Korvettgatan 19

Bilder

Utgångspris

4 450 000 kr

Bevaka slutpriset

Korvettgatan 19 , Björkholmen , Karlskrona

Här finner ni en unik möjlighet att förvärva inte bara ett utan två hus på pittoreska och genuina Björkholmen.
Huvudbyggnad med anor från 1700-talet bestående av en äldre Björkholmsstuga som de senare åren genomgått större renoveringar samt en mindre stuga som passar ypperligt som gästbostad. Till detta finns en lättskött innergård med gott om plats för att kunna njuta av sena sommarkvällar.
Här bor du med ett lugnt och skyddat läge med dina egna lilla oas endast ett stenkast från havet och en kort promenads avstånd till centrumkärnan.
Bostaden är besiktigad och dolda fel-försäkrad.

127 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
127 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
91 kvm
Byggår:
1700-tal
Driftskostnad:
3 296 kr/månad
Utgångspris:
4 450 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

127 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Björkholmen och Korvettgatan 19!

Här finner ni en unik möjlighet att förvärva inte bara ett utan två hus på pittoreska och genuina Björkholmen.
Huvudbyggnad med anor från 1700-talet bestående av en äldre Björkholmsstuga som de senare åren genomgått större renoveringar samt en mindre stuga som passar ypperligt som gästbostad. Till detta finns en lättskött innergård med gott om plats för att kunna njuta av sena sommarkvällar. Här bor du med ett lugnt och skyddat läge med dina egna lilla oas endast ett stenkast från havet och en kort promenads avstånd till centrumkärnan. Bostaden är besiktigad och dolda fel-försäkrad.

Välkomnande entré med gott om plats för avhängning. Direkt till höger finns ett större badrum med tvättstuga som renoverades 2010.
Rakt fram från hallen sett möts vi av en större matplats med gott om utrymme för 6-10 personer. Här finns en öppen spis med kassett samt utgång till innergården.
Vidare finner vi köket som är ett mindre arbetskök men med generösa förvarings- och arbetsytor. En vacker vedspis finns intill spisen och den rejäla spiskåpan ger ett rustikt och genuint intryck.
Fortsatt finns ett äldre badrum samt ett generöst vardagsrum med gott om plats för en rejäl sittgrupp eller matsalsmöbel för den som önskar. I rummet finns fina detaljer bevarade såsom en vackert framtagen plankvägg och rummet är renoverat med finess och känsla för husets ålder.
Övre plan nås via trappan och leder oss till en mindre trapphall där ett litet rum lekrum finns rakt fram. Direkt till höger finns Master-Bedroom med fint framtagna tak-balkar och vitmålad timmervägg. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och längs ena väggen löper platsbyggda förvaringslösningar. Vidare från trapphallen sett finns ett allrum med plats för soffa och tv-möbel och via en mindre passage nås två mindre sovrum som passar perfekt som barn- eller gästrum eller kontor.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1700-tal

Uppvärmning

Fjärrvärme, eldstad och vedspis

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 maj 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 150 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel, papp

Övrigt

Stor insynsskyddad innergård med trädäck, stenläggningar och platsbyggda rabatter. Pittoreskt och lummigt och här finns gott om plats för både matplats och sällskapsytor. Solsäkert sydvästläge med alla chanser att få sin egen lilla oas mitt i stan. Här kan du njuta av ett glas bubbel i spabadet och vid ruskigt väder kan man sitta vid en värmande brasa inne i uterummet vid den murade öppna spisen.

Fastighetsbeteckning

Manligheten 7, 8

Övriga byggnader

I försäljningen ingår en äldre Björkholmsstuga om 19 m² med inrett sovloft. Stugans adress är Henrik Trollesgatan 12B med fastighetsbeteckning Manligheten 8. Stugan har egen ingång från gatan så den passar ypperligt som tonårsbostad, kontor för den med egen verksamhet eller för uthyrning.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

39 562 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 10 864 kr
El: 18 000 kr
VA: 7 945 kr
Renhållning: 2 353 kr
Sotning: 400 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I kostnad för el ingår uppvärmning av stugan på Henrik Trollesgata 12B som värms upp via en luft/luft värmepump samt elradiatorer och uppvärmning av spabad som har en separat luft/luft värmepump. Utöver angiven drift har nuvarande ägare en kostnad för hemförsäkring om 4 500 kr/år samt en fastighetsskatt om 7 812 kr (2018). Villalarm och fiber är installerat.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 780 000 kr, varav byggnadsvärde 897 000 kr

Summa pantbrev

3 205 000 kr

Tomt

Areal: 91 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Björkholmen

Björkholmen är en stadsdel i Karlskrona.

På Björkholmen bodde förr i tiden varvsarbetarna då Karlskronavarvet ligger precis intill. De bodde då i små, låga trästugor av vilka några finns bevarade sedan 1700-talet.

En bidragande orsak till att stadsdelen är så välbevarad är att husen byggdes av ek (som kunde "lånas" från Varvet). Därtill var många av de bosatta timmermän vid Varvet. Att bygga en hållbar timmerstuga var en enkel uppgift i relation till att bygga ett stridsdugligt örlogsfartyg.
I söder inramas Björkholmen av Varvsmuren som separerade det civila och militära Karlskrona. Varvsmuren byggdes av ryska krigsfångar.

Kommunikation

Goda kommunikationer och gångavstånd till centrum av Karlskrona. Stadsbussarna från Saltö traffikerar Björkholmen.
Skärgårdsbåtarna går från Fisktorget som ligger granne med Björkholmen.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Ida Ivarsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad