Skogsblommevägen 32

Bilder

  • Såld!

Skogsblommevägen 32 , Ekerö Nibbla , Ekerö

DRÖMMEN OM LANDET Här ges möjlighet för dig som söker ett sommarboende där du bara kan kliva in och börja trivas. Huset är mycket väl underhållet såväl in- som utvändigt.

Tilltalande läge högt upp i området inbäddat i en praktfull grönska. Baksida med stor altan i trä mot syd-väst som bjuder in till sköna stunder i solen.

På endast ett par minuters gångväg finns tillgång till gemensam badplats och möjlighet att hyra båtplats genom båtföreningen. Fantastisk omgivning med åkrar, fält och skog samt vackra vandringsstråk vid Mälaren.

Huset säljs tillsammans med de flesta inventarier. För mer info och intresseanmälan, kontakta ansvarig mäklare Niklas Bergsten på HusmanHagberg Ekerö - 070-4180011. Välkommen!

35 kvm, 2 rok

Arrende/år:
6 485 kr (varav 1 485 kr är en indexreglerad avgift)
Typ:
Fritidshus
Boarea:
35 kvm
Biarea:
25 kvm
Tomtarea:
448 kvm
Byggår:
1955
Driftskostnad:
594 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum varav 1 sovrum

Boarea

35 kvm

Biarea

25 kvm

Rumsbeskrivning

Kliv in i stugan och känns dig välkommen till ett mycket trivsamt hus som vårdats med omsorg. Vid HALLEN ges plats för avhängning och förvaringsutrymme i garderober ett kliv längre in. Nyligen inlagy furugolv och väggar målade i vitt.

Vid KÖKET finns förvaringsutrymme i flertalet skåp och lådor och bänk med perstorpsskiva ger bra arbetsyta. Vitmålade luckor, vitt kakel som stänkskydd, vitmålade väggar och trägolv. Spis med och och kyl/frys finns. Diskho med tillgång till både varm- och kallvatten.

I SÄLLSKAPSRUMMET finns utrymme för både matplats och soffhörna. Fint ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Centralt placerat finns en gedigen öppen spis som ger behaglig värme och en extra mysfaktor att elda i. Trägolv och vitmålade väggar.

Intill köket finns ett mysigt sovrum med plats för två sängar. Vitmålade väggar och trägolv. Fint ljusinsläpp från fönster mot gaveln.

TORR-TOA med förbränningstoalett från Cinderella (installerad 2015). Här finns även handfat med tillgång till både varm och kallvatten. Vitmålade väggar och trägolv som nyligen lagts in. Fint ljusinsläpp från stort fönster.

Vid husets gavel finns en trappa ner till KÄLLAREN. Trappan är kaklad i grått och utanför källardörren finns duschen placerad som har både varm- och kallvatten. Källaren lämpar sig bra som förvaringsutrymme. Generösa ytor som gör att mycket får plats. Möjlighet kan även finnas att inreda som boutrymme.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans kolonistuga med källare

Byggnadsår

1955

Uppvärmning

Direktverkande El + Öppen spis

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong
Stomme: Trä / Betong
Fasad: Träpanel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

På baksidan finns en stor altan i trä som har plats för flera bordsgrupper och relaxdelar om så önskas. Intill huset finns en markis som är tacksam att fälla ut på heta sommardagar. Sydvästläget här ger goda chanser till en plats i solen.

Info från säljaren om renoveringar:
Ny markis 2017, installation Cinderella förbränningstoalett 2015, ny gjuten platta inre källarförråd 2015, bytt fönsterruta till ett källarfönster 2015, ny papp/läkt/pannor yttertak 2014, klinkerplattor källartrappa 2014, ny kyl/frys 2014, all el omdragen och nytt proppskåp 2013, ny redskapsbod 2013, staket runt hela tomten och grindar 2013, utökad altan med nytt tak och väggar/trappa/räcke 2013, anlagt biluppställningsplats med grus 2013, altan utanför entrén 2012, ny ytterdörr 2012, nytt golv och ommålning väggar i hall och toa-rum 2012. Ytterligare info om renoveringar finns att läsa i bilagt dokument.

*Uppgiften är en cirka-uppgift av säljaren. Köparen bör själv kontrollera arean om den är av avgörande betydelse.

Arrende

Nyttjanderätten till Lott nr 95 i Nibbla koloniområde på Ekerö (inkl byggnad) , inom fastighet Ekerö-Nibbla 1:1

Övriga byggnader

På tomten finns en redskapsbod med praktisk förvaring av verktyg, redskap och ved.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

7 129 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 969 kr
Väg, samf: 2 000 kr
Sotning: 200 kr
Försäkring: 960 kr
Beräknat antal personer: 1

Tomt

Areal: 448 kvm
Tomttyp: Sluttande trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Fint anlagd trädgårdstomt med vackra planteringar som kan skådas vart än man vänder blicken. Ramas på ett trevligt sätt in av buskar som skiljer av mot de intilliggande tomterna. Fin gräsmatta på framsidan som bland annat lämpar sig bra för att spela boule. På baksidan ges ett skyddat läge där bergknalle skiljer av mot allmänningen intill.

Vid entrésidan finns en gruslagd uppställningsplats för två bilar.

Vatten/avlopp

Tillgång till dricksvatten genom fyra pumpar i området, närmaste ligger precis utanför tomtgränsen på baksidan. Dessutom finns sommarvatten från Mälaren draget till tomten samt in i huset med tillgång från maj till oktober. Enklare avlopp för vatten (från dusch/handfat/köksvask) som leds till stenkista. I huset finns en förbränningstoalett som är smidig att använda (mer info om hur denna fungerar ges av ägaren).

Samfällighet, servitut etc.

Medlemskap krävs i Nibbla koloniträdgårdsförening där en inträdesavgift om 6 000 kr betalas samt en årlig avgift på 2 000 kr. I denna ingår sophämtning, sommarvatten, dricksvatten och underhåll av området.

Nytt arrendeavtal kommer skrivas mellan köparen och Stockholms stad. Ägaren har idag ett s.k. livstidsavtal, vilket kommer tas över av den nya ägaren. Boendet är ett rent sommarboende och får ej utgöra permanent bostad.

Så kallade servicehus finns i området på några ställen där hushållssopor kan slängas.

Fotboll spelas med fördel på områdets fina fotbollsplan som har riktiga mål. Invid denna plan ligger den väl tilltagna och takförsedda dansbanan och ett antal småhus, vilka används bl a vid traditionsenligt midsommarfirande där man tillsammans med några andra medlemmar ansvarar för detta vart fjärde år. Föreningen har iordningsställt en sandstrand med egen bastu som ligger på kort gångavstånd. Hundra meter efter denna ligger två bryggor för de som vill vara med i båtföreningen och ha en båtplats. Även lekpark för de mindre barnen finns.

Medlemmarna är indelade i arbetslag som utför arbeten och underhåll inom koloniområdet. Detta medför en arbetsplikt om ca 4 timmar/år. Se vidare föreningens info och ordningsregler angående städdagar. Föreningens hemsida: www.nibbla.se

Om området

Ekerö Nibbla

Nibbla koloniträdgårdsförening ligger i ett mycket naturskönt område intill Mälaren på Ekerön, i Ekerö kommun, ca 2,5 mil från Stockholm. Området etablerades 1955 och har egen badplats, båthamn och festplats med överbyggd dansbana. Ett antal bussar går att ta från Brommaplan, om man vill åka ut kommunalt. Området omfattar 125 st stugor på tomter med c:a 400 kvm:s yta, vilka arrenderas från Stockholms stad.

I området råder en trevlig gemenskap där många aktiviteter ordnas under sommaren, så som midsommarfesten, traditionsenlig båtfest, båtbingo, kräftskiva mm. I området finns fotbollsplan, boulebana och en gemensam bastu att tillgå. Genom Nibbla båtklubb finns möjlighet till båtplats vid brygga som ligger på kort gångavstånd.

Ekerö är idag ett expansivt område där många nya bostäder vuxit fram den senaste tiden och ytterligare planeras framöver. Kontakta gärna Ekerö Direkt på 08-124 571 00, om du vill veta vad som planeras där du söker bostad.

Kommunikation

Busslinje 309, 311 och 312 trafikerar området och har hållplats endast ett par minuters promenad från stugan. Från Brommaplan tar det från 30 minuter.

Närservice

Granne med området finns ICA-butik vid Nyckelby, dit man med fördel kan ta en uppfriskande promenad sommartid. På ca sju minuters bilfärd ligger Ekerö centrum med sitt stora utbud i form av livsmedelsbutiker, banker, restauranger, sportaffär, systembolag, apotek, vårdcentral och annat som är viktigt.

Inte långt ifrån området ligger den omtyckta restaurangen Rastaholms värdshus som har en vacker utsikt mot Mälaren samt Mälarö Golfklubb med både 18- ch 9-hålsbana.

Karta

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Ekerö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad