Violvägen 3

Bilder

Utgångspris

1 195 000 kr

Bevaka slutpriset

Violvägen 3 , Ekerö Nibbla , Ekerö

VISAS SÖN 26:E MAJ - SOLDRÄNKT LÄGE I IDYLLISKA NIBBLA - På endast 25 minuters pendlingsavstånd från Brommaplan ligger det natursköna koloniområdet Nibbla på Ekerö. Här ges ett fritidsboende med fantastiska möjligheter till avkoppling och att njuta av den vackra naturen. Stora grönområden, öppna fält och Mälarens strand med bad- och båtplatsmöjlighet.

Violvägen 3 har ett tilltalande och ljust läge med sol från morgon till kväll. Huset är välskött och underhållet genom åren. Mycket fin trädgård där en mängd planteringar, fruktträd och buskar ger en fantastisk blomsterprakt under sommaren.

Här ges chans till ro och avkoppling endast störd av fåglars kvitter. Kort gångavstånd till badplats och brygga med möjlighet att hyra båtplats genom koloniföreningen.

Säljaren avser att i stort sett de flesta inventarier ska ingå i överlåtelsen.

För mer information och intresseanmälan kontakt ansvarig fastighetsmäklare Niklas Bergsten på HusmanHagberg Ekerö - 070-4180011

30 kvm, 2 rok

Arrende/år:
7 186 kr varav 2.186 kr är en indexreglerad avgift
Typ:
Fritidshus
Boarea:
30 kvm
Biarea:
8 kvm
Tomtarea:
424 kvm
Byggår:
1955
Driftskostnad:
557 kr/månad
Utgångspris:
1 195 000 kr

Mer information

Visningar

Budgivning pågår

Högsta bud: 975 000 kr

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum varav 1 sovrum

Boarea

30 kvm

Biarea

8 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen att ta klivet in i denna mycket trivsamma kolonistuga där man först möts av en INBYGGD VERANDA som ger ett varmt välkomnande. Här ryms bordsgrupp och det stora fönsterpartiet ger ett generöst ljusinsläpp. Detta byggdes in under 2016.

Från verandan når du även TOARUMMET med separett, handfat, dusch och badrumsskåp. Här finns även ett fönster som gör rummet ljust och dessutom ger en möjlighet till ventilering.

Tar du klivet in i storstugan så når du först ett stort SÄLLSKAPSRUM med plats för både matbord och sällskapshörna samt bra förvaringsutrymme i två platsbyggda och en lös garderob. På golvet ligger en plastmatta och väggarna har mönstrade tapeter i grå toner. H��r finns också en öppen spis som är hjärtat i huset och kan utgöra en extra mysfaktor att elda i. Denna behöver dock en översyn och tätas innan den kan användas på nytt.

KÖKET är väldisponerat med bra arbetsytor och förvaringsutrymme i flera skåp. Här finns spis, frys och diskbänk med ho. En extra kyl/frys finns placerad i rummet intill.

I den bortre hörnan finns ett litet SOVRUM med plastmatta på golvet och väggar med grå tapeter samt en fondvägg som är vitmålad.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans kolonistuga med källare

Byggnadsår

1955

Uppvärmning

Direkt el

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor ovan papp
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

På entrésidan finns en uteplats med goda chanser till sol hela dagen.

Huset är löpande underhållet. Nytt tak från 2015 inkl papp, läkt och betongpannor. Nya stuprör, hängrännor och vindskivor från 2015. Ny spris med fyra plattor från 2015. Inbyggnad veranda från 2016 inkl fönster, träpanel och väggar till toa. Ny varmvattenberedare har precis installerats för 2019.

*Biarean på 8 kvm avser den inbyggda verandan. Utöver detta tillkommer även källarplanets yta.

Arrende

Nyttjanderätten till Lott nr 34 i Nibbla koloniområde på Ekerö (inkl byggnad) , inom fastighet Ekerö-Nibbla 1:1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

6 693 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 383 kr
Väg, samf: 2 000 kr
Försäkring: 1 310 kr
Beräknat antal personer: 1

Tomt

Areal: 424 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Vackert anlagd trädgård med en mängd spännande inslag och vacker flora. Ståtliga fruktträd i form av plommon (VIctoria), körsbär och ett ympat äppelträd med fem olika sorter. Bärbuskar i form av krusbär, röda vinbär samt stor rabarberplanta.

Välskött spirea avgränsar mot den lilla vägen och bland annat syrener mot de intilliggande grannarna. Sommartid ges här en praktfull grönska med exempelvis rosor, pioner, trädgårdsassalea och forsythia.

I hörnan av tomten finns en biluppställningsplats för en bil.

Vatten/avlopp

Vatten: Sommarvatten från Mälaren indraget till kök och toa-rum med handfat och dusch. Varmvattenberedaren finns placerad i källaren och är ny från 2019. Avlopp: Från kök och toa-rum leds ut till stenkista. Toaletten är en separett som innebär egen kompostering. Möjlighet att installera förbränningstoalett.

Samfällighet, servitut etc.

Medlemskap krävs i Nibbla koloniträdgårdsförening där en inträdesavgift om 6 000 kr betalas samt en årlig avgift som för förvarande ligger på 2 000 kr . I denna ingår sophämtning, sommarvatten, dricksvatten och underhåll av området.

Nytt arrendeavtal kommer skrivas mellan köparen och Stockholms stad där det nya avtalet kommer sträcka sig till år 2025. Därefter förlängs det stegvis med 5 år åt gången. Vid ev uppsägning ska detta meddelas senast ett år innan avtalstidens slut. Utöver nämnda driftskostnader kan man som kolonist enligt avtal bli debiterad en del av fastighetsskatten. Denna förändras i takt med taxeringsvärdet. Idag skulle den vara 1.000-1.500 kr/år.

Så kallade servicehus finns i området på några ställen där hushållssopor kan slängas.

Fotboll spelas med fördel på områdets fina fotbollsplan som har riktiga mål. Invid denna plan ligger den väl tilltagna och takförsedda dansbanan och ett antal småhus, vilka används bl a vid traditionsenligt midsommarfirande där man tillsammans med några andra medlemmar ansvarar för detta vart fjärde år. Föreningen har iordningsställt en sandstrand med egen bastu som ligger på kort gångavstånd. Hundra meter efter denna ligger två bryggor för de som vill vara med i båtföreningen och ha en båtplats. Även lekpark för de mindre barnen finns.

Medlemmarna är indelade i arbetslag som utför arbeten och underhåll inom koloniområdet. Detta medför en arbetsplikt om ca 4 timmar/år. Se vidare föreningens info och ordningsregler angående städdagar. Föreningens hemsida: www.nibbla.se

Om området

Ekerö Nibbla

Nibbla koloniträdgårdsförening ligger i ett mycket naturskönt område intill Mälaren på Ekerön, i Ekerö kommun, ca 2,5 mil från Stockholm. Området etablerades 1955 och har egen badplats, båthamn och festplats med överbyggd dansbana. Ett antal bussar går att ta från Brommaplan, om man vill åka ut kommunalt. Området omfattar 125 st stugor på tomter med (de flesta) c:a 400 kvm:s yta, vilka arrenderas från Stockholms stad.

I området råder en trevlig gemenskap där många aktiviteter ordnas under sommaren, så som midsommarfesten, traditionsenlig båtfest, båtbingo, kräftskiva mm. I området finns fotbollsplan, boulebana och en gemensam bastu att tillgå. Genom Nibbla båtklubb finns möjlighet till båtplats vid brygga som ligger på kort gångavstånd.

Ekerö är idag ett expansivt område där många nya bostäder vuxit fram den senaste tiden och ytterligare planeras framöver. Kontakta gärna Ekerö Direkt på 08-124 571 00, om du vill veta vad som planeras där du söker bostad. Just nu finns ett pågående planarbete - mer info finns på länken http://www.ekero.se/Byggabomiljo/Kommunens-planarbete/Detaljplaner/Pagaende-detaljplaner/EkeroHelgo/Nibblakoloniomrade/

Kommunikation

Busslinje 309, 311 och 312 trafikerar området och har hållplats (Ekerö Prästgård) endast ett par minuters promenad från stugan. Från Brommaplan tar det från 30 minuter.

Närservice

Granne med området finns ICA-butik vid Nyckelby, dit man med fördel kan ta en uppfriskande promenad sommartid. På ca sju minuters bilfärd ligger Ekerö centrum med sitt stora utbud i form av livsmedelsbutiker, banker, restauranger, sportaffär, systembolag, apotek, vårdcentral och annat som är viktigt.

Inte långt ifrån området ligger den omtyckta restaurangen Rastaholms värdshus som har en vacker utsikt mot Mälaren samt Mälarö Golfklubb med både 18- ch 9-hålsbana.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Ekerö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad