Tappströmsvägen 94

Bilder

  • Såld!

Tappströmsvägen 94 , Ekerö Tappström , Ekerö

Svårslaget läge med strålande sjöutsikt mot Mälaren där möjlighet till bad- och båtplats finns. Sol hela dagen och stor altan samt stensatt uteplats på baksidan med chans till sol förmiddag och kväll. Barnvänligt och lugnt område på behagligt gångavstånd till Ekerö Centrum, skolor/förskolor och vacker natur längs Mälaren.

124 kvm, 5 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
124 kvm
Biarea:
30 kvm
Tomtarea:
167 kvm
Byggår:
1965
Driftskostnad:
4 985 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

124 kvm

Biarea

30 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉ:
Välkommen att ta klivet in i detta smakfulla radhus som har ett idylliskt läge intill Tappströmskanalen och har ett genomgående gott skick. Vid hallen erbjuds goda avhängningsmöjligheter vid hatthylla och förvaringsutrymme i rymlig klädkammare med skjutdörr. Linoleumgolv i kombination av svart och vitt, väggar målade i vitt och vitlaserat trätak. Från hallen leds du sedan på ett trevligt sätt vidare in i huset.

KÖK:
Välplanerat med generösa arbetsytor och synnerligen gott om förvaringsutrymme i flertalet skåp. Rymlig matplats för en stor familj där ett vackert ljusinsläpp ges genom fönster mot söder. Ett fönster har tagits upp mot vardagsrummet, vilket gör att även köket får en vacker sjöutsikt. Vita skåpsluckor, bänkskiva i massiv ek och vitt kakel. Vitvaror i rostfritt form av ugn (Husqvarna), häll (do), spisfläkt (Thermex 2001), kyl (Husqvarna 2011), frys (do) och diskmaskin (do). Linoleumgolv i svart/vitt, vitmålade väggar och vitlaserat trätak med infällda spotlights.

VARDAGSRUM:
Härifrån ges en fantastisk vy med Mälarens blåa glitter i bakgrunden på endast ca 80 meters avstånd. Väl tilltagna ytor med plats för både sällskapshörna och matsalsbord. Stora fönsterpartier som bjuder på behagligt med ljus där utgång finns till den stora altanen på baksidan. Ekparkettgolv och väggar målade i vitt.

WC:
Helkaklad WC med blå mosaik på golvet och väggar kaklade i vitt med mörkblå bård. Här finns WC och handfat.

ÖVRE PLANET

När du kommer upp till det övre planet möter först en hall med ekparkett och vitmålade väggar. Här finns bra förvaringsutrymme i två garderober och en stor klädkammare.

SOVRUM 1:
Från detta sovrum med plats för dubbelsäng ges en vacker utsikt ner till Mälaren. Kan med fördel även användas som arbetsrum. Ekparkett på golv och väggar målade i vitt.

SOVRUM 2:
Här ryms gott och väl dubbelsäng samt ytterligare möbler om så önskas. Vitmålade väggar och ekparkettgolv. Fint ljusinsläpp från fönster mot söder där utgång till balkongen finns.

SOVRUM 3:
Även detta är ett stort sovrum som har utgång till balkongen i söder. Ekparkettgolv och vitmålade väggar.

BADRUM:
Stilfullt utförande med stort badkar varifrån man avkopplande kan titta ut på friheten med Mälaren i bakgrunden. Helkaklat i vitt vilket matchar snyggt mot taket och kommoden i ek. Här finns WC, handfat, dusch med vikdörrar, handfat, golvvärme på el och infällda spotlights i taket. Dubbla fönster ger rummet ett trivsamt ljus och även en möjlighet till ventilering.

KÄLLARPLANET

Källarplanet är inrett med fin känsla och precision med platsbyggda soffor och en förrådsdel som ger mycket bra förvaringsmöjligheter. Ljust behandlat trägolv och väggar målade i vitt samt träpanel. Infällda spotlights i taket ger en trivsam belysning.

Sammantaget ett mycket trevligt boende där det vackra läget och områdets lugn ger möjlighet till en god livskvalitet.

Välkommen till Tappströmsvägen 94!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus med halv källare

Byggnadsår

1965

Uppvärmning

Centralvärme med markvärmepump (olja som komplement)

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 april 2016
Energiklass: D
Energiprestanda: 67 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare / Kulvert
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel / Tegel
Fönster: 3-glas (isolerglas)
Bjälklag: Betong / Trä
Tak: PVC-duk
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

På baksidan finns en stor träaltan med plats för bordsgrupp där både morgon- och kvällssolen når vackert under sommarhalvåret. På sommaren står solen så pass högt att solchans ges här hela dagen. En fin, stensatt uteplats har anlagts nedanför altanen. Ett perfekt läge för av kunna avnjuta dagens måltider och arrangera grillkvällar på sommaren.

Med utgång från två av sovrummen på det övre planet finns en stor balkong som ligger rakt i söder där solen finns hela dagen.

Samtliga fönster byttes till 3-glas isolerglas år 2000. Även balkongdörrarna byttes då. Radonsug har tidigare installerats och protokoll med godkänt resultat finns. Sovrummen har fått nya golv och blivit ommålade 2016. Allrummet i källaren inreddes 2004 med hjälp av fackman. I övrigt är huset väl underhållet och löpande renoverat. Besiktningsprotokoll finns och kommer tillhandahållas på visningen.

Genom föreningen kan båtplats hyras till en extra kostnad på endast 750 kr/år. Föreningens brygga ligger endast ca 200 meter från huset. Där finns även en badplats. Fiber finns indraget till fastigheten där man som ägare själv tecknar abonnemang efter önskemål.

Alla fastighetsägare har genom föreningen tillgång till en gemensam tvättstuga och en maskinpark som innehåller gräsklippare, skottkärror, stegar, häcksaxar och diverse handverktyg.

Fastighetsbeteckning

Tappström 2:39

Övriga byggnader

Tillgång finns till garageplats i gemensam länga samt föreningens gemensamma tvättstuga.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

59 831 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 10 800 kr
Väg, samf: 40 600 kr
Försäkring: 8 431 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Uppvärmning, renhållning, VA mm. ingår i föreningsavgiften.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 493 000 kr, varav byggnadsvärde 1 019 000 kr

Summa pantbrev

1 946 500 kr

Tomt

Areal: 167 kvm

Tomtbeskrivning

Välskött trädgårdstomt med chans till sol från morgon till kväll. Entrésida med gräsmatta och stensatt uteplats i söderläge. På baksidan finns en terrasserad altan med en vacker utsikt ner till Mälaren över den öppna ängen som med fördel också kan nyttjas för boll- och lekaktiviteter.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Även tillgång till sommarvatten genom föreningen, vilket är mycket bra för bevattning i trädgården.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Närlunda GA:4 (Närlunda vägförening), Tappström S:2 (Här ingår bl.a. värme, kall-/varmvatten, sophämtning, yttre underhåll av husen, skötsel av området, tvättstuga och tillgång till föreningens badplats och brygga. Båtplats kan ordnas genom föreningen för i så fall en extra kostnad från 950 kr/år.) Läs gärna mer om föreningen på www.tappen2.com

Last, Avtalsservitut: Väg och årlig avgäld
Last, Officialnyttjanderätt: Tele
Last, Avtalsservitut: Ledning mm
Last, Avtalsservitut: Förbud värmecentral mm
Last & Förmån, Avtalsservitut: Ledning mm

Viktiga dokument

Om området

Ekerö Tappström

Radhusen på Tappströmsvägen har Ekerös kanske bästa läge. Vacker omgivning med Mälaren på ca 50 meters avstånd och närhet till både skolor och dagis samt Ekerö centrum med allt sitt utbud av butiker och närservice. Området byggdes i mitten på 60-talet och har sedan dess varit mycket populärt för framförallt barnfamiljer då det är lugnt och mycket barnvänligt. Inom området finns det två lekparker.

Träkvistavallen ligger inte långt ifrån med fotbollsplan, padel-bana och ishall. Golfbanor i närheten är Troxhammar, Skytteholm och Drottningholm. Även tennishall och många stall med ridmöjligheter finns på ön.

På Ekerö är steget till naturen och Mälaren aldrig långt. För den som gillar motion har ön mycket att erbjuda i form av motionsspår, vandringsleder och populära utflyktsmål. Ekerö är också en gammal anrik kulturkommun där bland annat Drottningholms slott, vikingastaden Birka och Svartsjö våtmarksängar kan nämnas.

Kommunikation

Från busshållplatsen Tappström går ett flertal busslinjer mot Brommaplan dit det tar ca 15 minuter för vidare färd mot stan med tunnelbana. Att åka bil till Stockholm city tar ca 25 minuter.

Närservice

Vid Ekerö centrum finns all typ av närservice du behöver i from av vårdcentral, apotek, tandläkarmottagning och livsmedlesbutiker. Även banker, systembolag, bibliotek och diverse andra butiker finns här samt flera fina restauranger. På kort gångavstånd från området ligger Tappströmsskolan/Birkaskolan med klasser från årskurs 0-9. Även Närlundaskolan samt förskola finns på gångavstånd.

Parkering

Fri parkering på områdets p-platser. Dessutom ingår en garageplats i länga till varje fastighet.

Karta

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Ekerö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad