Björkuddsvägen 26B

Bilder

  • Såld!

Björkuddsvägen 26B , Ekerö Ekebyhov , Ekerö

I lugna och väl omtyckta Björkudden ligger denna trevliga 2:a som vårdats och renoverats med omsorg. Genomgående ljus med nytt kök som ligger i öppen planlösning med vardagsrummet. Trevligt läge med gångavstånd till Ekerö centrum och naturen. Förening med god ekonomi där garageplats ingår. Möjlig att göra om till 3:a.

65 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 183 kr inkl VA, sophämtning, kabel-TV & garageplats
Typ:
Radhus
Boarea:
65 kvm
Biarea:
0 kvm
Lägenhetsnummer:
28
Byggår:
1978
Driftskostnad:
1 177 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

65 kvm

Rumsbeskrivning
HALL

En välplanerad entré med plats för avhängning vid befintlig hatthylla. Innanför ytterdörren finns ett praktiskt klinkergolv i svart och i övrigt ett laminatgolv i vitlaserad furu som är genomgående för de övriga rummen. Vitmålade väggar, delvis med träpanel. Från hallen leds du sedan på ett trevligt sätt vidare in i lägenheten.

KÖK

Köket har renoverats 2015 med fin känsla och precision. Ljus, tilltalande inredning med vita skåpsluckor, vitt kakel och bänkskiva i sandfärgad ton. Laminatgolv i vitlaserad furu och väggar målade i vitt samt grå fondvägg. Har idag en öppen planlösningen med vardagsrummet vilket ger ett fint ljusinsläpp och en känsla av rymd. Rymlig matplats för ca 6-8 personer. Vitvaror - Spishäll (Ikea 2015), spisfläkt (Cylinda 2015), ugn (Ikea 2015). diskmaskin (Bosch Super Silence 2015), kyl/frys.

VARDAGSRUM

Vid vardagsrummet ges ett fint ljusinsläpp från flera fönster. Väl tilltagna ytor som gör det lätt att möblera. Vitmålade väggar och laminatgolv med i vitlaserad furu. Härifrån finns utgång till den stora altanen på baksidan.

SOVRUM

Ett stort sovrum som kan delas i två om man så önskar. Väggarna är målade i vitt och golvet har laminat med vitlaserad furu. Flera garderober erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

BADRUM

Badrummet är rymligt och har WC, handfat, dusch och badrumsskåp som samtliga är nya från 2016. Dessutom finns två förvaringshyllor. Ljus plastmatta på golvet och väggar med ljus våttapet. Här finns ett fönster som på ett trevligt sätt tillför ljus till rummet.

TVÄTTSTUGA

Här finns tvättmaskin (Electrolux ca 2010), torktumlare (Bosch ca 2010) och en tvättho samt extra plats för förvaringsskåp för den som önskar. Plastmatta i orange ton och ljus våttapet på vägg.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

3 183 kr inkl VA, sophämtning, kabel-TV & garageplats

Driftskostnad

14 132 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 10 928 kr
Försäkring: 3 204 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

1,796%

Andel av årsavgiften

1,80412%

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans radhus

Byggnadsår

1978

Uppvärmning

Direkt El

Ventilation

Frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 juni 2008
Energiprestanda: 107 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Ekebyhov 1:509

Övrigt

Fina uteplatser med nygjorda träaltaner med gott om plats och möjlighet att avnjuta dagens måltider under sommarhalvåret. På baksidan ges ett skyddat läge med sol fram till tidig eftermiddag. Fin vy här med allmänning intill. På framsidan strålar solen från mitt på dagen ända fram till kvällen.

Vid entrésidan finns ett isolerat förråd som är rymligt med gott om plats för förvaring och här finns varmvattenberedaren placerad. Möjlighet kan finnas att ta upp ett fönster här och göra i ordning till ett extra rum.

Möjlighet finns även till förvaring på vinden som nås via taklucka i hallen.

Lägenheten har fått nya, oljefyllda radiatorer under 2015. Då har man bland annat också renoverat köket, lagt nya golv i samtliga rum, målat väggar och tak, installerat nya innerdörrar och byggt altan på både fram- och baksidan. I januari 2016 har ny dusch, WC, badrumsskåp och kommod installerats samt ny belysning i kök dragits.

Garageplats i länga ingår i avgiften.

Förening

Namn

BRF Björkudden 1

Om föreningen

BRF Björkudden 1 bildades 1977 och förvärvade fastigheten Ekebyhov 1:509 samma år. Bebyggelsen består av radhus i ett eller två plan och totalt finns 50 lägenheter där alla är upplåtna med bostadsrätt. De är fördelade på 29 st 2:or, 15 st 3:or och 6 st 4:or.

Tillgång finns till en gemensamhetslokal med plats för ca 50 personer som kan hyras av medlemmarna för 200 kr/dygn. I samma hus finns bastu som är gratis och kan lånas genom bokningssystem. Detta delas med grannföreningen BRF Björkudden 2. Medlemmarna har även tillgång till två garage med trädgårdsredskap, motrgräsklippare, verktyg mm som fritt kan nyttjas mot att de vårdas väl.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

50

TV och Bredband

Kabel-TV och bredband levereras av Comhem där basutbudet, inkl 8 favoriter, för kabel-TV ingår i månadsavgiften. Övriga kanaler samt bredband tecknas av bostadsrättshavaren själv.

Parkering

Varje lägenhet har tillgång till en garageplats i länga. I övrigt finns några gemensamma parkeringsplatser för medlemmarna samt besökande.

Renoveringar

Föreningens byggnader anses vara i gott skick och inga större renoveringar planeras de närmaste åren. Man följer den uppsatta underhållsplanen som sträcker sig till och med år 2020.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är mycket välskött och stabil så i dagsläget planeras inga avgiftsändringar. De närmaste åren planeras inga större renoveringar, vilket också ger en stabilitet för ekonomin.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Om området

Ekerö Ekebyhov

Björkudden är ett radhusområde som tillhör Ekebyhov och ligger centralt på Ekerö med närhet till allt man behöver. Bebyggelsen här är från slutet av 70-talet och området är idag väldigt omtyckt, mycket just för närheten till service och kommunikationer, men också sitt lugn och natursköna läge. Såväl barnfamiljer, som äldre och ungdomar bor här idag. Granne med området ligger Ekebyhovsskolan samt förskola, vilket är perfekt för barnfamiljen. All närservice du kan tänkas behöva finns vid Ekerö centrum som ligger på gångavstånd.

På Ekerö är steget till naturen och Mälaren aldrig långt. För den som gillar motion har ön mycket att erbjuda i form av motionsspår, vandringsleder, skidbacke, golfbanor och populära utflyktsmål. Träkvista vallen ligger centralt på ön med aktiviteter som fotboll, ishockey, friidrott och tennis. Ekerö är också en gammal anrik kulturkommun där bland annat Drottningholms slott, vikingastaden Birka och Svartsjö våtmarksängar kan nämnas.

Kommunikation

Från Ekerövägen avgår bussar regelbundet och tar dig till Brommaplan på ca 15 minuter för vidare färd mot stan med tunnelbanans gröna linje. Blåbuss 177 fortsätter dessutom till Solna och Danderyd.

Närservice

På gångavstånd från området ligger Ekerö Centrum där all viktig närservice finns. Butiker, restauranger, banker, biblitek, vårdcentral, apotek, tandläkare och mycket annat som är viktigt.

Karta

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Ekerö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad