Åkerstigen 119B

Bilder

  • Såld!

Åkerstigen 119B , Ekerö Björkudden , Ekerö

TOTALRENOVERAT FRÅN TOPP TILL TÅ 2016-2017 - Smakfullt renoverat parhus i genomgående toppskick. Badrummen och köket är gjorda med fin känsla och precision och ger en känsla av lyx. Här ges chans till ett boende av högsta klass i en välskött och mycket omtyckt bostadsrättsförening där garageplats i länga ingår.

Fina uteplatser på både fram- och baksida där den sistnämnda vetter mot söder och en grönskande allmänning intill. Gräsyta med plats för lek och skogsparti där vackra strövområden finns.

Tilltalande läge i lugna och eftersökta Björkudden med ett centralt läge på Ekerö. Gångavstånd till såväl buss, skolor och Ekerö centrum med all viktig närservice du kan tänkas behöva.

För mer information och intresseanmälan, kontakta gärna ansvarig mäklare Niklas Bergsten på HusmanHagberg Ekerö - 0704180011

111 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
4 735 kr inkl VA, sophantering, garage i länga, kabel-TV (Obligatoriskt tillägg 145 kr/mån för det sistnämnda)
Typ:
Radhus
Boarea:
111 kvm
Biarea:
6 kvm
Lägenhetsnummer:
29
Byggår:
1979
Driftskostnad:
1 569 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

111 kvm

Biarea

6 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

När du tar klivet in möts du av en fantastisk nyskicks-känsla då samtliga ytskikt, badrum och kök har renoverats från 2016. Ljust och luftigt med en härlig känsla av rymd. Vid hallen erbjuds plats för avhängning och längre in finns ett praktiskt förråd under trappan. Klinker vid entrén med golvvärme på el och i övrigt ekparkett och vitmålade väggar vilket är genomgående för hela entréplanet.

Kök

Köket har renoverats på ett väl genomtänkt sätt med mycket generösa arbetsytor på bänk och gott om förvaringsutrymme i flertalet skåp. Vita skåpsluckor, vitt kakel och bänkskiva i ek ger ett stilrent intryck. Vitrinskåp med spotlight ger ett trivsamt ljus. Matplats för ett stort sällskap där burspråk bjuder på ett fint ljusinsläpp. Vitvaror i form av induktionshäll, ugn, spisfläkt, diskmaskin och kylskåp. (Frys finns placerad i förrådet vid trappan intill)

Vardagsrum

Vid vardagsrummet erbjuds generöst med utrymme för sällskapshörna och matsalsdel om så önskas. Fint ljusinsläpp från stort fönsterparti där också utgång finns till den soliga altanen på baksidan. Ekparkett på golvet och väggar målade i vitt.

Badrum/Tvätt

Stilrent inrett med vitt kakel på väggar och klinkergolv i grått med golvvärme på el. Mindre mosaiksättning vid duschplatsen bryter av på ett trevligt sätt. Här finns WC, kommod, dusch med vikdörrar, handdukstork och infällda spotlight i taket som ger ett behagligt ljus. Tvättdel med tvättmaskin, torktumlare och tvättho samt förvaringsskåp och arbetsbänk.

Övre hall

Via vitmålad trappa i trä tar du dig till övervåningen där först en hall möter. Snygg, vitmattlackad askparkett är genomgående för hela övervåningen liksom de vitmålade väggarna. Vid hallen finns en taklucka till vinden som kan nyttjas för förvaring vid behov.

Sovrum 1

Master bedroom med plats för dubbelsäng och fint ljusinsläpp från fönster mot söder där även utgång till balkongen finns. Där ges chans till fina stunder i solen och samtidigt blicka ut över allmänningen intill. Sovrummet har vitmålade väggar och golv med vitmattlackad askparkett.

Sovrum 2

Även detta ett rymligt sovrum som kan rymma dubbelsäng. Vitmattlackad askparkett på golvet och vitmålade väggar.

Sovrum 3

Även här plats för dubbelsäng och vitmattlackad askparkett samt vitmålade väggar.

Badrum

Master bathroom som renoverats med fin känsla och precision. Vitt kaklade väggar och klinkergolv i grått med golvvärme på el. Här finns WC, kommod, badkar, handdukstork och badrumsskåp. Infällda spotlight i taket samt fönster ger ett trivsamt ljus.

Walk-in-closet

På övervåningen finns även ett stort förråd som idag är inrett till walk-in-closet och erbjuder bra förvaringsutrymme. Försedd med spotlights i taket.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

4 735 kr inkl VA, sophantering, garage i länga, kabel-TV (Obligatoriskt tillägg 145 kr/mån för det sistnämnda)

Driftskostnad

18 834 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 15 900 kr
Försäkring: 2 934 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Uppgifterna för elen är en uppskattning då ägaren inte bott i lägenheten ett fullt år ännu.

Andel i föreningen

1,89%

Andel av årsavgiften

1,88954%

Byggnad

Byggnadstyp

Parhus

Byggnadsår

1979

Uppvärmning

Luftvärmepump (Direkt El)

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 oktober 2008
Energiprestanda: 76 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Ekebyhov 1:515

Övrigt

Tillgång till stor altan på baksidan som har ett skyddat läge intill en stor allmän gräsyta och skogen som granne. Denna ligger mot söder, vilket ger goda solchanser under hela dagen. Här finns en markis som kan vara tacksam att fälla ut på heta sommardagar.

På entrésidan finns ett stort förråd som ger goda förvaringsmöjligheter. Detta är isolerat och även försett med fönster, vilket gör det möjligt att använda som ett extra rum. På entrésidan finns även här en uteplats.

Möjlighet finns även till förvaring på vinden som nås via taklucka i övre hallen.

Garageplats i länga ingår i avgiften. Även ett antal p-platser finns som kan nyttjas för besökare till boende i föreningen.

*6 kvm biarea avser det utvändiga förrådet som kan användas som ett extra rum. Lägenheten är 111+0 kvm enligt föreningens lägenhetsförteckning.

Förening

Namn

BRF Björkudden 2

Om föreningen

Föreningen BRF Björkudden 2 bildades 1978 och består av rad- och parhusbebyggelse i ett och två plan. Det finns totalt 70 lägenheter varav 35 st tvåor, 21 st treor samt 14 st fyror. Löpande underhåll av byggnaderna utförs och dessa anses vara i bra skick. Man äger fastigheten Ekebyhov 1:515 som är friköpt (ej tomträtt).

Medlemmarna har tillgång till en gemensamhetslokal där även dusch och bastu finns. Denna ligger centralt i området och kan hyras enligt bokningssystem. Föreningen har ett gemensamt förråd i garagelängan och förfogar över gräsklippare, trädgårdsredskap mm som medlemmarna kan nyttja.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC, Sveriges bostadsrätts-centrum. För mer information, be gärna mäklaren om kontaktuppgifter till styrelsen.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

70

TV och Bredband

Kabel-TV och bredband levereras av Comhem. För kabel-TV tillkommer en obligatorisk kostnad på 145 kr för medlemmen. Tillvalskanaler och bredband tecknas av medlemmen själv.

Parkering

Till varje lägenhet hör en garageplats i länga. Besöksparkering finns till föreningen vid anvisade platser.

Renoveringar

Byggnaderna är i allmänt gott skick och underhålls löpande. Nyligen har fönstermålning genomförts. Det som planeras framledes är utbyte och målning av träplankor vid garagen. Utöver detta planeras inga större renoveringar.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stabil och man underhåller löpande sina byggnader som anses vara i gott skick. Så i dagsläget finns inga beslut om avgiftsändringar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Ja, friköpt mark

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Ekerö Björkudden

Björkudden är ett radhusområde som tillhör Ekebyhov och ligger centralt på Ekerö med närhet till allt man behöver. Bebyggelsen här är från slutet av 70-talet och området är idag väldigt omtyckt, mycket just för närheten till service och kommunikationer, men också sitt lugn och natursköna läge. Såväl barnfamiljer, som äldre och ungdomar bor här idag. Granne med området ligger Ekebyhovsskolan samt förskola, vilket är perfekt för barnfamiljen. All närservice du kan tänkas behöva finns vid Ekerö centrum som ligger på gångavstånd.

På Ekerö är steget till naturen och Mälaren aldrig långt. För den som gillar motion har ön mycket att erbjuda i form av motionsspår, vandringsleder, skidbacke, golfbanor och populära utflyktsmål. Träkvista vallen ligger centralt på ön med aktiviteter som fotboll, ishockey, friidrott och tennis. Ekerö är också en gammal anrik kulturkommun där bland annat Drottningholms slott, vikingastaden Birka och Svartsjö våtmarksängar kan nämnas.

Ekerö tätort är idag en expansiv stadsdel där många nya bostadsområden vuxit fram den senaste tiden och ytterligare bostäder planeras framöver. Kontakta gärna Ekerö direkt på 08-124 571 00, om du vill veta vad som planeras där du söker bostad.

Kommunikation

Från Ekerövägen avgår bussar regelbundet och tar dig till Brommaplan på ca 15 minuter för vidare färd mot stan med tunnelbanans gröna linje. Blåbuss 177 fortsätter dessutom till Solna och Danderyd.

Närservice

På gångavstånd från området ligger Ekerö Centrum där all viktig närservice finns. Butiker, restauranger, banker, bibliotek, vårdcentral, apotek, tandläkare och mycket annat som är viktigt.

Karta

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Ekerö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad