Harholmsvägen 37

Bilder

  • Såld!

Harholmsvägen 37 , Färingsö Kungsberga , Ekerö

På behagligt pendlingsavstånd från stan och med ett fantastiskt sjönära läge ligger denna mycket smakfulla familjevilla om totalt 173 kvm och sju rum. Nybyggd isolerad friggebod och isolerat dubbelgarage ger uppskattat extra utrymme.

På endast ett par hundra meters gångväg från huset finns gemensam brygga med möjlighet till båtplats samt gemensam badplats vid Mälarens strand. En svårslagen naturupplevelse vart man än vänder blicken. Även närhet till Färentuna skola.

Stor och välskött trädgård med sol från morgon till kväll. Huset är beläget på en övre platå där fin vy ges över nejden och strålande sjöutsikt mot Mälaren där solen vackert sänker sig om kvällarna.

Här erbjuds sammanfattningsvis ett mycket trivsamt boende med hög standard där det fantastiska läget ger chans till en god livskvalitet.

Varmt välkommen på visning önskar ansvarig fastighetsmäklare Niklas Bergsten på HusmanHagberg Ekerö!

173 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
173 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
2 281 kvm
Byggår:
2001
Driftskostnad:
3 308 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 5 sovrum

Boarea

173 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkommen att ta klivet in i detta smakfulla hus som löpande renoverats och vårdats med omsorg. Vid entrén möter först ett vacker, svart granitgolv och gott om förvaringsutrymme ges i garderobsvägg med skjutdörrar och elfa-system. Väggarna är målade i vitt och inre delen av hallen har ekparkettgolv. Trappa i trä leder till övervåningen.

Kök

Puustellikök som renoverats med fin känsla och precision under 2012. Det har öppnats upp mot vardagsrummet vilket ger en känsla av rymd. Stilfulla materialval med svart granitgolv och bänkskiva, kakel i sjösten och vita skåpsluckor Vitvaror i rostfritt där kyl, frys och vinkyl är från Liebherr från 2012 samt induktionshäll, ugn, micro och spisfläkt är från Siemens 2012. Diskmaskin något äldre från Miele. bra avställningsyta på köks-ö som också kan användas som matplats. Fin vy ges härifrån ner till Mälaren.

Vardagsrum/Matsal

I öppen planlösning från köket ligger vardagsrummet som med fördel även kan användas som matsal. Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier där utgång också finns till altanen på baksidan. Väggar med ljus, randig tapet och golv med ekparkett. Vacker kakelugn finns här där det svarta granitgolvet från köket på ett smakfullt sätt löper in.

Sovrum 1

Detta rum är rymligt med plats för dubbelsäng och förvaring i stor garderob. Skulle förslagsvis även kunna användas som TV-rum. Ekparkett på golv och väggar med randig tapet i grått och blått.

Arbetsrum/Sovrum 2

På entréplanet finns även ett mindre sovrum som med fördel kan användas som arbetsrum. Ekparkett på golv och väggar målade i vitt. Dubbla fönster gör rummet ljust och ger fin sjöutsikt mot Mälaren.

Badrum nere

Helkaklat badrum med blått klinkergolv och kaklade väggar i vitt med blå bård. Här finns WC, handfat, duschkabin, badrumsskåp och vattenburen golvvärme som ger en behaglig komfort. Fint ljusinsläpp från fönster som även ger en möjlighet till ventilering.

Tvättstuga

Intill köket finns en ordentlig tvättstuga med separat ingång som gör den perfekt att använda som groventré. Grön plastmatta på golv och väggar med ljusgrön våt-tapet. Här finns tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, diskho och hyllor som ger plats för förvaring.

Allrum

När du tar dig till övervåningen möts du först av ett allrum med härlig rymd och utsikt ner till Mälaren. Ekparkett på golv och väggar målade i vitt. Här kan man dela av till ett sjätte sovrum om så önskas. Utgång härifrån finns till balkongen med fin sjöutsikt.

Sovrum 3

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i två garderober. Ekparkett på golv och väggar målade i vitt samt en behaglig ljusgrön designtapet.

Sovrum 4

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i två garderober. Ekparkett på golv och väggar med grårandiga tapeter.

Sovrum 5

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i garderober. Ekparkett på golv och väggar målade i vitt samt brun mönstrad designtapet.

Badrum uppe

På övervåningen finns ett rymligt badrum med dubbla handfat, WC, badrumsskåp och duschkabin med massagestrålar (oanvänd). Helkaklat med blått klinkergolv och kaklade väggar i blått samt vitt. Fint ljusinsläpp från fönster som även ger en möjlighet till ventilering. Golvvärme på el ger en behaglig komfort.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

2001

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump och två luftvärmepumpar

Ventilation

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 april 2018
Energiklass: D
Energiprestanda: 61 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Lecablock
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Med utgång från matsal/vardagsrum finns en stor altan i trä på ca 78 kvm där solen strålar vackert under dagen. Skyddat läge mot baksidan som ger plats för avkoppling. Löper i vinkel till gaveln där en del är under tak. Gott om plats för bordsgrupper och relax-del.

Balkong finns på övervåningen varifrån en vacker sjöutsikt och kvällssol ges.

Centraldammsugare och fiber finns installerat. Hustillverkaren är Sidensjö hus.

Info från säljaren om renoveringar:
Fiber installerat 2017, friggebod 2016, nytt kök 2012, luft-/luftvärmepump övre plan 2012, luft-/luftvärmepump garage 2012, luft-/luftvärmepump entréplan 2011, ny pump till brunn och hydropress 2009, ny kompressor i frånluftsvärmepumpen 2008, tak altan 2007.

Fastighetsbeteckning

Västertorp 2:7

Övriga byggnader

På fastigheten finns ett stort dubbelgarage på ca 36 kvm som är isolerat och värms upp med hjälp av luftvärmepump som installerats 2012.

Det finns också en nybyggd friggebod från 2016 som också är isolerad och värms upp med hjälp av luftvärmepump.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

39 704 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 20 000 kr
VA: 2 100 kr
Renhållning: 3 150 kr
Väg, samf: 4 530 kr
Sotning: 300 kr
Försäkring: 9 624 kr
Beräknat antal personer: 1

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 003 000 kr, varav byggnadsvärde 1 984 000 kr

Summa pantbrev

3 838 000 kr

Tomt

Areal: 2 281 kvm
Tomttyp: Terrasserad trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Fint anlagd trädgårdstom i två etage. Gräsmatta och ytor som bjuder in till lek. Här finns diverse buskar och planteringar som ger vacker blomsterprakt under sommarhalvåret. Bland annat vacker magnolia och pioner.

Här finns två krusbärsbuskar, röda vinbär och björnbär. Tre stora körsbärsträd samt ett bigarråträd på gräsplätt mot vägen är uppskattat att kunna småäta av under sensommar/höst. I övrigt finns syrenhäck som vackert skiljer av mot vägen. Rosor, två rhododendron, två japanska järnekar längs gången mot friggeboden. samt Hassel på husets baksida.

Grusad uppfart leder upp till det övre etaget där huset finns. Plats för bil finns både där uppe samt nere vid garaget. Fint stenlagd gång leder från huset till friggeboden.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om (borrad brunn, vattenprov nyligen taget). Enskilt avlopp (3-kammarbrunn med infiltration). Sommarvatten finns för bevattning av trädgården.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Kungsberga GA:5 (Förvaltas av Kungsberga vägförening och avser vägar, elledningar och/eller belysning lokalt i Kungsberga), GA:10 (Förvaltas av Harholmens vägsamfällighet. Avser vägar, belysning, brevlådeställ, grönområde, brygga mm. lokalt på Harholmen), Västertorp GA:1 (Avser avloppsanläggning med tillhörande anordningar så som infiltrationsbädd, brunnar och gemensamma ledningar från anslutningspunkt. Delas tillsammans med grannen Västertorp 2:8)

Förmån, Officialservitut: Väg, 0125-93/50
Inskrivning, Nyttjanderätt tele, 45/3338
Inskrivning, Nyttjanderätt tele, 62/416

Om området

Färingsö Kungsberga

Färingsö är en mycket naturskön trakt med lantlig atmosfär och Mälarnära läge. Pendelavståndet till Brommaplan är kort, men känslan av lantlig idyll är påtaglig. Gott om grönområden och Mälaren alltid på nära håll. Bad- och båtliv förgyller fritiden och tillför livskvalitet. Gott om stall och ridskolor samt tillfälle för golfspel på Troxhammars välskötta anläggning. Allhallen erbjuder tillfälle för diverse sporter. Livsmedelsaffärer och småbutiker för lokal shopping. Bussen trafikerar ön och ger en bra förbindelse till Bromma och vidare in till stan med T-bana
.
Bebyggelsen på Färingsö är varierad, allt ifrån sekelskifteshus till nyuppförda fastigheter. Kulturen gör sig påmind i tex Svartsjö slott. Färingsö erbjuder en god uppväxtmiljö för barnen att växa upp i med förstklassiga skolor och bra förskolor.

Kommunikation

Buss trafikerar hela ön frekvent och tar dig smidigt bl a till Ekerö Centrum eller direkt till Brommaplan.

Närservice

Bra skolor och förskolor i Stenhamra, vid Svartsjö samt i Färentuna bl a. Bra livsmedelsbutiker och diverse småbutiker på ön.

Karta

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Ekerö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad