Morellvägen 4

Bilder

  • Såld!

Morellvägen 4 , Ekerö Färingsö Stenhamra , Ekerö

Fint läge på lugn och barnvänlig återvändsväg i populära Stenhamra. Här ges närhet till vacker natur, Mälaren samt gångavstånd till förskolor, skolor, livsmedelsbutik mm. Löpande underhållen familjevilla med 6 rum varav 5 sovrum och plan trädgårdstomt som ger plats för lek och aktiviteter.

Ogenerat läge med sol från morgon till kväll. Stor altan i trä med både morgonsol och kvällssol. Inglasat uterum förlänger utomhussäsongen. Garage på ca 26 kvm finns och ger bra förvaringsutrymme. Fiber finns installerat.

För mer information och intresseanmälan, kontakta ansvarig fastighetsmäklare Niklas Bergsten på HusmanHagberg Ekerö - 070-4180011

140 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
140 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
917 kvm
Byggår:
1970
Driftskostnad:
3 249 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 5 sovrum

Boarea

140 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Kliv in i hallen och känn dig välkommen till ett välplanerat hus som passar även den större familjen. Vid hallen erbjuds avhängningsmöjligheter och förvaringsutrymme i förråd under trappa. Ljust laminatgolv och väggar målade i blått.

Kök

Husets kök har på ett mycket smakfullt ätt renoverats och byggts om år 2009. Vägg har tagits bort mot vardagsrummet, vilket gett en härlig känsla av rymd. Gott om förvaringsutrymme i flertalet skåp och generösa arbetsytor. Ljust beigea skåpsluckor, vit träpanel på väggar och vitt kakel invid diskho. Bänkskiva i laminat med mönster av valnöt. Vitvaror i form av kyl/frys, spishäll, ugn, spisfläkt, diskmaskin. Behandlat ekgolv. Rymlig matplats för ett stort sällskap där även utgång finns till uterummet och altanen på baksidan.

Vardagsrum

Vid vardagsrummet erbjuds generösa ytor för sällskapshörna. Flera fönster bjuder på ett behagligt ljusinsläpp. Behandlat ekgolv och vitmålade väggar samt diskret fondtapet.

Sovrum 4

Intill hallen finns ett sovrum med vitmålat trägolv och vitmålade väggar. Rymlig garderob ger gott om förvaringsmöjligheter. Kan med fördel även användas som arbetsrum.

Sovrum 5

Vid bortre delen av hallen finns ytterligare ett sovrum som har vitmålade väggar med bård överst och trägolv. Kan även detta med fördel användas som arbetsrum.

Tvättstuga/Pannrum

Ljusblå plastmatta på golvet och vita väggar. Här finns tvättmaskin och tvättvask. Separat ingång gör det möjligt att användas som groventré.

WC

Golv med klinker i terracotta och vitmålade väggar. Här finns WC, handfat och badrumsskåp.

Allrum

När du kommer upp till övervåningen möter först ett allrum med trägolv och ljusgula tapeter samt vitlaserad träpanel. Här finns ett linneskåp samt en klädkammare som ger gott om förvaringsutrymme.

Sovrum 1

Master bedroom med plats för dubbelsäng och fint ljusinsläpp från dubbla fönster. Vitlaserat eklaminatgolv och väggar målade i blått. Tre garderober ger bra förvaringsutrymme.

Sovrum 2

Detta sovrum har trägolv och väggar målade i blått. Ogenerat läge med fönster mot baksidan.

Sovrum 3

Även detta sovrum har trägolv och väggar målade i blått. Ogenerat läge med fönster mot baksidan.

Badrum

Ljus plastmatta på golvet och kaklade väggar i ljusgrått. Fint ljusinsläpp från takfönster som dessutom ger en möjlighet till ventilering. Här finns WC, badkar, handfat och badrumsskåp.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1970

Uppvärmning

Elpanna

Ventilation

Självdrag (& två paxfläktar)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 april 2018
Energiklass: G
Energiprestanda: 141 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel & plåt
Fönster: 3-glas (isol.), 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Stålplåt

Övrigt

Med utgång från köket finns ett stort uterum som förlänger utomhussäsongen. Skjutbara dörrar och fönster gör det möjligt att öppna upp, vilket är tacksamt under heta sommardagar.

Via uterummet kan du sedan ta klivet ut på altanerna där chans till sol ges hela dagen. Gott om plats för flera bordsgrupper och relaxdelar om så önskas. En perfekt plats för att avnjuta dagens måltider eller för grillning under sommarhalvåret.

Fiber finns installerat. Radonsug installerade 2014 och långtidsmätning har gjorts efter det med mycket låga värden.

Info från säljaren om renoveringar:
Målning av fasadens mexitegel 2017, fiber installerat 2016, installation radonsug 2014, två paxfläkter i våtrum installeras 2014, markis 2011, snöras-skydd över altanen 2010, altan i trä 2009, uterum 2009, nytt kök 2009, ny altan-dörr i 3-glas 2009, nya 3-glasfönster på gavlar 2008, nytt plåttak garage 2006, ny panel på hus/garage 2005, omläggning yttertak med nya pannor/papp 2004.

*All yta i huset bedöms vara boarea. Nya regler kring uppmätning kom 2009. Taxeringsinformationen säger 138+2 kvm. Köparen uppmanas att själv kontrollera ytan.

Fastighetsbeteckning

Eknäs 1:27

Övriga byggnader

Vid entrésidan finns ett rymligt garage på ca 26 kvm som ger goda förvaringsmöjligheter. Garageporten har tagits bort och ersatt med vanlig dörr, men går att återställa för den som önskar.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

38 992 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 26 259 kr
VA: 3 693 kr
Renhållning: 2 190 kr
Väg, samf: 2 560 kr
Försäkring: 3 690 kr
Övrigt: 600 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 840 000 kr, varav byggnadsvärde 986 000 kr

Summa pantbrev

1 974 500 kr

Tomt

Areal: 917 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Fint anlagd och välskött trädgård med plan gräsmatta som bjuder in till lek och aktiviteter. Stor och tilltalande ljus med sol från morgon till kväll. Ramas på ett trevligt sätt in av träd och buskar. Mot vägen skiljer en tujahäck som är grön och fin året runt.

I trädgården finns mycket fint i form av fruktträd (2 äpple, 1 bigarrå, 1 körsbär, 1 plommon, 1 päron). Dessutom finns björnbäsrbuske och mycket planteringar som under sommartid ger en fantastisk blomsterprakt. Värt att nämna är syrener, vildvin, kolwitzia, smällspirea, rosor och physocarpus opulifolius.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Även tillgång till sommarvatten för bevattning av trädgården.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Stockby GA:2, GA:14

Om området

Ekerö Färingsö Stenhamra

Stenhamra är tätort på Färingsö i Ekerö kommun. Mest känd är orten för sitt nedlagda stenbrott från 1800-talet med tillhörande brukssamhälle. I Stenhamra med omgivning bor ungefär 4 000 invånare. Idag är Stenhamra ett idyllsikt litet samhälle med naturen runt knuten och Mälaren på nära håll. Fruktodlingar och härlig grönska möter blicken vart man än vänder sig.

På gångavstånd finns möjlighet till båtplats genom BK Färingarna. Se deras hemsida, www.bkfaringarna.org, för mer info. För den indrottsintresserade finns ett rikt föreningsliv på Mälaröarna och är avståndet inte långt till Svanhagens IP med ishall och flera fotbollsplaner. Troxhammar golfklubb ligger en kortbildfärd från huset, vilken är en av totalt tre golfbanor på öarna.

Kommunikation

Från Stenhamra är det bra kommunikationer. Bussar går mellan Stenhamra och Brommaplan; (restid 25-35 minuter). Blåbusslinje 176 går mellan Stenhamra och Danderyd via Bromma och Solna. Från Brommaplan går tunnelbanans gröna linje för färd mot Stockholm city.

Närservice

Välskött Coop-butik samt restaurang, gym mm finns på Stenhamra torg. Det finns två kommunala skolor: Stenhamraskolan (ca 300 elever) och Uppgårdsskolan (ca 400 elever). Några daghem och ett antal dagmammor finns i området samt egen vårdcentral.

Vidare finns en båthamn, en dagligvarubutik, ett bibliotek och ett strandbad, Stockbybadet, som du når på ett fåtal minuters promenad från torget. Även ett fint motionsspår för den som gillar att motionera.

Karta

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Ekerö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad