Furuvägen 12

Bilder

  • Såld!

Furuvägen 12 , Färingsö Kungsberga , Ekerö

OGENERAD LANTLIG FRITIDSHUSIDYLL PÅ STOR PARKLIKNANDE TOMT CA 30 MINUTER FRÅN "STAN" - Välhållet sommarhus med härlig charm och vilsam atmosfär som bjuder in till underbara stunder i lugn Mälaröidyll. Den väl tilltagna tomten ger tillfälle till lek och bus för de yngsta samt stora odlingsmöjligheter för den som så önskar. För dagen finns här hallon och diverse perenner och blommande buskar. Både hus och tomt är välhållna och kan utvecklas ytterligare om man så önskar.

Läget är skyddat och ogenerat samt stadsnära, vilket tillåter pendling och goda användningsmöjligheter. Gott om naturstigar och behändigt cykelavstånd ner till stranden. Buss och butik i närområdet. Ett tillfälle för den som söker en plats att koppla av från "sus och dus" och samtidigt ha behändig närhet City.

Fastigheten säljes med de flesta inventarier och erbjuder ett omgående tillträde, om så önskas. Bara att flytta in och njuta av den svenska sommaren. Välkommen på visning hälsar Niklas Bergsten HusmanHagberg Ekerö!

35 kvm, 3 rok

Typ:
Fritidshus
Boarea:
35 kvm
Biarea:
5 kvm
Tomtarea:
2 750 kvm
Byggår:
1954
Driftskostnad:
990 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

35 kvm

Biarea

5 kvm

Rumsbeskrivning

På trivsamt pendelavstånd från Brommaplan utmed slingrande vackra Mälarövägar med böljande öppna landskap mot Mälaren som glittrar inbjudande, närmar vi oss Färingsö och Kungsberga. Trots det korta pendelavståndet så är den lantliga atmosfären närvarande och inramningen genuint vacker och rogivande. Närservice i form av ett flertal livsmedelsbutiker och småbutiker utmed färdvägen. Stall, bad- och båtliv samt härliga växtträdgårdar och naturreservat utgör trevliga utflyktsmål. Skyddad och sparsamt trafikerad väg leder fram till Furuvägen 12. Här möter den vackra tomten med en uppfart för bilen, som behändigt kan köras fram till huset för i- och urpackning. Den plana tomten är inramad av tät grönska och man känner sig helt ogenerad.

På tomten ligger två stugor samt ett förråd med vedbod. Husen är välhållna och känslan är prydlig såväl ut som invändigt.

HUVUDBYGGNADEN består av en ljus och inbjudande SÄLLSKAPSYTA med plats för såväl soffa som matbord. Ljuset flödar in genom fönster i två väderstreck och vyn ut mot tomten är mycket vacker. Eldstad med värmeåtervinning sprider trivsel och värme. Trägolv och vita väggar.

ALTAN med vikarmsmarkis bjuder in till trivsamma måltider och stunder solen. Om solen blir för stark fäller man ut vikarmsmarkisen och skapar lite uterumskänsla. Här sitter man gärna med nära och kära och njuter av långa grillkvällar.

Husets KÖK erbjuder bra arbetsyta och gott om förvaring. Spis med ugn samt vedspis. Ho med vatten från egen brunn indraget. Vita snickerier och matchande plastgolv. Köket är ljust med fönster mot grönska samt dörr ut mot tomten.

SOVRUM med plats för säng samt gott om förvaring i garderobsvägg. Vita väggar samt matchande ljust plastgolv. Fönster med vacker vy mot tomt och grönska.

VÅTRUM med duschkabin samt handfat i kommod. Miljötoalett. Vitmålad väv på vägg och plastmatta på golv. Fönster för dagsljus och vädring.

SIDOHUSET är inrett och erbjuder ett trevligt gästrum samt förvaringsrum.

FÖRRÅD med plats för gräsklippare m.m. Här finns även en vedbod där man kan hugga sin egen ved.

Varmt välkommen ut på visning av Furuvägen 12!

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1954 1991

Uppvärmning

Direktverkande el samt eldstad

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåttak
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Stor plan tomt med gräsmattor som bjuder in till bollspel och kanske studsmatta för barnfamiljen. Hundägaren har de bästa förutsättningar och den odlingsintresserade har här svårt att inte lyckas med skörden.

Vill man anlägga pool så bör även det vara görbart.
Här skapar man sig sitt eget paradis, allt efter önskemål. Se information kring planbestämmelser m.m från kommunen under fliken bilagor.

Ägaren har skött gräsmattan med åkgräsklippare, smidigt och enkelt. Tomten är lättskött och har delvis en naturtomtskaraktär som är underhållsfri. Berg i dagen, vackert och uppskattat.

Fastighetsbeteckning

Kungsberga 12:83

Övriga byggnader

På tomten finns även en gäststuga på ca 20-25 kvm samt en förrådsbyggnad i lite äldre skick.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

11 890 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 000 kr
VA: 500 kr
Renhållning: 890 kr
Väg, samf: 1 200 kr
Sotning: 500 kr
Försäkring: 2 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaden är baserat på fritidsboende och är en uppskattning då nuvarande ägare använt huset sparsamt det senaste året.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

961 000 kr, varav byggnadsvärde 224 000 kr

Summa pantbrev

130 000 kr

Tomt

Areal: 2 750 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Stor och välskött naturtomt i skyddat och ogenerat läge. Generösa ytor med gräsmatta som kan bjuda in till lek och aktiviteter.

Vatten/avlopp

Vatten genom egen brunn som borrats hösten 2016. Vattenprov har ej tagits ännu. Vanligt avlopp saknas. I duschrummet finns en miljötoa. Gråvatten leds ut till brunn/stenkista.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Kungsberga GA:5 (Förvaltas av Kungsberga vägförening och avser vägar, elledningar och/eller belysning lokalt i Kungsberga)

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Om området

Färingsö Kungsberga

Färingsö är en mycket naturskön trakt med lantlig atmosfär och Mälarnära läge. Pendelavståndet till Brommaplan är kort, men känslan av lantlig idyll är påtaglig. Gott om grönområden och Mälaren alltid på nära håll. Bad- och båtliv förgyller fritiden och tillför livskvalitet. Gott om stall och ridskolor samt tillfälle för golfspel på Troxhammars välskötta anläggning. Allhallen erbjuder tillfälle för diverse sporter. Livsmedelsaffärer och småbutiker för lokal shopping. Bussen trafikerar ön och ger en bra förbindelse till Bromma och vidare in till stan med T-bana.
Bebyggelsen på Färingsö är varierad, allt ifrån sekelskifteshus till nyuppförda fastigheter. Kulturen gör sig påmind i tex Svartsjö slott. Färingsö erbjuder en god uppväxtmiljö för barnen att växa upp i med förstklassiga skolor och bra förskolor.

Kommunikation

Buss trafikerar hela ön frekvent och tar dig smidigt bl a till Ekerö Centrum eller direkt till Brommaplan.

Närservice

Bra skolor och förskolor i Stenhamra, vid Svartsjö samt i Färentuna bl a. Bra livsmedelsbutiker och diverse småbutiker på ön.

Karta

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Ekerö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad