreningen och kostar 250 kr/natt
-Boulebana på innergård
-Lekplats på innergård
- Garage finns i föreningen

Föreningen tar en överlåtelseavgift om 1100 kr som bekostas av köpares, samt en pantsättningsavgift om 440 kr.

Inga större reparationer eller underhåll planeras. Föreningen innehar tomträtt på marken (Böljan 1) och tomträttsavgälden har omförhandlats i början av 2016 och löper nu på i 10 år. Vid omförhandlingen av tomträttsavgälden sänktes den med ca 47 % från 1.755.000 kr till 931.500 kr, d v s en besparing om mer än 800.000 kr per år. Besök gärna föreningens fina hemsida: www.sjostadsviken.se

Om området

Hammarby Sjöstad

Med ett underbart läge direkt utanför tullarna finner vi stadsdelen Hammarby Sjöstad. Hammarby Sjöstad kommer när den är fullt utbyggd att vara hem och arbetsplats för ca 35.000 personer. Stockholm Stad har haft i uppdrag att göra Hammarby Sjöstad till en spjutspets rörande miljöfrågor. Alla boende i stadsdelen är en del av ett kretslopp. Detta kretslopp hanterar energi, avfall och vatten för bostäder och dess verksamheter i stadsdelen. Den huvudsakliga målsättningen är att på sikt skapa en boendemiljö som bygger på hållbar resursanvändning. Målet är att minimera energianvändningen och avfallet samtidigt som hushållning och återvinning skall maximeras.

Kommunikation

TVÄRBANAN
Tvärbanan har 4 hållplatser i Hammarby Sjöstad. Nuvarande ändhållplats är Sickla Udde, dock kommer sträckningen under hösten 2017 fortsätta till Sickla Köpkvarter. De andra hållplatserna är Sickla Kaj, Luma samt Mårtensdal. Med tvärbanan tar du dig smidigt till b.l.a Gullmarsplan, Liljeholmen samt Alvik och ändhållplatsen Solna Station.

BUSSAR
Linje 71 trafikerar mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde. Linje 74 som går mellan Mariatorget och Sickla köpkvarter via Hammarby- och Lugnets Allé. I Norra Hammarbyhamnen med utgångspunkt Färjelägret kan du även ta linje 2 och 55. Nattetid är det buss 96 som gäller.

BÅTTRAFIK
Mellan Hammarby Sjöstad och Södermalm trafikerar m/s Lotten och m/s Lisen. Dessa turer är kostnadsfria och cykel är tillåtet att medtagas. Trafiken utgår från Lumabryggan, Henriksdalshamnen samt Färjelägret i Norra Hammarbyhamnen. Under rusningstrafik på morgonen samt eftermiddag så går s.k triangeltrafik vilket gör att tätturheten ökar.
M/s Emelie trafikerar från Hammarby Sjöstad till Nybroviken. Stopp på vägen görs i Masthamnen och Djurgården. Båttrafik är 1 gång per timme, undantag för lunchtid. M/s Emelie går numera året runt såväl vardagar som helger.
Priset är 55 kr enkelväg för vuxen samt 40 kr för ungdom/pensionär. Månadskort kostar 790 kr. Barn under 13 år åker gratis.

Närservice

I Hammarby Sjöstad finns det mesta som behövs. Vi har 3 st stora matbutiker med Coop, och Lidl i hjärtat av Sjöstan samt nybyggt ICA vid Mårtensdal. Mycket trevlig och modernt Systembolag som flera år i rad har utsetts till Sveriges bästa. Hammarby Sjöstad har ett mycket rikt restaurangutbud med alltifrån Nybyggda Carneigebryggeriet, Stockholm Tapas, Hemma Hos Kaj, Göteborg samt mängder av andra restauranger och cafeér. Mödravårdscentraler, apotek samt läkarmottagningar är andra viktiga funktioner som Hammarby Sjöstad kan stoltsera med.

Karta

Hör av dig till Johan Lindelöf för mer information!

Johan Lindelöf

Johan Lindelöf

Hammarby Sjöstad

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-420 54 80

johan.lindelof@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad