Älvvägen 5

Bilder

Utgångspris

6 990 000 kr

Bevaka slutpriset

Älvvägen 5 , Ekerö Sommarstad , Ekerö

TOTALRENOVERAT - MÖJLIGHET TILL BÅTPLATS - BERGVÄRME

Smakfullt renoverat till genomgående toppskick. Ogenerat läge på barnvänlig återvändsgata med en fantastisk tomt som bjuder in till lek och aktiviteter. Soldränkt läge där den vackra kvällssolen på altanen på husets västra sida är svårslagen.
Bergvärme ger låg driftskostnad. Stort dubbelgarage finns och är försett med egen luftvärmepump.

Beläget i lugna och natursköna Ekerö sommarstad som uppskattas mycket för sitt läge intill Mälaren och den vackra naturen omkring Ekerö kyrka. På bara fåtalet minuters gångväg finns föreningens badplats samt brygga där båtplats är möjligt att hyra.

För mer information och intresseanmälan kontakta ansvarig mäklare Niklas Bergsten på HusmanHagberg Ekerö - 070-4180011

180 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
180 kvm
Biarea:
65 kvm
Tomtarea:
1 300 kvm
Byggår:
1995
Driftskostnad:
3 497 kr/månad
Utgångspris:
6 990 000 kr

Mer information

Visningar

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

180 kvm

Biarea

65 kvm

Rumsbeskrivning
Entré

När du kliver in möter först en rymlig hall som byggts till och där man nyttjat PBL:s möjlighet för bygglovsbefriad åtgärd av tillbyggnad upp till 15 kvm. Här finns gott om plats för avhängning och förvaringsutrymme i garderobsvägg med skjutdörrar. Vitt klinkergolv och väggar med mönstrad tapet. Infällda spotlights i taket ger ett behagligt ljus.

Kök/Vardagsum

Nyrenoverat Ballingslöv-kök från 2018/2019 som har en luftig öppen planlösning med vardagsrummet samt tak upp till nock vilket ger en känsla av rymd. Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier samt takfönster. Vid köket erbjuds generösa arbetsytor och förvaringsutrymmen i flertalet skåp. VIta skåpsluckor, vitt kakel och bänk med kompositsten matchar snyggt med de vitmålade väggarna och vita vinylgolvet. Välutrustat med vitvaror från Miele i form av ugn, micro, induktionshäll, spisfläkt, kyl, frys, diskmaskin samt en vinkyl. Gott om plats finns för både matbord och sällskapshörna. Utgång till den inglasade verandan samt till altanen på baksidan.

Uterum

Inglasad veranda med vattenburen golvvärme. Klinkergolv i brungrå ton och väggar med vitmålad panel. Härifrån når du ut på den stora balkongen mot framsidan.

Sovrum 1

Master bedroom med gott om plats för dubbelsäng. Bra förvaringsutrymme i garderobsvägg med skjutdörrar. Vitt laminatgolv och vitmålade väggar.

Sovrum 2

Härifrån når man ut på altanen på baksidan genom dubbla glasdörrar. Ljust laminatgolv och väggar med randig tapet.

Badrum

Renoverat våtrum från 2012 Svart klinkergolv (el-uppvärmt) och väggar med vitt kakel. Spotlights i taket ger ett behagligt ljus. WC, badkar, kommod, tanddukstork och badrumsskåp. Öppningsbart fönster ger möjlighet till ventilering och släpper in behagligt med ljus.

Vindsloft

Via taklucka vid den övre hallen finns ett inrett loft (ej uppvärmt) som har plats för dubbelsäng. Brunt laminatgolv, vitmålade väggar och tak med vit träpanel.

Sovrum 3

I Suterrängplanet finns även ett tredje sovrum som även går att använda som hobbyrum. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Dusch/Bastu

Smakfullt renoverat våtrum från 2015 med fin mosaik i grått/sandfärg och kaklade väggar i grått. Stilfull stensättning vid duschen ger en trevlig kontrast till det övriga. Här finns dusch bastu, handdukstork och spotlights i taket. Golvvärme på el.

WC

På suterrängplanet finns en WC med handfat. Klinkergolv i mosaik och väggar i kombination av vitmålad träpanel samt målat i sandfärg.

Tvättstuga

Ordentlig och välutrustad tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

Nedre hall

Vid den nedre hallen finns utrymme för en arbetshörna och ett stort förråd för förvaring med flera garderober. Vitt klinkergolv och väggar med mönstrade tapeter. Infällda spotlights i taket.

Övrigt källarplan

En stor del av källarplanet är oinrett men går utmärkt att använda som förvaringsutrymme eller nyttja efter annat önskemål. Här finns idag bland annat värmepannan installerad.

Byggnad

Byggnadstyp

Suterrängvilla

Byggnadsår

1995 2016

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 februari 2019
Energiklass: C
Energiprestanda: 56 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Stenmaterial och LECA-sten
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannorovan läkt/papp (plåt på tillbyggnad)
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Med utgång från dent inglasade verandan finns en stor altan som vetter mot sydväst och ger fin sol från mitt på dagen till sen kväll. Stor och rymlig med plats för flera bordsgrupper och relaxdel,

En altan med morgonsol finns på baksidan med skyddat läge mot allmänningen intill.

Larm finns installerat liksom fiber.På övre planet finns en luft/luft-värmepump för AC.

Info från säljaren:
- 2012. Våtrummet på övre plan renoveras av våtrumscertifierad fackman
- 2013. Altanen utanför glasverandan byggs om
- 2015. Bergvärme installeras. Nytt golv och vattenburen golvvärme monteras på suterrängplanet. Våtrummet på suterrängplanet renoveras av våtrumscertifierad fackman. Ny bastu byggs. Tvättstugan och Wc renoveras. Fiber installeras.
- 2016. Fastigheten byggs ut med ny entré. Luft/luft värmepumpen i garaget installeras.
- 2017. Fasaden tilläggsisoleras och ny panel monteras. Nya hängrännor och stuprör monteras.
- 2018. Vinden byggs om till loft. Takfönster installeras i köket (murstocken tas bort). Nytt golv monteras i kök, matdel och sovrum. Altandörren i köket och i sovrummet monteras. Vägg byggs mellan glasverandan och sovrummet. Köket renoveras. Nytt trappräcke monteras. Trappfönster monteras. Poolen byggs över med altan. Altanen på baksidan byggs. Stenläggning och grusgångar monteras på entrésidan.

*Husets area enligt taxeringen är 165+65 kvm. Ny uppmätning har inte gjorts sedan hallen byggdes till och uterummet glasades in. Köparen uppmanas att själv kontrollera arean om den är av avgörande betydelse.

Fastighetsbeteckning

Asknäs 1:187

Övriga byggnader

Vid entrésidan mot vägen finns ett stort dubbelgarage som är isolerat och har en egen luftvärmepump installerad.

Lekstuga på entrésidan. På baksidan finns en redskapsbod.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

41 972 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 17 358 kr
VA: 5 497 kr
Renhållning: 3 150 kr
Väg, samf: 4 650 kr
Försäkring: 11 317 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 892 000 kr, varav byggnadsvärde 3 192 000 kr

Summa pantbrev

4 677 000 kr

Tomt

Areal: 1 300 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Sammarvetten från Mälaren genom samfälligheten för bevattning av trädgården.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Asknäs GA:4 (Förvaltas av Ekerö Sommarstads samfällighetsförening och avser vägar, gång-/cykelvägar, vägbelysning, dagvattenledningar, bollplan, lekplats, grönområde, sommarvattenledningsnät med tillhörande anordningar lokalt i området)

Last, Officialnyttjanderätt: Tele, 01-IM6-36/2673

Om området

Ekerö Sommarstad

Ekerö sommarstad är ett attraktivt område som ligger mycket vackert intill Mälaren och endast ett fåtal minuters bilfärd från Ekerö Centrum. Det har ett lantligt läge med fin omgivning i form av öppna fält i kombination med små skogspartier och Mälarens glitter. Här bor du granne med Ekerö kyrka och den fina äppelallén som leder dit. Denna ska vara Sveriges äldsta och därav kulturminnesmärkt. Den fina naturen inbjuder till avkopplande motion med fina vandringsstråk och även badmöjligheter vid Mälaren. Ekerö generellt är också en gammal anrik kulturkommun där bland annat Drottningholms slott, vikingastaden Birka och Svartsjö våtmarksängar kan nämnas.

Kommunikation

Buss 309 passerar området och tar dig via Ekerö centrum till Brommaplan på ca 25 minuter för vidare färd med t.ex. tunnelbanans gröna linje. Att åka bil till Brommaplan tar ca 15-20 minuter.

Närservice

På ca fem minuters bilfärd når du Ekerö centrum med ett utbud på det mesta man kan önska sig. Här finns livsmedelsbutiker, restauranger, banker, vårdcentral, bibliotek och annat som är viktigt.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Ekerö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad