Tappströmsvägen 76

Bilder

  • Såld!

Tappströmsvägen 76 , Ekerö Tappström , Ekerö

Idylliskt läge med vacker sjöutsikt mot Tappströmskanalen där möjlighet till bad- och båtplats finns. Gavelläge med sol hela dagen och stor altan på baksidan med chans till sol förmiddag och kväll. Mycket barnvänligt och lugnt område på ett behagligt avstånd till Centrum, skolor/förskolor och vacker natur vid Mälaren.

124 kvm, 5 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
124 kvm
Biarea:
31 kvm
Tomtarea:
275 kvm
Byggår:
1965
Driftskostnad:
4 840 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

124 kvm

Biarea

31 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉ:
Välkommen att ta klivet in i detta smakfulla radhus som har ett svårslaget läge intill Tappströmskanalen. Vid hallen erbjuds goda avhängningsmöjligheter och förvaringsutrymme i en garderob. Golv målat i grått, väggar målade i vitt och tak med vitlaserad pärlspont. Från hallen leds man sedan på ett trevligt sätt vidare in i huset.

KÖK:
Välplanerat med generösa arbetsytor och gott om förvaringsutrymme i flertalet skåp. Rymlig matplats för en stor familj. Vita skåpsluckor, svart bänkskiva och blå mosaiksättning. Vitvaror i form av spis med ugn, spisfläkt, kylskåp, diskmaskin och frys. Golv målat i grått, gråmålade väggar och tak med vitlaserad pärlspont.

VARDAGSRUM:
Härifrån ges en fantastisk vy med Mälarens blåa glitter i bakgrunden. Väl tilltagna ytor med plats för både sällskapshörna och matsalsbord. Stora fönsterpartier som bjuder på behagligt med ljus och där utgång finns till den stora altanen på baksidan. Ekparkettgolv och väggar med vitmålad strukturtapet.

WC:
Helkaklad WC med klinker i antracit och ljust sandfärgat kakel. Här finns handfat och ett mindre badrumsskåp.

TVÄTTSTUGA:
Intill köket finns en rymlig tvättstuga med bra förvaringsutrymme på hyllplan (elfasystem). Både tvättmaskin och torktumlare finns. Grå plastmatta på golvet och vitmålade väggar.

ÖVRE PLANET

När du kommer upp till det övre planet möter först en hall med askparkett och vitmålade väggar. Här finns bra förvaringsutrymme i två garderober och en stor klädkammare. I taket finns infällda spotlights. På hela det övre planet har taken vitlaserad pärlspont.

SOVRUM 1:
Här ryms gott och väl dubbelsäng samt ytterligare möbler om så önskas. Vitmålade väggar och askparkettgolv. Fint ljusinsläpp från söder där utgång till balkongen finns.

SOVRUM 2:
Även detta är ett stort sovrum som har utgång till balkongen i söder. Askparkettgolv och vitmålade väggar.

SOVRUM 3:
Från detta sovrum ges en vacker utsikt ner till Mälaren. Även här kan dubbelsäng inrymmas. Askparkett på golv och väggar målade i vitt.

BADRUM:
Stilfullt utförande med bubbelbadkar varifrån man avkopplande kan titta ut på friheten med Mälaren i bakgrunden. Helkaklat med ljust sandfärgade kakelplattor och klinker i mörkare sandfärgad ton. Här finns WC, handfat, dusch, dubbla handfat, golvvärme på el och infällda spotlights i taket. Dubbla fönster gör ger rummet ett trivsamt ljus och även en möjlighet till ventilering.

KÄLLARPLANET

I källarplanet ges möjlighet till förvaring, men man kan även nyttja denna som extra sovrum då fönster tagits upp mot gaveln. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Sammantaget ett mycket trevligt boende där det vackra läget och områdets lugn ger möjlighet till en god livskvalitet.

Välkommen till Tappströmsvägen 76!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus med halv källare

Byggnadsår

1965

Uppvärmning

Centralvärme med markvärmepump (olja som komplement)

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 december 2015
Energiklass: D
Energiprestanda: 72 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare/kulvert
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Tegel / Träpanel
Fönster: 3-glas (isolerglas)
Bjälklag: Betong / Trä
Tak: PVC-duk
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

På baksidan finns en stor och pampig träaltan där både morgon- och kvällssolen strålar vackert under sommarhalvåret. På sommaren står solen så pass högt att solchans ges här hela dagen. Altanen är i två etage där båda gott och väl rymmer bordsgrupper. Ett perfekt läge för av kunna avnjuta dagens måltider och arrangera grillkvällar på sommaren.

Med utgång från två av sovrummen på det övre planet finns en stor balkong som ligger rakt i söder där solen finns hela dagen.

Samtliga fönster byttes till 3-glas isolerglas år 2014. Även balkongdörrar och ytterdörren byttes 2014. Radonsug har tidigare installerats. I övrigt är huset väl underhållet och löpande renoverat. Besiktningsprotokoll finns och kommer tillhandahållas på visningen.

Genom föreningen kan båtplats hyras till en extra kostnad på endast 750 kr/år. Föreningens brygga ligger endast ca 100 meter från huset. Där finns även en badplats. Fiber finns indraget till fastigheten där man som ägare själv tecknar abonnemang efter önskemål.

Alla fastighetsägare har genom föreningen tillgång till en gemensam tvättstuga och en maskinpark som innehåller gräsklippare, skottkärror, stegar, häcksaxar och diverse handverktyg.

Fastighetsbeteckning

Tappström 2:48

Övriga byggnader

Tillgång finns till garageplats i gemensam länga.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

58 088 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 10 132 kr
Väg, samf: 40 600 kr
Försäkring: 7 356 kr
Beräknat antal personer: 3

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 869 000 kr, varav byggnadsvärde 1 116 000 kr

Summa pantbrev

1 392 000 kr

Tomt

Areal: 275 kvm

Tomtbeskrivning

Välskött trädgårdstomt med härligt gavelläge med chans till sol från morgon till kväll. Entrésida med gräsmatta och stensatt uteplats i söderläge. På baksidan finns en terrasserad altan med en vacker utsikt ner till Mälaren över den öppna ängen som med fördel också kan nyttjas för boll- och lekaktiviteter.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Även tillgång till sommarvatten genom föreningen, vilket är mycket bra för bevattning i trädgården.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Närlunda GA:4 (Närlunda vägförening), Tappström S:2 (Här ingår bl.a. värme, kall-/varmvatten, sophämtning, yttre underhåll av husen, skötsel av området, tvättstuga och tillgång till föreningens badplats och brygga. Båtplats kan ordnas genom föreningen för i så fall en extra kostnad från 950 kr/år.) Läs gärna mer om föreningen på www.tappen2.com

Last, Avtalsservitut: Väg och årlig avgäld, 01-IM6-25/1813
Last, Officialnyttjanderätt: Tele, 01-IM6-36/2840
Last, Avtalsservitut: Ledning mm, 01-IM6-64/6090
Last, Avtalsservitut: Förbud värmecentral mm, 01-IM6-64/6090A
Last & Förmån, Avtalsservitut: Ledning mm, 01-IM6-64/6090B

Viktiga dokument

Om området

Ekerö Tappström

Radhusen på Tappströmsvägen har Ekerös kanske bästa läge. Vacker omgivning med Mälaren på ca 50 meters avstånd och närhet till både skolor och dagis samt Ekerö centrum med allt sitt utbud av butiker och närservice. Området byggdes i mitten på 60-talet och har sedan dess varit mycket populärt för framförallt barnfamiljer då det är lugnt och mycket barnvänligt. Inom området finns det två lekparker.

Träkvistavallen ligger inte långt ifrån med fotbollsplan, padel-bana och ishall. Golfbanor i närheten är Troxhammar, Skytteholm och Drottningholm. Även tennishall och många stall med ridmöjligheter finns på ön.

På Ekerö är steget till naturen och Mälaren aldrig långt. För den som gillar motion har ön mycket att erbjuda i form av motionsspår, vandringsleder och populära utflyktsmål. Ekerö är också en gammal anrik kulturkommun där bland annat Drottningholms slott, vikingastaden Birka och Svartsjö våtmarksängar kan nämnas.

Kommunikation

Från busshållplatsen Tappström går ett flertal busslinjer mot Brommaplan dit det tar ca 15 minuter för vidare färd mot stan med tunnelbana. Att åka bil till Stockholm city tar ca 25 minuter.

Närservice

Vid Ekerö centrum finns all typ av närservice du behöver i from av vårdcentral, apotek, tandläkarmottagning och livsmedlesbutiker. Även banker, systembolag, bibliotek och diverse andra butiker finns här samt flera fina restauranger. På kort gångavstånd från området ligger Tappströmsskolan/Birkaskolan med klasser från årskurs 0-9. Även Närlundaskolan samt förskola finns på gångavstånd.

Parkering

Fri parkering på områdets p-platser. Dessutom ingår en garageplats i länga till varje fastighet.

Karta

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Ekerö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad