Rorgängargatan 17A

Bilder

  • Såld!

Rorgängargatan 17A , Hammarby Sjöstad , Stockholm

Fantastisk lägenhet med sjöutsikt från den största balkongen med utgång från ett rymligt vardagsrum.
Intill det topprenoverade köket finns idag ett matrum som med lätthet kan göras till ett extra rum om man vill nyttja lägenheten som en 3:a. Hotellkänsla i master bedroom med heltäckningsmatta och separat balkong.
Denna pärla måste ses och upplevas!

65 kvm, 2,5 rok

Månadsavgift:
3 546 kr inkl värme, VA, kabel-TV samt bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
65 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
3043
Byggår:
2008

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2,5 rum

Boarea

65 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande och luftig hall med grått klinkerbelagt golv och målade väggar. 2 st garderober samt plats för byrå.

VARDAGSRUM
Mycket stort och ljus vardagsrum med plats för stor sittavdelning, fåtöljer samt tv-del. Utgång till mycket rymlig balkong med sjöutsikt. Vitlaserad ekparkett och målade väggar.

KÖK
Exklusivt kök från HTH med stilfull grå färgsättning på luckor, mässingshandtag samt vitt kakel. Bänkskivor av exklusiv Carrera marmor. Full maskinell utrustning såsom: Vinkyl, spishäll, spisfläkt, komb kyl/frys, inbyggnads ugn samt inbyggnads micro.

SOVRUM
Mycket behagligt och rymligt sovrum med balkong i västerläge mot den lugna innergården. Sovrummet har plats för stor dubbelsäng, 5 st garderober samt plats för byrå. Exklusiv grå heltäckningsmatta på golv samt rofyllt fondtapet på vägg.

MATRUM
Stort och rymligt matrum som med enkelhet kan göras om till sovrum om ca 7 kvm. Matrummet har väl tilltagna ljusinsläpp. Vitlaserad ekparkett och målade väggar.

BADRUM
Fräscht och ljust badrum med klinkerbelagt golv med golvvärme samt helkaklade väggar. Spotlights i tak, tvättmaskin, torktumlare, duschhörna i glas, blandare, vägghängd wc samt handfat.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 11, hiss finns

Avgift

3 546 kr inkl värme, VA, kabel-TV samt bredband

Andel i föreningen

1,1212%

Andel av årsavgiften

1,1212%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2008

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Källarförråd om ca 5 kvm.

Fastighetsbeteckning

Böljan 2

Förening

Namn

Brf Sjöstadsparterren

Om föreningen

Brf Sjöstadsparterren är en äkta, trevlig och mycket välskött förening med god ekonomi. Avgiften har sänkts 2 gånger de senaste 2 åren.
Senaste sänkningen kom i januari 2016 med 7,5%. Sänkningen beror dels på omförhandlad tomträttsavgäld där den nya avgälden blev väsentligt lägre än föregående. Dels p g a det förändrade ränteläget.
Föreningen består av 76 lägenheter som var inflyttningsklara 2008. Föreningen är belägen på adresserna Rorgängargatan 17A, 17 B (stora kuben) samt Lugnets Allé 88 (lilla Kuben). Föreningen innehar sedan 2007 tomträtten till Böljan 2 i Stockholm kommun.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.
I månadsavgiften ingår 15 tv-kanaler från ComHem, samt 100mbit/s symetrisk bredbandsanslutning genom Ownit Broadband AB.
I föreningen finns det en uthyrd lokal som är uthyrd till Stockholms stad genom Kulturförvaltningen, och kontraktet löper fram tills 2028.

Gemensamma utrymmen i föreningen:
-Tvättstuga (Gatuplan i trapphus 3)
-Gemensamhetslokal/övernattningslägenhet med pentry & wc för uthyrning (finns i gatuplan trapphus 3, kostar i dagsläget ca 200 kr/dygn)
-Takterrass (plan 12, delas med grannföreningen)
-Cykelrum
-Barnvagnsrum
-Rullstolsrum
-Miljörum
-Städ rum
-Lägenhetsförråd i källarplan

Den ekonomiska förvaltningen sköts av UBC och den tekniska förvaltningen sköts av JM ab.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca 1100 kr av köparen samt en pantsättningsavgift om ca 440 kr.

Garageplatserna sköts av Europark som du kan nå på tel: 08-5530670.

Besök gärna föreningens mycket informativa hemsida:
http://www.sjostadsparterren.se/

Om området

Hammarby Sjöstad

Med ett underbart läge direkt utanför tullarna finner vi stadsdelen Hammarby Sjöstad. Hammarby Sjöstad kommer när den är fullt utbyggd att vara hem och arbetsplats för ca 35.000 personer. Stockholm Stad har haft i uppdrag att göra Hammarby Sjöstad till en spjutspets rörande miljöfrågor. Alla boende i stadsdelen är en del av ett kretslopp. Detta kretslopp hanterar energi, avfall och vatten för bostäder och dess verksamheter i stadsdelen. Den huvudsakliga målsättningen är att på sikt skapa en boendemiljö som bygger på hållbar resursanvändning. Målet är att minimera energianvändningen och avfallet samtidigt som hushållning och återvinning skall maximeras.

Kommunikation

TVÄRBANAN
Tvärbanan har 4 hållplatser i Hammarby Sjöstad. Nuvarande ändhållplats är Sickla Udde, dock kommer sträckningen under hösten 2017 fortsätta till Sickla Köpkvarter. De andra hållplatserna är Sickla Kaj, Luma samt Mårtensdal. Med tvärbanan tar du dig smidigt till b.l.a Gullmarsplan, Liljeholmen samt Alvik och ändhållplatsen Solna Station.

BUSSAR
Linje 71 trafikerar mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde. Linje 74 som går mellan Mariatorget och Sickla köpkvarter via Hammarby- och Lugnets Allé. I Norra Hammarbyhamnen med utgångspunkt Färjelägret kan du även ta linje 2 och 55. Nattetid är det buss 96 som gäller.

BÅTTRAFIK
Mellan Hammarby Sjöstad och Södermalm trafikerar m/s Lotten och m/s Lisen. Dessa turer är kostnadsfria och cykel är tillåtet att medtagas. Trafiken utgår från Lumabryggan, Henriksdalshamnen samt Färjelägret i Norra Hammarbyhamnen. Under rusningstrafik på morgonen samt eftermiddag så går s.k triangeltrafik vilket gör att tätturheten ökar.
M/s Emelie trafikerar från Hammarby Sjöstad till Nybroviken. Stopp på vägen görs i Masthamnen och Djurgården. Båttrafik är 1 gång per timme, undantag för lunchtid. M/s Emelie går numera året runt såväl vardagar som helger.
Priset är 55 kr enkelväg för vuxen samt 40 kr för ungdom/pensionär. Månadskort kostar 790 kr. Barn under 13 år åker gratis.

Närservice

I Hammarby Sjöstad finns det mesta som behövs. Vi har 3 st stora matbutiker med Coop, och Lidl i hjärtat av Sjöstan samt nybyggt ICA vid Mårtensdal. Mycket trevlig och modernt Systembolag som flera år i rad har utsetts till Sveriges bästa. Hammarby Sjöstad har ett mycket rikt restaurangutbud med alltifrån Nybyggda Carneigebryggeriet, Stockholm Tapas, Hemma Hos Kaj, Göteborg samt mängder av andra restauranger och cafeér. Mödravårdscentraler, apotek samt läkarmottagningar är andra viktiga funktioner som Hammarby Sjöstad kan stoltsera med.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Konsum
610 m
ICA Nära Henriksdal
640 m
Köpcentrum & Gallerior
Sickla Köpkvarter
750 m
Ringen Centrum
1,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Emil och Emilia AB
60 m
Svallvågen Förskola
60 m
Kollektivtrafik
Arlanda Express
4,1 km
Arriva Östgötapendeln AB
4,7 km
Grundskolor
Kulturskolan Stockholm
70 m
Lugnets skola
240 m
Gymnasium
Didaktus Skolor AB
750 m
Vittragymnasiet Sickla
760 m
Universitet & Högskolor
Sthlm Unniversitet
1,7 km
Integrative Care Science Center
1,8 km
Banker
Nordea Bank AB
680 m
Swedbank
820 m
Golfbanor & Golfklubbar
Birdiefabriken AB
770 m
Kolga Consulting AB
3,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Sjöstadshallen
410 m
Friskis&Svettis Sickla
700 m
Simhallar & Utomhusbad
Vattenhuset AB
1,4 km
Ängen förskola
1,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Johan Lindelöf för mer information!

Johan Lindelöf

Johan Lindelöf

Hammarby Sjöstad

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-420 54 80

johan.lindelof@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte