Hillersjöbacken 13

Bilder

  • Såld!

Hillersjöbacken 13 , Färingsö Hilleshög , Ekerö

ISOLERAT DUBBELGARAGE - BARNVÄNLIG ÅTERVÄNDSVÄG - BERGVÄRME - Smakfull och mycket välhållen familjevilla på totalt 204 kvm plus extra garage på 45 kvm med dubbla portar. Lantligt och vackert läge med sol från morgon till kväll, omgivet av grönskande natur som ger en god livskvalitet.

Genomgående välskött i fint skick och trevlig planlösning med rymd och generösa ytor. Stort altandäck i trä, fritt från insyn med chans att njuta av solen från morgon till kväll. Inglasat uterum förlänger utomhussäsongen.

Beläget på lugn återvändsväg endast ett stenkast från vackra vandringsstråk och badplatser vid Mälaren. Isolerad gäststuga går även att använda som tonårsbostad. Pool finns på tomten men är sedan några år ur drift och behöver en översyn.

För mer information och intresseanmälan, kontakta ansvarig fastighetsmäklare Niklas Bergsten på HusmanHagberg Ekerö - 070-4180011

167 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
167 kvm
Biarea:
37 kvm
Tomtarea:
3 125 kvm
Byggår:
1959
Driftskostnad:
3 465 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

167 kvm

Biarea

37 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

När du tar klivet in från förstukvisten så möter först en fin hall upp med plats för avhängning Grått klinkergolv och väggar målade i vitt. Förberett för el-buren golvvärme. Från hallen når du vidare till köket, allrummet respektive WC/Dusch.

Kök

Till vänster efter hallen ligger köket som är välplanerat med ordentliga arbetsytor och gott om förvaringsutrymme i flertalet skåp. Ek-kök med vitt kakel och svart bänkskiva. Välutrustat med kyl/frys (2017), induktionshäll, fläkt, ugn (2018), diskmaskin (2018) och inbyggd micro (2017). Ekparkett på golv och väggar målade i vitt. Intill köket finns en stor matplats med sittplatser för ett stort middagssällskap.

Vardagsrum

Vardagsrummet har en tilltalande öppen planlösning med köket och matplatsen. Ekparkett på golv och väggar målade i vitt. Fint ljusinsläpp från stora fönster samt utgång till det inglasade uterummet på baksidan. Braskamin finns centralt placerat och utgör en extra mysfaktor att elda i under vinterhalvåret.

Allrum

De sociala ytorna och sovrummen binds samman av ett rum som med fördel kan användas som TV-rum. Här finns en öppen spis som ger härlig värme att elda i. Dubbla glasdörrar ger ett fint ljusinsläpp och öppnar upp för access till den stora altanen på baksidan. Ekparkett på golv och väggar målade i vitt.

Sovrum 1

Master bedroom med plats för dubbelsäng och ytterligare möbler som exempelvis garderober och byråer. Enstavs ekparkett på golvet och väggar målade i vitt. Infällda spotlights i taket ger en behaglig belysning. Vattenburen golvvärme.

Sovrum 2

Även detta sovrum rymmer dubbelsäng och har bra förvaringsutrymme i garderobsvägg med skjutdörrar. Fint burspråk ger en härlig karaktär och bjuder på fint inflöde av ljus. Enstavs ekparkett och väggar målade i vitt. Infällda spotlights i taket. Vattenburen golvvärme

Sovrum 3

Något mindre sovrum som med fördel kan användas även som arbetsrum. Enstavs ekparkettgolv och väggar målade i vitt. Vattenburen golvvärme.

WC/Dusch

På entréplanet finns även ett våtrum med WC, dusch med vikdörr, handfat och infällda spotlights i taket. Litet fönster gör rummet ljust och ger en vädringsmöjlighet. Mosaikklinkers i svart och kakel i sandfärg. Förberett för elburen golvvärme.

Badrum/Bastu

En våning ner finns bland annat ett stort våtrum med bastu, bubbelbadkar, dusch och dubbla kommoder. Smakfulla materialval med kakel i vitt och klinkergolv i blått. Blått inslag även vid duschhörnans väggar som vid de infällda väggspeglarna. Vattenburen golvvärme ger en behaglig komfort.

Hobbyrum

På nedervåningen finns ett hobbyrum som med fördel kan användas även som bio-rum eller arbetsrum. Svart klinkergolv och väggar målade i vitt. Vattenburen golvvärme.

Tvättstuga/Groventré

Rymlig tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Svart klinkergolv och väggar målade i vitt. Separat entré gör den möjlig att använda som groventré. Här finns även bergvärmepumpen och varmvattenberedaren placerade. Vattenburen golvvärme.

Byggnad

Byggnadstyp

Enlansvilla med källare

Byggnadsår

1959 ombyggt 2004

Uppvärmning

Bergvärme (Två bergvärmehål borrade)

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 mars 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 65 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare och krypgrund
Grundmur: LECA-block/Betonghålsten
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor ovan läkt, papp, råspont
Utv. plåtarbete: Stålplåt

Övrigt

Med utgång från vardagsrummet finns ett inglasat uterum med matplats för ett stort sällskap. Här kan måltiderna med fördel avnjutas under sommarhalvåret och en solig dag så förlänger det utomhussäsongen. Utanför detta finns en stor altan i trä som har sol från morgon till kväll. Här kan du koppla av endast störd av fåglarnas kvitter vilket ger möjlighet till en god livskvalitet. Utgång hit finns även från allrummet och trappa leder dig direkt ut i trädgården på baksidan.

Vattenburen golvvärme på nedervåningen samt de tre sovrummen. Fiber finns i gatan men är ej indraget i dagsläget.

Info från säljaren om renoveringar mm:

- Nytt klinkergolv hobbyrum källare 2018
- Ny ugn och diskmaskin 2018
- Ny kyl/frys och micro 2017
- Fasade huvudbyggnad ommålad 2017
- Fasad garage och gäststuga ommålad 2017
- Garage 2009
- Våtrum övre plan 2007
- Nya fönster 2004
- Omläggning tak 2004
- Ny el 2004
- Totalrenoverat invändigt samt tillbyggnad av huset 2004
- Altan 2004
- Bergvärme 2004
- Inglasat uterum 2004

*Köparen bör själv mäta upp huset om ytan är av avgörande betydelse.

Fastighetsbeteckning

Hilleshögby 3:13

Övriga byggnader

På fastigheten finns ett stort dubbelgarage på 45 kvm med fjärrstyrda portar. Detta är isolerat med vatten indraget och även förberett för vattenburen golvvärme dit bergvärmen kan kopplas in. Tre fönster ger ett fint ljusinsläpp.

På baksidans nedre del finns en gäststuga som delvis är isolerad och med el indraget. Kan med fördel inredas som tonårsrum eller arbetsrum.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

41 588 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 27 120 kr
VA: 2 322 kr
Renhållning: 2 500 kr
Väg, samf: 1 023 kr
Sotning: 500 kr
Försäkring: 8 123 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 732 000 kr, varav byggnadsvärde 1 424 000 kr

Summa pantbrev

4 300 000 kr

Tomt

Areal: 3 125 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Fint anlagd trädgårdstomt med ogenerat läge och sol från morgon till kväll. Buskar och träd skiljer av mot de intilliggande tomterna medans en öppen vy på baksidan ges mot fältet och allmänningen mot sydväst.

Vid entrésidan finns en vacker stenläggning med biluppställningsplats för många bilar. Stenlagd gång leder sedan till entréerna både på över- och undervåningen.

På tomten finns en flaggstång.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp, 3-kammarbrunn på 3 kubik och infiltration.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Viksund GA:1 (Förvaltas av Viksunds vägsamfällighet och avser: Vägbana och övriga väganordningar såsom dike, slänt, trumma, mötesplats, vändplats etc.)

Viktiga dokument

Om området

Färingsö Hilleshög

Hilleshög är en mycket naturskön och barnvänlig ort på Färingsö, Ekerö kommun, ca 30 minuters bilfärd från Brommaplan. Här upplevs de fyra årstiderna på allra bästa sätt. Att ta på sig badrocken och gå ca 150 meter till badplatsen för ett morgon- eller kvällsdopp, att strosa i naturen när höstlöven faller eller att spänna på sig långfärdsskridskorna när isen ligger, det är verklig livskvalitet.

I området ligger Hilleshög kyrka, en av Sveriges äldsta med anor från 1100-talet. Läs mer om kyrkan på svenskakyrkan.se/faringso/kyrkobeskrivning-hilleshog. Den gamla klockargården är öppen vid kyrkkaffe och som lokal för mindre sällskap.

På promenadavstånd finns Äppelfabrikens café, gårdsbutik och musteri. Faktum är att de första kända registrerade äppelodlingarna i Sverige låg just i Hilleshög. För dig som gillar motion har Ekerö kommun mycket att erbjuda i form av motionsspår, vandringsleder, skidbacke, golfbanor och populära utflyktsmål. Ekerö är också en gammal anrik kulturkommun där bland annat Drottningholms slott, vikingastaden Birka och Svartsjö våtmarksängar kan nämnas. Svartsjö slott har återkommande kulturevenemang och Färentuna Hembygdsgård anordnar årliga lokala aktiviteter, som jul-, valborgs- och midsommarfirande samt stor höstmarknad.

Kommunikation

Goda kommunikationer till Brommaplan och tunnelbanans gröna linje. Från Hilleshög avgår buss 315 med regelbundna turer. Hållplatsen ligger på gångavstånd från huset och bussresan tar 45 minuter. Snabbuss 338 tar endast 30 minuter och går från stora vägen (Färentunavägen), vilket är ett alternativ för den som vill cykla eller promenera den sista biten.

Närservice

I Ekerö centrum finns livsmedelsbutiker, bank, vårdcentral, apotek, tandläkarmottagning, systembolag, restauranger, klädbutiker, bibliotek och annat viktigt. Närmare Hilleshög finns ICA Skå, en mycket välsorterad livsmedelsbutik. I Stenhamra finns vårdcentral, bibliotek och Coop Konsum. I Kungsberga finns Konsumbutik.

Förskolor & Skolor på Färingsö:
Familjedaghemmet Hilleviken, 1,2 km
Sånga Barnträdgård (Waldorfförskola), 2,1 km
Färentuna Förskola, 4 km

I Stenhamra och Skå finns flera förskolor:
Skolor och fritidshem finns i Färentuna (0-åk 6), i Skå (0-åk 3) och i Stenhamra (0-åk 9). I Stenhamra finns kulturskola, ungdomsgård och fritidsklubb.

I Skå finns idrottsanläggning med fotbollsplaner, ishall och upplyst motionsspår. Troxhammars golfklubb ligger vid vägen mot Ekerö centrum. Ridskolor finns bl.a. i Kungsberga, Stenhamra och Skå.

Karta

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Ekerö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad