Rorgängargatan 17B

Bilder

  • Såld!

Rorgängargatan 17B , Hammarby Sjöstad , Stockholm

Fantastisk 2:a som med enkelhet kan göras om till 3:a. Underbar sjöutsikt från den största av lägenhetens två balkonger. Lägenheten är synnerligen ljus och praktisk med extremt bra förvaringslösningar. Mycket praktiskt och socialt kök med separat köksö som med enkelhet kan omdisponeras till matrum. Nuvarande matrummet kan med enkelhet göras om till ett extra sovrum. Extremt rymligt sovrum med utgång till ytterligare balkong mot den lugna innergården i väster. Smakfull färgsättning i det stora badrummet.
En pärla som måste ses och upplevas!

65 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 546 kr inkl värme, VA, Kabelt-tv samt bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
65 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
2041
Byggår:
2008
Driftskostnad:
583 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

65 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande och luftig hall med klinkerbelagt golv samt parkett och målade väggar. Bra förvaring via 2 st garderober.

VARDAGSRUM
Mycket stort och ljus vardagsrum med plats för stor sittavdelning, fåtöljer samt tv-del. Utgång till mycket rymlig balkong med mycket bra sjöutsikt. Öppen planlösing mot den ljusa och härliga matplatsen som har sjöutsikt med plats för 6-8 personer. Matplatsen går enkelt att bygga om till ett extra sovrum. Ekparkett och målade väggar.

KÖK
Mycket fräscht och vitt kök som är u-format. Mycket praktiskt med gott om förvaring och arbetsytor. Separat köksö med barhäng som är flyttbar och med enkelhet kan göras om till matplats om så önskas. Full maskinell utrustning såsom: induktionshäll, spisfläkt, komb kyl/frys, integrerad diskmaskin, inbyggnads ugn samt inbyggnads micro.

SOVRUM
Mycket behagligt och rymligt sovrum med balkong i västerläge mot den lugna innergården. Sovrummet har plats för stor dubbelsäng, 5 st garderober samt plats för byrå. Träparkett samt vita målade väggar.

MATRUM
Stort och rymligt matrum som med enkelhet kan göras om till sovrum om ca 7 kvm. Matrummet har väl tilltagna ljusinsläpp. Vitlaserad ekparkett och målade väggar.

BADRUM
Fräscht badrum med smakfull färgsättning på såväl det klinkerbelagda golvet samt de mosaikbeklädda väggarna. Gott om förvaring via vita väggskåp. Spotlights i tak, tvättmaskin (Bosch), torktumlare (Bosch), duschhörna i glas, golvvärme, blandare, vägghängd wc samt handfat.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 11, hiss finns

Avgift

3 546 kr inkl värme, VA, Kabelt-tv samt bredband

Driftskostnad

7 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 4 000 kr

Andel i föreningen

1,1212%

Andel av årsavgiften

1,1212%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2008

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 december 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 89 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Böljan 2

Övrigt

Källarförråd om ca 4 kvm.

Förening

Namn

Brf Sjöstadsparterren

Om föreningen

Brf Sjöstadsparterren är en äkta, trevlig och mycket välskött förening med god ekonomi. Avgiften har sänkts 2 gånger de senaste 2 åren.
Senaste sänkningen kom i januari 2016 med 7,5%. Sänkningen beror dels på omförhandlad tomträttsavgäld där den nya avgälden blev väsentligt lägre än föregående. Dels p g a det förändrade ränteläget.
Föreningen består av 76 lägenheter som var inflyttningsklara 2008. Föreningen är belägen på adresserna Rorgängargatan 17A, 17 B (stora kuben) samt Lugnets Allé 88 (lilla Kuben). Föreningen innehar sedan 2007 tomträtten till Böljan 2 i Stockholm kommun.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.
I månadsavgiften ingår 15 tv-kanaler från ComHem, samt 100mbit/s symetrisk bredbandsanslutning genom Ownit Broadband AB.
I föreningen finns det en uthyrd lokal som är uthyrd till Stockholms stad genom Kulturförvaltningen, och kontraktet löper fram tills 2028.

Gemensamma utrymmen i föreningen:
-Tvättstuga (Gatuplan i trapphus 3)
-Gemensamhetslokal/övernattningslägenhet med pentry & wc för uthyrning (finns i gatuplan trapphus 3, kostar i dagsläget ca 200 kr/dygn)
-Takterrass (plan 12, delas med grannföreningen)
-Cykelrum
-Barnvagnsrum
-Rullstolsrum
-Miljörum
-Städ rum
-Lägenhetsförråd i källarplan

Den ekonomiska förvaltningen sköts av UBC och den tekniska förvaltningen sköts av JM ab.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca 1100 kr av köparen samt en pantsättningsavgift om ca 440 kr.

Garageplatserna sköts av Europark som du kan nå på tel: 08-5530670.

Besök gärna föreningens mycket informativa hemsida:
http://www.sjostadsparterren.se/

Om området

Hammarby Sjöstad

Med ett underbart läge direkt utanför tullarna finner vi stadsdelen Hammarby Sjöstad. Hammarby Sjöstad kommer när den är fullt utbyggd att vara hem och arbetsplats för ca 35.000 personer. Stockholm Stad har haft i uppdrag att göra Hammarby Sjöstad till en spjutspets rörande miljöfrågor. Alla boende i stadsdelen är en del av ett kretslopp. Detta kretslopp hanterar energi, avfall och vatten för bostäder och dess verksamheter i stadsdelen. Den huvudsakliga målsättningen är att på sikt skapa en boendemiljö som bygger på hållbar resursanvändning. Målet är att minimera energianvändningen och avfallet samtidigt som hushållning och återvinning skall maximeras.

Kommunikation

TVÄRBANAN
Tvärbanan har 4 hållplatser i Hammarby Sjöstad. Nuvarande ändhållplats är Sickla Udde, dock kommer sträckningen under hösten 2017 fortsätta till Sickla Köpkvarter. De andra hållplatserna är Sickla Kaj, Luma samt Mårtensdal. Med tvärbanan tar du dig smidigt till b.l.a Gullmarsplan, Liljeholmen samt Alvik och ändhållplatsen Solna Station.

BUSSAR
Linje 71 trafikerar mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde. Linje 74 som går mellan Mariatorget och Sickla köpkvarter via Hammarby- och Lugnets Allé. I Norra Hammarbyhamnen med utgångspunkt Färjelägret kan du även ta linje 2 och 55. Nattetid är det buss 96 som gäller.

BÅTTRAFIK
Mellan Hammarby Sjöstad och Södermalm trafikerar m/s Lotten och m/s Lisen. Dessa turer är kostnadsfria och cykel är tillåtet att medtagas. Trafiken utgår från Lumabryggan, Henriksdalshamnen samt Färjelägret i Norra Hammarbyhamnen. Under rusningstrafik på morgonen samt eftermiddag så går s.k triangeltrafik vilket gör att tätturheten ökar.
M/s Emelie trafikerar från Hammarby Sjöstad till Nybroviken. Stopp på vägen görs i Masthamnen och Djurgården. Båttrafik är 1 gång per timme, undantag för lunchtid. M/s Emelie går numera året runt såväl vardagar som helger.
Priset är 55 kr enkelväg för vuxen samt 40 kr för ungdom/pensionär. Månadskort kostar 790 kr. Barn under 13 år åker gratis.

Närservice

I Hammarby Sjöstad finns det mesta som behövs. Vi har 3 st stora matbutiker med Coop, och Lidl i hjärtat av Sjöstan samt nybyggt ICA vid Mårtensdal. Mycket trevlig och modernt Systembolag som flera år i rad har utsetts till Sveriges bästa. Hammarby Sjöstad har ett mycket rikt restaurangutbud med alltifrån Nybyggda Carneigebryggeriet, Stockholm Tapas, Hemma Hos Kaj, Göteborg samt mängder av andra restauranger och cafeér. Mödravårdscentraler, apotek samt läkarmottagningar är andra viktiga funktioner som Hammarby Sjöstad kan stoltsera med.

Karta

Hör av dig till Johan Lindelöf för mer information!

Johan Lindelöf

Johan Lindelöf

Hammarby Sjöstad

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-420 54 80

johan.lindelof@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad