Strandgräsvägen 10

Bilder

  • Såld!

Strandgräsvägen 10 , Ekerö Nibbla , Ekerö

GRÖN OAS ENDAST 30 MINUTER FRÅN STAN - Ett eftersökt sommarboende i den lantliga idyllen Nibbla. Här finns nu chans att förvärva ett av områdets finaste hus som dessutom har en trädgård utöver det vanliga.

Genomgående smakfullt renoverat med fina detaljer som ger möjlighet till en god livskvalitet. Takhöjd upp till nock och stora fönsterpartier skapar kontakt med trädgårdens grönska. Fin utsikt mot ängar och hästhagar. Flera uteplatser och härlig blomsterprakt i trädgården som är insynsskyddad och ger plats för avkoppling. På kort gångavstånd från stugan finns föreningens dansbana, badstrand och brygga där möjlighet till båtplats finns.

Tilltalande läge i barnvänligt område på endast 20 minuters bilfärd från Brommaplan. Goda kommunikationer med buss där hållplats finns på kort gångavstånd. Nyckelby lanthandel och Rosenhills populära café finns i närheten av området.

Vackra naturomgivningar och Mälaren som närmaste granne. Varmt välkommen på visning önskar Niklas Bergsten på HusmanHagberg Ekerö!

34 kvm, 1,5 rok

Arrende/år:
7 027 kr (varav 2 027 kr är en indexreglerad avgift)
Typ:
Fritidshus
Boarea:
34 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
440 kvm
Byggår:
1955
Driftskostnad:
659 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

34 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna mycket smakfulla stuga som med varsam hand har renoverats till ett genomgående toppskick. Den öppna planlösningen ger tillsammans med takhöjden en fantastisk känsla av rymd. Flera fönster har tagits upp och gör att ljuset vackert flödar in från alla fyra väderstreck.

Öppen spis och vedspis skapar lantlig stämning. Fondvägg i trä ger det invändiga en härlig karaktär. Köksdel med arbetsytor, spis med ugn och två plattor, diskho med varm och kallvatten samt kylskåp.

Det finns plats för både matbordsgrupp, bäddsoffa och sällskapshörna. Platsbyggda förvaringsskåp finns längs ena väggen och sovalkov med 140 cm säng och bokhylla.

Väggarna har tapeter i ljust 1950-tals mönster och golvet är av trä och har målats i grått. Genomgående fint och välskött. Bara att flytta in och börja trivas.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans kolonistuga

Byggnadsår

1955

Uppvärmning

Direkt el, vedspis/öppen spis

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Plintar
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

På baksidan, med utgång från stugan genom glasdörr, finns en stor stensatt uteplats i ogenerat läge där man med fördel kan avnjuta dagens måltider under sommarhalvåret. I trädgården finns även flera andra uteplatser.

Vid entrén finns en veranda under tak som ger ett varmt välkomnande innan du kliver in i stugan.

Genomförda renoveringar:
Trädgården har designats i omgångar sedan 2009. Uteplats i marktegel anlagd 2009 samt grusgångar och de flesta rabatter.
2014: Redskapsbod.
2015 Taket omlagt med ny takpapp, läkt och vindskivor. De en-kupiga tegelpannorna rengjordes och lades tillbaka. Skorsten och murstock renoveras.
2016 Utbyggnad av hus samt byte av stora delar av fasaden, ombyggnad av innertak. Total ommålning av husets fasad. Tapetsering, golvslipning målning av golv samt renovering av verandan på husets framsida.
2016 Omdragen el, nya eluttag, installation av dimmers mm, jordfelsbrytare, eluttag på fasad.
2016 Ny TV-antenn samt kabeldragning för TV.
2017 Installation av nya vattenrör. Installation av utediskbänk samt renovering av utedusch. Nya stuprännor.
2017 Platsbyggd förvarning mm.

Arrende

Nyttjanderätten till Lott nr 8 i Nibbla koloniområde på Ekerö (inkl byggnad) , inom fastighet Ekerö-Nibbla 1:1

Övriga byggnader

På tomten finns även en redskapsbod med praktiskt förvaringsutrymme för trädgårdsredskap.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

7 916 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 516 kr
Väg, samf: 2 000 kr
Sotning: 600 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Tomt

Areal: 440 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Välskött, uppvuxen trägårdstomt (som skapar spännande gröna rum) med grusgångar och rabatter som anlagts i omgångar sedan 2009. Totalt fyra äppelträd, ett plommonträd och två lönnar. Bärbuskar (hallon, krusbär, vinbär) perennväxter och buskar, spirea- och ligusterhäckar mm. Här finns även perennrabatter, jordgubbsland och pallkragar för odling.

Vatten/avlopp

Vatten: Sommarvatten indraget i huset, utediskbänk och utedusch. Varmvattenberedare ansluten till samtliga. Avlopp: Stenkista. Separett toa.

Samfällighet, servitut etc.

Medlemskap krävs i Nibbla koloniträdgårdsförening där en inträdesavgift om 6 000 kr betalas samt en årlig avgift på 2 000 kr. I denna ingår sophämtning, sommarvatten, dricksvatten och underhåll av området.

Nytt arrendeavtal kommer skrivas mellan köparen och Stockholms stad där det nya avtalet kommer sträcka år 2025. Därefter förlängs det stegvis med 5 år åt gången. Vid ev uppsägning ska detta meddelas senast ett år innan avtalstidens slut. Utöver nämnda driftskostnader kan man som kolonist enligt avtal bli debiterad en del av fastighetsskatten. Denna förändras i takt med taxeringsvärdet. Idag skulle den vara ca 800 kr/år.

Så kallade servicehus finns i området på några ställen där hushållssopor kan slängas.

Fotboll spelas med fördel på områdets fina fotbollsplan som har riktiga mål. Invid denna plan ligger den väl tilltagna och takförsedda dansbanan och ett antal småhus, vilka används bl a vid traditionsenligt midsommarfirande där man tillsammans med några andra medlemmar ansvarar för detta vart fjärde år. Föreningen har iordningsställt en sandstrand med egen bastu som ligger på kort gångavstånd. Hundra meter efter denna ligger två bryggor för de som vill vara med i båtföreningen och ha en båtplats. Även lekpark för de mindre barnen finns.

Medlemmarna är indelade i arbetslag som utför arbeten och underhåll inom koloniområdet. Detta medför en arbetsplikt om ca 4 timmar/år. Se vidare föreningens info och ordningsregler angående städdagar. Föreningens hemsida: www.nibbla.se

Om området

Ekerö Nibbla

Nibbla koloniträdgårdsförening ligger i ett mycket naturskönt område intill Mälaren på Ekerön, i Ekerö kommun, ca 2,5 mil från Stockholm. Området etablerades 1955 och har egen badplats, båthamn och festplats med överbyggd dansbana. Ett antal bussar går att ta från Brommaplan, om man vill åka ut kommunalt. Området omfattar 125 st stugor på tomter med c:a 400 kvm:s yta, vilka arrenderas från Stockholms stad.

I området råder en trevlig gemenskap där många aktiviteter ordnas under sommaren, så som midsommarfesten, traditionsenlig båtfest, båtbingo, kräftskiva mm. I området finns fotbollsplan, boulebana och en gemensam bastu att tillgå. Genom Nibbla båtklubb finns möjlighet till båtplats vid brygga som ligger på kort gångavstånd.

Ekerö är idag ett expansivt område där många nya bostäder vuxit fram den senaste tiden och ytterligare planeras framöver. Kontakta gärna Ekerö Direkt på 08-124 571 00, om du vill veta vad som planeras där du söker bostad. Just nu finns ett pågående planarbete - mer info finns på länken http://www.ekero.se/Byggabomiljo/Kommunens-planarbete/Detaljplaner/Pagaende-detaljplaner/EkeroHelgo/Nibblakoloniomrade/

Kommunikation

Busslinje 309, 311 och 312 trafikerar området och har hållplats (Ekerö Präsgård) endast ett par minuters promenad från stugan. Från Brommaplan tar det från 30 minuter.

Närservice

Granne med området finns ICA-butik vid Nyckelby, dit man med fördel kan ta en uppfriskande promenad sommartid. På ca sju minuters bilfärd ligger Ekerö centrum med sitt stora utbud i form av livsmedelsbutiker, banker, restauranger, sportaffär, systembolag, apotek, vårdcentral och annat som är viktigt.

Inte långt ifrån området ligger den omtyckta restaurangen Rastaholms värdshus som har en vacker utsikt mot Mälaren samt Mälarö Golfklubb med både 18- ch 9-hålsbana.

Karta

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Ekerö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad