Kvartsstigen 22

Bilder

  • Såld!

Kvartsstigen 22 , Ekerö Stenhamra , Ekerö

Mycket smakfull och påkostad familjevilla med ett tilltalande läge i sydväst, längst in på barnvänlig återvändsgata. Fint inbäddad i grönskan med mycket goda solchanser. Bra planerat med charmiga tillval såsom vedspis, kakelugn, trägolv. Lugn idyll nära skolor, dagis, Mälaren och ca 20 min pendling till Brommaplan.

248 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
248 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 006 kvm
Byggår:
2003
Driftskostnad:
3 139 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

248 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Spishäll (AEG), ugn (AEG), spisfläkt, inbyggd micro (AEG), kyl (AEG(, frys (AEG), diskmaskin (AEG), vedspis.

Badrum

Dusch, bubbelbadkar, dubbla handfat, separat WC med handfat, handdukstork, badrumsskåp, bastu, spotlights (led), golvvärme (el).

WC/Dusch

WC, handfat, dusch med skjutdörrar, handdukstork, golvvärme (vattenburen).

Tvättstuga

Tvättmaskin (Electrolux), torktumlare (Electrolux), tvättho, förvaringsskåp, separat entré.

Mälaröarna kallas ofta för Stockholms gröna lunga. Mycket för den friska luft och vackra natur som finns här. Centralt på Färingsö ligger Stenhamra tätort som är ett mycket barnvänligt område med skolor, dagis, butiker och närhet till badplats vid Mälaren. Bland mycket annat.

Med ett bra läge i Stenhamra ligger Kvartsstigen där det nu finns chans att förvärva ett mycket charmigt hus i genomgående toppskick. Vackra, påkostade detaljer och en noggrann planering som ger möjlighet till en fin livskvalitet. Kakelugn i vardagsrum och vedspis i kök ger en extra mysfaktor och behaglig värme under vinterhalvåret. Genomgående stora rum och en tilltalande takhöjd på 2,5 meter som ger en känsla av rymd. Många fönster vetter mot söder och släpper in behagligt med ljus.

Sammantaget ett mycket trivsamt boende. Dessutom bästa läget längst in på återvändsgata med skyddat läge och tomt vänd mot sydväst, vilket gör att solar strålar fint hela dagen. Lugnt och barnvänligt gör det perfekt för barnfamiljen.

Huset har besiktigats på förhand med gott resultat och protokoll finns att tillgå genom mäklaren. Säljaren har köpt till produkten Tryggad där bl.a. en säljarförsäkring mot dolda del ingår. Hör gärna med mäklaren för mer information.

Välkommen in...

ENTRE:
När du tar klivet in möts du av en välkomnande hall med gott om plats för avhängning och förvaringsutrymme i stor garderob. Praktiskt klinkergolv i terrakotta vid entrén som är behagligt att gå på tack vare den vattenburna golvvärmen som är genomgående för hela entréplanet. I övrigt ett vackert trägolv, vitmålade väggar och laserat trätak. Karaktärsfull, laserad trappa i trä leder upp till övre planet. Från hallen når du till både kök och vardagsrum.

KÖK:
Mycket smakfullt med väl tilltagna ytor. Gott om förvaringsutrymme i ett flertal skåp och generösa arbetsytor vid diskbänk samt köksön där spishällen är placerad på ett genomtänkt sätt. Även en rymlig matplats som passar för ett stort sällskap om 8-10 personer. Vacker och väl fungerande vedspis finns att elda i och ger en behaglig värme. Trevliga materialval med ljusa skåpsluckor, bänkskivor i trä och vita tapeter. Trägolv finns och taket är av laserat trä. Spotlights i taket ger ett fint och behagligt ljus. Från köket finns utgång till altanen, vilket gör att man smidigt kan avnjuta dagens måltider i solen på sommarhalvåret.

MATSAL:
Intill köket finns ett rum som med fördel kan användas som matsal vid finare middagar. Access hit finns från både köket och vardagsrummet samt en utgång till altanen. Trägolv, laserat trätak och väggar med gula tapeter. Binder på ett trevligt sätt ihop kök och vardagsrum.

VARDAGSRUM:
Detta är rymligt med plats för både TV-hörna och sällskapsdel som förslagsvis kan inrymmas vid den kakelugn som finns här. Denna fungerar väl och ger en mycket fin värme. Här finns trägolv, laserat trätak och väggar i kombination av sandfärgad tapet samt mönstrad fondvägg i rött. Utgång finns till baksidan. Dubbla dörrar leder till såväl matsal, hall som gästrum.

GÄSTRUM:
Detta är inrett med blåvit-randig tapet, trägolv och laserat trätak. För den som gillar litteratur kan detta användas som bibliotek eller annars som extra sovrum om så skulle behövas.

WC/DUSCH:
På entréplanet finns en WC med dusch som är helkaklad med ljusgrått klinkergolv och vitt kaklade väggar med gul bård. Fint ljusinsläpp från fönster som dessutom ger en möjlighet till ventilering. Golvvärme på el?

TVÄTTSTUGA:
Hit finns ingång från hallen men även en separat entré som gör det praktiskt att använda som groventré. Mycket rymlig med flera garderober, tvättho och plats för ytterligare förvaring. Beige plastmatta på golvet och vit våt-tapet.

ÖVRE PLAN

ALLRUM:
När du tar klivet upp möts du först att ett stort och luftigt allrum med plats för både sällskapsdel och arbetshörna. Detta kan delas av om fler sovrum skulle önskas. Fint ljusinsläpp från stora fönster och utgång till balkongen med kvällssol. Lutat/oljat trägolv, vitmålade väggar och laserat trätak.

SOVRUM 1:
Trägolv och vimålad träpanel på väggarna. Rymligt med plats för dubbelsäng och bra förvaringsutrymme i klädkammare. Fint ljusinsläpp från dubbla fönster.

SOVRUM 2:
Här ryms gott och väl dubbelsäng och ytterligare möbler om så önskas. Bra förvaringsutrymme i liten walk-in-closet. Vitmålade väggar med delvis träpanel samt fondtapet i stadslandskap. Trägolv och fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.

SOVRUM 3:
Även detta är stort med plats för dubbelsäng mm. Praktisk förvaring i liten walk-in-closet. Lutat/oljat trägolv och väggar med vit träpanel samt målat i rött. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.

BADRUM/RELAX:
På övre planet finns ett stort och väl påkostat badrum med både dusch, bubbelbadkar, bastu och separat toalett. Fönster i två väderstreck, försedda med persienner i trä, bjuder på rikligt med ljus. Smakfulla materialval med vitt kaklade väggar och sandfärgat klinkergolv (el-uppvärmt) samt väggarna invid badkaret. Mosaiksättning i blått, grått och vitt vid duschplats ger en snygg kontrast till det övriga. Spotlight med ledbelysning i taket ger ett behagligt ljus.

Sammantaget ett mycket trevligt och påkostat hus med många fina detaljer. Man kan beskriva det mycket men huset upplevs allra bäst på plats och är väl värt ett besök. Välkommen till Kvartsstigen 22!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

2003 ombyggt 2004

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump (och vedspis, kakelugn)

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 september 2014
Energiklass: D
Energiprestanda: 64 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Betongbalkar
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongtakpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Vid entrésidan finns en stor och pampig altan i trä som rymmer bordsgrupp för ett stort sällskap. Även relaxdel, solstolar etc finns det gott om plats för. Altanen är försedd med ledbelysning som är stämningsfullt att tända upp under skymning och in på småtimmarna. Den ligger mot sydväst och är även byggd runt gaveln, vilket är praktiskt då du når hit från både entré, kök och matsalen.

Med utgång från allrummet på övre planet finns en rymlig balkong som har sol större delen av dagen, men framförallt en vacker kvällssol. Perfekt för att avnjuta middagen och samtidigt ha en vacker utsikt över området.

Fastighetsbeteckning

Stockby 1:341

Övriga byggnader

Ett praktiskt förråd finns på baksidan/gaveln för förvaring av diverse redskap, verktyg, ved mm.

Idag finns en ordentlig biluppställningsplats för 2-3 bilar, men möjlighet finns även att bygga garage eller carport här. Garage finns angivet som byggt enligt slutbeviset.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

37 675 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 18 498 kr
VA: 2 604 kr
Renhållning: 3 229 kr
Väg, samf: 5 400 kr
Sotning: 840 kr
Försäkring: 7 104 kr
Beräknat antal personer: 3

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 821 000 kr, varav byggnadsvärde 2 980 000 kr

Summa pantbrev

3 404 000 kr

Tomt

Areal: 1 006 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt (delvis kuperad)

Tomtbeskrivning

Mycket fin och välskött trädgårdstomt med gräsmatta som bjuder in till lek. Större delen av tomten ramas på ett smakfullt sätt in av gärdesgård, vilket ger hela fastigheten en trevlig karaktär. Fina planteringar, syrenbuskar, två äppelträd, ett plommonträd mm. ger en frodig grönska.

Vid den sydöstra gaveln finns en liten bergknalle som ger fastigheten en trevlig kontrast. Här kan man med fördel på höjden ordna en uteplats, där du har en fin vy och med sol från morgon till kväll. Hela entrésidan på tomten är för övrigt vänd mot sydväst och har ett perfekt solläge den också.

Flaggstång finns på fastigheten.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Stockby GA:15 (Förvaltas av vårdkasens vägförening. Ändamål: vägar, gång-/cykelvägar, dagvattenledningar, bilparkering, vägbelysning, grönområde), Stockby GA:26 (Förvaltas av Kvartsstigen samfällighetsförening. Ändamål, vattenledningar med tillhörande anordningar)

Last, Avtalsservitut: Dagvattenledning

Om området

Ekerö Stenhamra

Stenhamra är tätort på Färingsö i Ekerö kommun. Mest känd är orten för sitt nedlagda stenbrott från 1800-talet med tillhörande brukssamhälle.

I Stenhamra med omgivning bor ungefär 4 000 invånare. Idag är Stenhamra ett idyllsikt litet samhälle med naturen runt knuten och Mälaren på nära håll. Fruktodlingar och härlig grönska möter blicken vart man än vänder sig.

På kort avstånd finns möjlighet till båtplats genom BK Färingarna. Se deras hemsida, www.bkfaringarna.org, för mer info. För den indrottsintresserade finns ett rikt föreningsliv på Mälaröarna och är avståndet inte långt till Svanhagens IP med ishall och flera fotbollsplaner. Troxhammar golfklubb ligger en kortbildfärd från huset, vilken är en av totalt tre golfbanor på öarna.

Kommunikation

Från Stenhamra är det bra kommunikationer. Bussar går mellan Stenhamra och Brommaplan; på vardagar går ca sextio avgångar i vardera riktning (restid 25-35 minuter). Blåbusslinje 176 går mellan Stenhamra och Danderyd via Bromma och Solna. Från Brommaplan går tunnelbanans gröna linje för färd mot Stockholm city.

Närservice

Välskött Coop-butik samt restaurang, gym mm finns på Stenhamra torg. Det finns två kommunala skolor: Stenhamraskolan (ca 300 elever) och Uppgårdsskolan (ca 400 elever). Några daghem samt ett antal dagmammor finns i området samt egen vårdcentral.

Vidare finns en båthamn, en dagligvarubutik, ett bibliotek och ett strandbad, Stockbybadet, som du når på ett fåtal minuters promenad från torget.

Karta

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Ekerö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad