Tappströmsvägen 66

Bilder

  • Såld!

Tappströmsvägen 66 , Ekerö Tappström , Ekerö

Populärt radhusområde med Mälarutsikt mot Tappströmskanalen. Mycket smakfullt renoverat till genomgående toppskick. Barnvänligt läge med närheten till skola, dagis, kommunikationer och en vacker natur. Dessutom bad- och båtplatsmöjlighet vid föreningen gemensamma brygga...

123 kvm, 5 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
123 kvm
Biarea:
31 kvm
Tomtarea:
178 kvm
Byggår:
1965
Driftskostnad:
3 812 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 sovrum

Boarea

123 kvm

Biarea

31 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Integrerad kyl/frys (Ikea 2011), induktionshäll (do), pyrolysugn (do), spisfläkt (do), inbyggd micro (do), diskmaskin (Cylinda 2004).

Badrum

WC, handfat, badkar, badrumsskåp, handdukstork, golvvärme (el), spotlights, fönster.

WC

WC, handfat, badrumsskåp.

Tvättstuga

Tvättmaskin (Electrolux 2011), torktumlare (do), tvättho, arbetsbänk, förvaringsskåp, städskåp.

Välkommen att ta klivet in i detta mycket trevliga radhus som renoverats och vårdats med stor omsorg. Många smakfulla renoveringar har gjorts den senaste tiden och huset är i genomgående fint skick.

Ett uppskattat boende då det är barnvänligt och ligger mycket vackert intill Tappströmskanalen samt med närhet till skolor, dagis och goda kommunikationer till stan.

Välkommen in...

HALL:
Gott om plats för avhängning vid hatthylla samt förvaringsmöjlighet i befintlig garderob. Här finns ett massivt oljat ekgolv, vitmålat trätak och mönstrade tapeter. Från hallen leds du sedan på ett trevligt sätt vidare in i huset.

KÖK:
Stilfullt kök som renoverades 2011 med fin känsla och precision. Samtliga vitvaror (bortsett från diskmaskin) byttes då till nya. Generösa arnetsytor och bra förvaringsutrymme i flertalet skåp. Rummet har ett fint ljusinsläpp från dubbla fönster och en rymlig matplats för ca 6-10 personer. Skåpsluckor i högblankt vitt, vitt kakel och bänkskiva i massiv ek som matchar snyggt mot det oljade ekgolvet och de vitmålade väggarna och taket.

TVÄTTSTUGA:
Denna har renoverats mycket smafullt 2010 med vitt klinkergolv och vitmålade väggar samt tak. Ny utrustning med vita skåp, svart arbetsbänk, tvättmaskin och torktumlare. Bra förvaringsutrymme och arbetsytor.

VARDAGSRUM:
Rymligt med plats för både matsal och sällskapsdel med soffhörna. Inrett i ljusa, trevliga färger med vitmålade väggar och tak samt ekparkettgolv. Fint ljusinsläpp från stort fönsterparti som vetter mot baksida med allmänning. Utgång finns hit till uteplats med trätrall.

WC:
På entréplanet finns även en WC med handfat. Denna har klinkergolv och väggar målade i vitt samt vit kakelsättning vid handfatet. Taket är vitmålat.

Till det ÖVRE PLANET leds du via vitmålade trappa i trä.

ÖVRE HALL/EXTRA SOVRUM:
Här finns möjlighet att enkelt dela av för den som vill ha ett extra sovrum eller separat arbetsrum. Ekparkettgolv, vitmålade väggar och laserat trätak. Bra förvaringsmöjlighet i rymlig klädkammare samt två garderober. Utgång finns till balkongen mot baksidan.

SOVRUM 1:
Har finns plats för dubbelsäng. Björkparkettgolv, vitmålade väggar och trätak. Även detta rum har utgång till balkongen. Här skulle en dörr kunna tas upp till klädkammaren för att ge rummet bra förvaringsmöjligheter.

SOVRUM 2:
Björkparkett, väggar målade i grönt och laserat trätak. Fönster mot entrésidan med utsikt ner till kanalen. Här har den vattenburna radiatorn bytts ut.

SOVRUM 3:
Ljust med vitmålade väggar och tak samt björkparkettgolv. Även här utsikt ner mot kanalen och ny vattenburen radiator. Bra förvaring i litet förråd ovanför trappan.

BADRUM:
Snyggt renoverat 2008 med grått klinkergolv som har golvvärme och kaklade väggar i vitt. Infällda spotlights i taket med dimmer som kan ge ett behagligt ljus. Även fint ljusinsläpp från fönster som dessutom ger en möjlighet till ventilering. Här finns WC, handfat, badkar, handdukstork och badrumsskåp.

KÄLLARPLANET är idag ett stort och luftigt rum på 31 kvm som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Här kan enkelt väggar slås upp för den som vill dela av till flera rum. Nytt klinkergolv i grått har lagts in och väggarna är ommålade i vitt. Här har ett fönster tagits upp och gör det möjligt att inreda och ha sovrum. I så fall är det förberett att kunna såga ut en lucka i altanen ovanför.

Sammantaget ett mycket fint och trivsamt boende med hög standard och ett tilltalande, barnvänligt läge intill Mälaren.

Välkommen till Tappströmsvägen 66!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus med källare

Byggnadsår

1965

Uppvärmning

Markvärmepump (olja som komplement)

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 augusti 2010
Energiprestanda: 69 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare/Krypgrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä/tegel
Fönster: 3-glas / 2-glas
Bjälklag: Betong/Trä
Tak: Gummiduk
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Mot baksidan finns en stor och insynsfri balkong med plats för bordsgrupp. Vacker morgon- och förmiddagssol.

Genom föreningen kan båtplats hyras till en extra kostnad på endast 1.000 kr/år. Föreningens brygga ligger endast ca 100 meter från huset. Där finns även en badplats. Föreningen har också bestämt att dra in fiber, vilket kommer att ingå i avgiften.

Alla fastighetsägare har genom föreningen tillgång till en gemensam tvättstuga och en maskinpark som innehåller gräsklippare, skottkärror, stegar, häcksaxar och diverse handverktyg.

Info från säljaren om renoveringar:
Ny fjärrstyrd släde till garageplats, ny träaltan entrésida (2014), ny blandare badkar 2013), ny ytterdörr och sidoljus (Ekerö bygg 2012), nytt massivt ekgolv hall (Ekerö bygg 2012), nytt handfat WC (2012), all el omdragen (Svenska Elbyrån AB 2011), totalrenovering kök (Ekerö bygg 2011), nytt golv till klinkers i källare (Ekerö bygg 2010), renovering tvättstuga (Ekerö bygg 2010), nya 3-glasfönster entrésida (2010), ny träfasad med tillggsisolering entrésida (2010), nytt skärmtak entrésida (2010), renovering badrum (2008), renovering yttertak (2003).

Fastighetsbeteckning

Tappström 2:53

Övriga byggnader

Tillgång till eget garage i länga med fjärrstyrd port. Även möjlighet till parkering på områdets p-platser.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

45 753 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 601 kr
Väg, samf: 35 600 kr
Försäkring: 5 552 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Avgiften till föreningen kommer nästa år att höjas med 200 kr/månad.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 640 000 kr, varav byggnadsvärde 1 370 000 kr

Summa pantbrev

2 179 000 kr

Tomt

Areal: 178 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Vackra uteplatser med trädäck på framsidan som är helt nybyggt och baksida med trall. Här kan dagens måltider med fördel intas under sommarhalvåret och bjuder in till grillning.

På framsidan ges en härlig eftermiddags och kvällssol. Denna hängnas på ett trevligt sätt in av buskar och man har en glimt av Mälaren intill. På baksidan finns möjlighet att möta morgonsolen och få en bra start på dagen. Ostört läge med öppet fält bakom där utrymme för lek och bollspel finns.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Sommarvatten.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Närlunda GA:4 (Vägföreningen), Tappström S:2 (Här ingår bl.a. värme, kall-/varmvatten, sophämtning, yttre underhåll av husen, skötsel av området, tvättstuga och tillgång till föreningens badplats och brygga. Båtplats kan ordnas genom föreningen för i så fall en extra kostnad på endast 1.000 kr/år. Dessutom är fiber på gång att dras in) Läs gärna mer om föreningen på www.tappen2.com

Last, Avtalsservitut: Väg och årlig avgäld
Last, Officialnyttjanderätt: Tele
Last, Avtalsservitut: Ledning mm
Last, Avtalsservitut: Förbud värmecentral mm
Last & Förmån, Avtalsservitut: Ledning mm

Om området

Ekerö Tappström

Radhusen på Tappströmsvägen har Ekerös kanske bästa läge. Vacker omgivning med Mälaren på ca 50 meters avstånd och närhet till både skolor och dagis samt Ekerö centrum med allt sitt utbud av butiker och närservice. Området byggdes i mitten på 60-talet och har sedan dess varit mycket populärt för framförallt barnfamiljer då det är lugnt och barnvänligt.

Kommunikation

Från busshållplatsen Tappström går ett flertal busslinjer mot Brommaplan dit det tar ca 15 minuter för vidare färd mot stan med tunnelbana. Att åka bil till Stockholm city tar ca 25 minuter.

Närservice

Vid Ekerö centrum finns all typ av närservice du behöver i from av vårdcentral, apotek, tandläkarmottagning och livsmedlesbutiker. Även banker, systembolag, biblitek och diverse andra butiker finns här. Granne med området ligger Tappströmsskolan/Birkaskolan med klasser från årskurs 0-9. Även Närlundaskolan samt dagis finns på gångavstånd.

Parkering

Fri parkering på områdets p-platser. Dessutom ingår en garageplats till varje fastighet.

Karta

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Ekerö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad