Gamla Dalbyvägen 19

Bilder

Utgångspris

2 595 000 kr

Bevaka slutpriset

Gamla Dalbyvägen 19 , Nättraby , Karlskrona

Centralt men ändå lantligt belägen Nättrabyvilla med fin utsikt över åkerlandskapen. Generöst hus med flera sociala umgängesytor om 194 kvm med totalt 6 rum varav 4 sovrum. I det vinkelformade vardagsrummet finns både en vacker kakelugn och en öppen spis med kassett. Från vardagsrummet nås det skyddade trädäcket på baksidan som är omgivet av ett lummigt skogsparti. Under de senaste åren har både kök och bad- och duschrum med integrerad tvättstuga renoverats. Taket har fräschats upp 2017 (takbehandling) och under 2019 har elen delvis renoverats och fönster har bytts ut till isolerglas.
Det tidigare garaget är ombyggt med egen ingång och passar utmärkt om man bedriver egen verksamhet. Men det fungerar även bra till verkstad eller hobbyrum med groventré. Fiber finns installerat.
Bostaden är besiktigad (inkl. fuktmätning) och dolda felförsäkrad (Klarlagt).

Nättraby är ett populärt samhälle ca 10 km utanför Karlskrona.. Här finns bra utbud av service såsom livsmedelsbutiker, postombud, sjukvård, gym, tennis- och fotbollsplaner, skola F-9 samt flera förskolor att välja emellan beroende på avstånd. Det är också bra förbindelser med allmänna kommunikationer in till Karlskrona.

194 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
194 kvm
Biarea:
50 kvm
Tomtarea:
982 kvm
Byggår:
1920
Driftskostnad:
2 916 kr/månad
Utgångspris:
2 595 000 kr

Mer information

Visningar

  • Tor 21 nov 16:30-17:00

    Boka här

    Vänligen boka dig för visning. Boka dig via våran hemsida eller ring 0455-70230!

  • Ons 27 nov 16:00-16:30

    Boka här

    Vänligen anmäl dig till visning. Boka dig via våran hemsidan eller ring 0455-702

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

194 kvm

Biarea

50 kvm

Rumsbeskrivning
Entréhall

Välkomnande och möblerbar entréhall med gott om plats för avhänging. På golvet ligger ett ljusgrått slitstarkt klinkergolv med golvvärme. Vita väggar varav en grå fondvägg.

Kök

Tar vi vänster in från entrén så kommer vi in till det hemtrevliga köket. Köket renoverades 2015 med ny vit inredning, grå skifferlaminat över bänk och grått matchande laminatgolv. Detta är rymligt och det finns gott om plats om man vill hjälpas åt i köket. Det finns också plats för ett matbord för fyra eller fler. Där matbordet är placerat ligger ett furugolv och väggarna är gråa. Köket är utrustat med spis (Gorenje -15), spisfläkt, diskmaskin (Miele -13), kyl och frys (Samsung -15).

Vardagsrum

Går vi vidare genom köket kommer vi till det vinkelformade vardagsrummet. Detta har både en vacker kakelugn och en öppen spis med kassett. I första delen av vardagsrummet kan man placera både soffa, soffbord och tv-bänk. I vinkeln passar det utmärkt att möblera en myshörna framför den öppna spisen. I samband med renoveringen av ytterväggen mot baksidan sattes stora fönsterpartier in som ger ett härligt insläpp av ljus. Från vardagsrummet nås trädäcket som ligger med skyddat och ostört läge mot baksidan. I vardagsrummet ligger ett furugolv som med lite kärlek kan göras iordning. Väggarna är vita.

Allrum/hobbyrum

Över entrén och bad/dusch/tvättavdelning ligger ett rejält allrum. Detta kan användas som hobbyrum eller göras om till flera sovrum om så önskas. Här finns en utgång till husets baksida. Ljus plastmatta och vita väggar/delvis panel.

Sovrum 1

Första sovrummet finner vi på entréplan, detta renoverades 2019. Detta passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Här finns gott om förvaring i form av inbyggda garderober. Utgång till trädäcket finns från detta rum. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är vita.

Sovrum 2

Detta sovrummet ligger även det på entréplan och har nyligen renoverats. Detta är något större och passar bra som master bedroom. Här finns en större garderob med skjutpartier. På golv ligger en ljusgrå heltäckningsmatta och väggarna är vita varav två är fondväggar.

Sovrum 3 och 4

Dessa båda sovrummen finner vi på den vänstra huskroppens övre plan. Mellan sovrummen finns en möblerbar trapphall. Dessa är i ungefär samma storlek och passar bra som sovrum, gästrum eller kontor. I båda två finns gott om inbyggd förvaring, plastmatta på golv och vita väggar.

Bad- och duschrum med integrerad tvättavdelning

Går man rakt fram från entréhallen finner vi ett rejält helkaklat bad- och duschrum med integrerad tvättavdelning. Detta renoverades 2016 i fina färgval och är utrustat med wc-stol, tvättställ med kommod, handdukstork, infällda spotlights och golvvärme. Dessutom finns både massagebadkar och dusch med duschväggar. Längst in finner vi tvättavdelningen med tvättmaskin (Siemens -15) och torktumlare (Electrolux -15). Bakom skiljeväggen finns en tvättho och plats för förvaring. På golvet ligger ljusgråa plattor och på vägg vita med enstaka svarta detaljer. Det finns en utgång till trädäcket på baksidan.

Badrum

På övre plan i den vänstra huskroppens del finner vi också ett badrum. Detta är utrustat med nyare badkar, wc-stol, tvättställ med kommod och spegelskåp. Ytskikten är äldre och på golvet ligger en grå melerad plastmatta och väggarna är kaklade i vitt med enstaka svart kakelplatta.

Verksamhetsdel/verkstad eller hobbyrum

Till höger om entrén finner vi en del som tidigare varit garage. Denna har byggts om och passar utmärkt att använda om man bedriver egen verksamhet då det har egen ingång både utifrån och in till huset. Det finns även ett förråd längst in. Det fungerar också att använda som hobbyrum eller verkstad med groventré. På golvet ligger en plastmatta och längst in i förrådet är det oinrett.

Byggnad

Byggnadstyp

1 3/4-plansvilla

Byggnadsår

1920 Tillbyggt -76

Uppvärmning

Luft/luft vp, el (oljefyllda radiatorer), kakelugn och öppen spis med kassett

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 oktober 2019
Energiklass: D

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund, betongplatta, källare och souterräng
Grundmur: Betongsten, natursten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglas, 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor och plåt

Övrigt

Renoveringar:
-76 Den högra huskroppen byggdes till.
-05 Fönsterkupa i allrummet renoverad/bytt.
-06 Grävt bort jordmassor på baksidan mot skogen samt lagt ner dräneringsrör kring huset, stensättning och ny yttervägg och fönster i vardagsrum och sovrum mot trädäcket.
-07 Målat om huset och bytt ca 25% av panelen
-15 Köksrenovering
-15 Elcentral bytt i vänstra huskroppen
-16 Bad- och duschrum med tvätt och renovering entréhall med golvvärme och klinker
-17 Takbehandling och inspektion av tak
-19 Elcentral bytt i högra huskroppen, fönster bytta till isolerglas (förutom 2 st takfönster och fönster i verksamhetsdel/verkstad/hobby). Renoverat kontor på nedre plan.

Fastighetsbeteckning

Nättraby 3:37

Övriga byggnader

Jämte huset finns ett vedförråd.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

34 998 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 22 880 kr
VA: 4 101 kr
Renhållning: 2 353 kr
Väg, samf: 400 kr
Sotning: 500 kr
Försäkring: 4 764 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Hushållselen och vedförbrukning (1 1/2 kbm) inkluderas i uppvärmningen.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 681 000 kr, varav byggnadsvärde 1 282 000 kr

Summa pantbrev

2 210 000 kr

Tomt

Areal: 982 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Trevlig och lummig tomt med flertal fruktträd.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp (3-kammarbrunn med infiltration).

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Karlskrona Nättraby GA:6

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Nättraby

Nättraby är ett samhälle ca 10 km utanför Karlskrona och har drygt 4 200 invånare.
Nättraby räknas jämte Jämjö och Rödeby till de större samhällena i Karlskrona kommun och ligger mycket vackert vid havet. Följer man den slingrande Nättrabyån möts man av den gamla 1100-talskyrkan. Vandringsleden "Nättrabyleden" tar oss bl a förbi de stora amiralsgårdarna, som ligger vackert belägna i bygden, ett av dem är af Chapmans Skärva

Kommunikation

Karlskrona trafikeras av buss var 20:e minut dagtid i vardera riktningen. Sommartid finns också båttrafik (m/s Axel)

Närservice

I samhället finns ca 230 företag, bland de största kan nämnas Luddwes, Blekingeplantan och Sovkoncept.
Här finns också livsmedelsbutik, sjukvård, gym, tennis- och fotbollsplaner, skola F-9 samt flera förskolor att välja emellan beroende på avstånd.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Cecilia Tibblin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad