Björkuddsvägen 10A

Bilder

  • Såld!

Björkuddsvägen 10A , Ekerö Ekebyhov , Ekerö

Totalrenoverat till genomgående toppskick med nya våtrum och nytt kök i stilfullt utförande. Ombyggt på ett väl genomtänkt sätt till 3:a. Fina uteplatser ger chans till sol från morgon till kväll. Baksida med stort utomhusspa med utsikt mot allmänning. Välskött förening med god ekonomi på gångavstånd till Ekerö Centrum.

65 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 183 kr inkl VA, sophämtning, kabel-TV & garageplats
Typ:
Lägenhet
Boarea:
65 kvm
Våning:
Byggår:
1978
Driftskostnad:
1 091 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

65 kvm

Rumsbeskrivning
HALL

Välkommen att ta klivet in i denna mycket smakfulla 3:a som totalrenoverats med fin känsla och precision. Vid hallen erbjuds förvaring i i garderob med skjutdörrar. Vid entrén finns ett praktiskt klinkergolv i brun-rostad ton och i övrigt ett enstavs ekgolv, vilket även löper vidare mot kök och vardagsrum.

KÖK

Köket renoverades 2013 och har på ett genomtänkt sätt byggts om till att idag ha en tilltalande, öppen planlösning med vardagsrummet. Stilsäkra materialval med svarta skåpsluckor, svart bänkskiva i granit, enstavs ekgolv och väggar i ljusa, mönstrade tapeter. Rymlig matplats för ett stort sällskap. Vitvaror i form av kyl ((Electrolux 2013), frys (do), induktionshäll (Ikea 2013), varmluftsugn (do), spisfläkt (do), inbyggd diskmaskin (do), inbyggd micro (do), inbyggd kaffemaskin (do).

VARDAGSRUM

Ligger i öppen planlösning med köket och har generösa ytor med plats för sällskapshörna. Enstavs ekgolv och väggar målade i ljust beige ton samt mörkare fondvägg som ger rummet karaktär. Härifrån finns utgång till den stora altanen på baksidan där chans till kvällssol finns.

SOVRUM 1

Här finns plats för en större säng och förvaring ryms i garderob med skjutdörrar. Ekparkettgolv och väggar målade i mörkt beige.

SOVRUM 2

Här har ett gavelfönster tagits upp och gjort det möjligt att använda som sovrum. Ekparkettgolv och väggar målade i mörkt beige. En garderob till förvaring.

BADRUM

Detta renoverades 2013 på ett karaktäristiskt och smakfullt sätt med kakel/klinker i brun-rostad ton med kombination av stora och mindre kakelplattor. Här finns WC, handfat, dusch med dubbla glasdörrar, badrumsskåp och handdukstork. Infällda spotlight i taket ger en skön belysning och golvvärmen (el) ger en behaglig värme. Ett fönster finns och ger rummet ett fint ljusinsläpp.

TVÄTTSTUGA

Tvättstugan har byggts om och har idag ingång från hallen. Helkaklat i svart och vitt, vilket matchar snyggt mot den svarta bänkskivan. Bra med arbetsytor och skåp som ger förvaringsutrymme. Här finns en tvättho och tvättmaskin (Cylinda 2010).

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

3 183 kr inkl VA, sophämtning, kabel-TV & garageplats

Driftskostnad

13 098 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 10 842 kr
Försäkring: 2 256 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

I hushållselen ingår uppvärmning av spabadet året runt

Andel i föreningen

1,796%

Andel av årsavgiften

1,80412%

Byggnad

Byggnadstyp

Parhus

Byggnadsår

1978

Uppvärmning

Luftvärmepump

Ventilation

Frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 juni 2008
Energiprestanda: 107 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Ekebyhov 1:509

Övrigt

Fina uteplatser med nybyggda träaltaner på både fram och baksidan som rymmer bordsgrupper. Vid entrén ges en härlig morgon- och förmiddagssol medan baksidan har kvällssol och ett tilltalande läge intill allmänning. Här finns ett påkostat spabad (Sundance, Optima 7-sits) och markis som är tacksamt under heta sommardagar.

Vid entrésidan finns ett isolerat förråd som är rymligt med gott om plats för förvaring och här finns varmvattenberedaren placerad. Möjlighet kan finnas att ta upp ett fönster här och göra i ordning till ett extra rum.

Möjlighet finns även till förvaring på vinden som nås via taklucka i hallen.

Lägenheten har totalrenoverats från 2013 och byggts om på ett genomtänkt sätt. Nytt kök, nytt badrum, ny tvättstuga, nya ytskikt, nya innerdörrar, nya altaner, spabad, markis mm. Nya el- och rördragningar samt tätskikt i badrum är gjort med fackman (papper finns). Luftvärmepumpen installerades 2012 och är precis nyservad.

Garageplats i länga ingår i avgiften.

Förening

Namn

BRF Björkudden 1

Om föreningen

BRF Björkudden 1 bildades 1977 och förvärvade fastigheten Ekebyhov 1:509 samma år. Bebyggelsen består av radhus i ett eller två plan och totalt finns 50 lägenheter där alla är upplåtna med bostadsrätt. De är fördelade på 29 st 2:or, 15 st 3:or och 6 st 4:or.

Tillgång finns till en gemensamhetslokal med plats för ca 50 personer som kan hyras av medlemmarna för 200 kr/dygn. I samma hus finns bastu som är gratis och kan lånas genom bokningssystem. Detta delas med grannföreningen BRF Björkudden 2. Medlemmarna har även tillgång till två garage med trädgårdsredskap, motrgräsklippare, verktyg mm som fritt kan nyttjas mot att de vårdas väl.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

50

TV och Bredband

Kabel-TV och bredband levereras av Comhem där basutbudet, inkl 8 favoriter, för kabel-TV ingår i månadsavgiften. Övriga kanaler samt bredband tecknas av bostadsrättshavaren själv.

Parkering

Varje lägenhet har tillgång till en garageplats i länga. I övrigt finns några gemensamma parkeringsplatser för medlemmarna samt besökande.

Renoveringar

Föreningens byggnader anses vara i gott skick och inga större renoveringar planeras de närmaste åren. Man följer den uppsatta underhållsplanen som sträcker sig till och med år 2020.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är mycket välskött och stabil så i dagsläget planeras inga avgiftsändringar. De närmaste åren planeras inga större renoveringar, vilket också ger en stabilitet för ekonomin.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Om området

Ekerö Ekebyhov

Björkudden är ett radhusområde som tillhör Ekebyhov och ligger centralt på Ekerö med närhet till allt man behöver. Bebyggelsen här är från slutet av 70-talet och området är idag väldigt omtyckt, mycket just för närheten till service och kommunikationer, men också sitt lugn och natursköna läge. Såväl barnfamiljer, som äldre och ungdomar bor här idag. Granne med området ligger Ekebyhovsskolan samt förskola, vilket är perfekt för barnfamiljen. All närservice du kan tänkas behöva finns vid Ekerö centrum som ligger på gångavstånd.

På Ekerö är steget till naturen och Mälaren aldrig långt. För den som gillar motion har ön mycket att erbjuda i form av motionsspår, vandringsleder, skidbacke, golfbanor och populära utflyktsmål. Träkvista vallen ligger centralt på ön med aktiviteter som fotboll, ishockey, friidrott och tennis. Ekerö är också en gammal anrik kulturkommun där bland annat Drottningholms slott, vikingastaden Birka och Svartsjö våtmarksängar kan nämnas.

Kommunikation

Från Ekerövägen avgår bussar regelbundet och tar dig till Brommaplan på ca 15 minuter för vidare färd mot stan med tunnelbanans gröna linje. Blåbuss 177 fortsätter dessutom till Solna och Danderyd.

Närservice

På gångavstånd från området ligger Ekerö Centrum där all viktig närservice finns. Butiker, restauranger, banker, biblitek, vårdcentral, apotek, tandläkare och mycket annat som är viktigt.

Karta

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Ekerö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad