Slåttervägen 6

Bilder

  • Såld!

Slåttervägen 6 , Ekerö Träkvista , Ekerö

TILLTALANDE LÄGE PÅ LUGN ÅTERVÄNDSGATA Välplanerad och trevlig familjevilla på totalt 269 kvm som löpande renoverats och underhållits till fint skick. Bland annat är yttertaket omlagt, grunden omdränerad och fönster utbytta till 3-glas (isolerglas). Mycket barnvänligt med gångavstånd till skolor, förskolor, kommunikationer och vackra strövområden vid Mälaren.

Välskött trädgård i bästa skick med sol från morgon till kväll. Baksida i skyddat läge med stor altan med kvällssol och nyligen byggt uterum (isolerat) som kan förlänga utomhussäsongen. Dubbelgarage och stora utrymmen i källarplanet gör förvaringsutrymmena synnerligen goda.

Bergvärme finns installerad liksom fiber. Välkommen att göra intresseanmälan inför kommande visning.

Varmt välkommen önskar ansvarig mäklare Niklas Bergsten på HusmanHagberg Ekerö!

151 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
151 kvm
Biarea:
118 kvm
Tomtarea:
803 kvm
Byggår:
1968
Driftskostnad:
3 876 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

151 kvm

Biarea

118 kvm

Rumsbeskrivning
INLEDNING

Välkommen att ta klivet in i denna smakfulla familjevilla som löpande renoverats och underhållits genom åren. Totalt 269 kvm med många rum och synnerligen goda förvaringsmöjligheter. Dessutom finns ett stort dubbelgarage. Huset har ett tilltalande läge på lugn och barnvänlig återvändsgata med vacker trädgård med baksida i sydväst där ett skyddat läge och goda solchanser ges. Beläget centralt på Ekerö med gångavstånd till skolor, förskolor och kommunikationer samt Träkvista vallen med sitt stora utbud av aktiviteter för den idrottsintresserade. En överlåtelsebesiktning har genomförts som vittnar för att husets skick är gott och detta kommer kunna tillhandahållas av mäklaren från visningstillfället. Välkommen in till Slåttervägen 6!

HALL

Praktiskt klinkergolv vid entrén i ton av terracotta. I övrigt ekparkett och väggarna är målade i sandfärgad ton. Plats för avhängning vid hatthylla och förvaring i klädkammare samt städskåp.

KÖK

Till vänster från hallen ligger köket som är stort med matplats för ett större sällskap. Fint ljusinsläpp från fönster mot baksidan där också utgång till altanen finns. Gott om förvaringsutrymme i flertalet skåp och generösa arbetsytor vid diskbänk samt köksö. Skåpsluckor i björk, svarta bänkskivor och vitt kakel. Golv med ekparkett och vitmålade väggar. Vitvaror från electrolux i form av kyl, frys, spishäll, ugn, spisfläkt och diskmaskin (ny 2015).

VARDAGSRUM

Vid vardagsrummet finns plats för både sällskapsdel med soffhörna och matsalsbord om så önskas. Utgång finns här till det fina uterummet på baksidan. Ekparkett på golvet och väggar målade i vitt plus en mönstrad fondvägg.

SOVRUM 3

Kan med fördel användas som master bedroom då det har plats för dubbelsäng och förvaringsutrymme i tre garderober. Ekparkett på golvet och väggar målade i vitt samt fondvägg i röd ton.

SOVRUM 4/ARBETSRUM

Detta sovrum kan med fördel även användas som arbetsrum. Ekparkett på golvet och väggar målade i vitt. Förvaring i två garderober.

WC/DUSCH

Helkaklat våtrum i vit-grå och gröna toner. Eluppvärmt golv ger en behaglig komfort. Utrustning i form av WC, kommod, dusch, badrumsskåp och handdukstork.

ÖVRE HALL

Till övervåningen leds du via fin trappa i ek. Här ges ett fint ljusinsläpp från takfönster. Ekparkett på golv och väggar målade i vitt.

SOVRUM 1

Master bedroom med plats för dubbelsäng och fint ljusinsläpp från dubbla fönster med utsikt mot baksidan. Ekparkett på golvet och väggar målade i vitt. Gott om förvaringsutrymme i förråd samt garderob.

SOVRUM 2

Även detta sovrum har plats för dubbelsäng. Har ursprungligen varit delat vilket enkelt kan återställas om ett extra sovrum önskas. Fint ljusinsläpp från dubbla fönster. På golvet finns en heltäckningsmatta som ger en behaglig komfort att gå på. Väggar målade i vitt och en fondvägg i grön ton.

WC/DUSCH

Helkaklat badrum med klinkergolv i sandfärgad ton och kaklade väggar i terracotta. Här finns WC, kommod, dusch och handdukstork. Golvvärme på el ger en behaglig komfort och takfönster bjuder på ett fint ljusinsläpp.

ALLRUM

I källaren finns ett stort rum som är inrett med vitmålade väggar och ekparkettgolv. Detta kan nyttjas efter önskemål. Exempelvis hobbyrum och bio-rum.

TVÄTTSTUGA

I källarplanet finns en rymlig tvättstuga med målat betonggolv och kaklade väggar. Utrustning i form av tvättmaskin, torktumlare, tvättho, arbetsbänkar och förvaringsskåp. Här finns också en spa-del med bubbelbadkar.

ÖVRIGT KÄLLARE

Källaren i övrigt har många utrymmen som gör förvaringsmöjligheterna exemplariska. Dessutom finns här en matkällare och separat entré via tappa vid husets framsida.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1968

Uppvärmning

Bergvärme (direkt el som stöd)

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 5 oktober 2017
Energiklass: D
Energiprestanda: 61 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong
Stomme: Trä/Betong
Fasad: Träpanel & Plåt
Fönster: 3-glas (2-glas källare)
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

På baksidan finns ett uterum som du når ut till från vardagsrummet. Detta är på ca 21 kvm och lite isolerat vilket gör att du med fördel kan nyttja detta även under vinterhalvåret med hjälp av värmare. Ljust och trivsamt med skjutbara glasdörrar mot altanen och trädgården.

Vid baksidan finns också en stor altan i trä belägen mot väster. Ogenerat läge med fin kvällssol.

Larm och fiber finns installerat.

Säljarens info om renoveringar:
Uterum byggt 2015, isolering och dränering grund 2015, nya fönster på entréplan 2015, installation av fiber ca 2015, omläggning yttertak 2014, ommålning fasad hus och garage 2010, nytt våtrum övervåning ca 2010, nya fönster övervåning 2007, installation bergvärme 2006, renovering och ombyggnad kök 2003, renovering våtrum entréplan 2003.

Fastighetsbeteckning

Ekerö-Väsby 43:192

Övriga byggnader

Stort dubbelgarage med plats för två bilar och ytterligare förvaringsmöjligheter samt verkstadsdel om så önskas. Utanför garaget finns biluppställningsplats för tre bilar.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

46 512 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 27 612 kr
VA: 8 317 kr
Renhållning: 3 150 kr
Väg, samf: 2 200 kr
Försäkring: 5 233 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 706 000 kr, varav byggnadsvärde 1 537 000 kr

Summa pantbrev

2 316 000 kr

Tomt

Areal: 803 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Fint anlagd och plan trädgårdstomt som på ett trevligt sätt ramas in av buskar och gör den insynsskyddad. Gräsmatta i fint skick bjuder in till lek och bollspel. Vackra planteringar och fruktträd. Här finns bland annat praktfull syren, två äppelträ, krusbärsbuske, Ölandstok mm. Baksidan vetter mot sydväst och gör att solen strålar fint från morgon till kväll.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Närlunda GA:4
Last, Officialnyttjanderätt: Tele, 01-IM6-36/2840
Inskrivning, Nyttjanderätt tele, 50/2483
Inskrivning, Nyttjanderätt tele, 57/4633

Viktiga dokument

Om området

Ekerö Träkvista

Träkvista är ett lugnt och barnvänligt område centralt på Ekerö där du har närhet till naturen och fina vandringsstråk med motionsmöjligheter. Fina parkvägar finns som gör att du både till fots och med cykel kan förflytta dig på ett smidigt sätt. På promenadavstånd når du ner till Mälaren där gångstråk finns till badplatserna Södran och Lundhagsbadet. I området finns förskolor och bland annat Träkvistaskolan med verksamhet upp till årskurs nio.

På Ekerö är steget till naturen och Mälaren aldrig långt. För den som gillar motion har ön mycket att erbjuda i form av motionsspår, vandringsleder, skidbacke, golfbanor och populära utflyktsmål. Ekerö är också en gammal anrik kulturkommun där bland annat Drottningholms slott, vikingastaden Birka och Svartsjö våtmarksängar kan nämnas.

Kommunikation

Härifrån har du goda kommunikationer med buss. Flera bussar bl.a. blåbuss 177 avgår från Träkvista vallen och tar ca 20 min till Brommaplan för vidare förd mot Stockholm city med tunnelbana. Buss 177 fortsätter mot Solna och Djursholm.

Närservice

På gångavstånd ligger Träkvista Torg där konsumbutik finns samt pizzeria, frisör, presentbutik mm. Vid Ekerö Centrum finns annars ett större utbud av butiker, restauranger, banker, sportaffär, bibliotek. Där finns också vårdcentral, apotek, tandläkarmottagning och annat som är viktigt.

På gångavstånd ligger idrottsplatsen Träkvista vallen som erbjuder aktiviteter i form av fotboll, ishockey, padel, friidrott mm.

Karta

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Ekerö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad