Arklimästaregatan 25B

Bilder

  • Såld!

Arklimästaregatan 25B , Trossö , Karlskrona

Mitt i centrum med ett högt läge finner ni denna trevliga tvåa med genomgående planlösning. Generös takhöjd som ger en luftig känsla och balkong i söderläge med utsikt över trädkronorna och hustaken mot havet. Till hösten kommer balkongen att renoveras, byggas ut och glasas in.
Välskött och stabil förening med trevlig gemensam innergård med grillplats. Flera större renoveringar har utförts genom åren såsom stambyte, fönsterbyte, tak och ny el!

Här bor du mitt på Trossö med bekvämt avstånd till både butiker, restauranger, caféer, gym och livsmedelsbutiker.

50 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 774 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
50 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1006
Byggår:
1938
Driftskostnad:
385 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

50 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till Arklimästaregatan 25B!

Mitt i centrum med ett högt läge finner ni denna trevliga tvåa med genomgående planlösning. Generös takhöjd som ger en luftig känsla och balkong i söderläge med utsikt över trädkronorna och hustaken mot havet. Till hösten kommer balkongen att renoveras, byggas ut och glasas in.
Välskött och stabil förening med trevlig gemensam innergård med grillplats. Flera större renoveringar har utförts genom åren såsom stambyte, fönsterbyte, tak och ny el!

Välkomnande entréhall men två stycken inbyggda garderober och plats för avhängning.
Laminatgolv.

Direkt till vänster finner vi köket som har ett ostört läge mot innergården och matplats vid fönstret. Köket har en äldre inredning i fint skick.
Köket är utrustat med spis (Electrolux), spisfläkt (Franke) och kombinerad kyl/frys (Cylinda). Bänkskiva i laminat och rostfritt.
Laminatgolv.

Vidare har vi sovrummet som också har ett ostört läge mot innergården, här finns plats för en större säng och förvaring.
Plastmatta.

Lättmöblerat och rymligt vardagsrum med utgång till balkongen i söderläge. Från balkongen ser man över trädkronorna och hustaken mot havet. Till hösten kommer balkongerna att renoveras, byggas ut och glasas in. Idag rymmer balkongen cafébord och stolar.
I vardagsrummet får man enkelt plats med både soffa, soffbord, tv-bänk och matbord.
Laminatgolv.

Helkaklat duschrum i grönt och vitt som renoverades i samband med stambytet. Duschrummet är utrustat med wc-stol, tvättställ, dusch och handdukstork.

Sammantaget en trivsam centrumtvåa med möjlighet att sätta sin egen prägel i välskött förening!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 4, hiss finns

Avgift

2 774 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering

Driftskostnad

4 620 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 1 020 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

2,84757%

Andel av årsavgiften

2,84644%

Reparationsfond

6850 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1938

Uppvärmning

Fjärrv��rme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 september 2009
Energiprestanda: 99 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Lavetten 9

Övrigt

Till lägenheten finns ett vinds- och källarförråd att disponera.

Avsättning görs med 47 kr/mån till den inre reparationsfonden. (Tillkommer utöver månadsavgiften). Vid årsskiftet 2019/2020 kommer denna avsättning att avslutas. Reparationsfonden per den 31/3 2019 är 6850 kr.

Förening

Namn

Brf Lavetten

Om föreningen

Adress: Arklimästaregatan 25 A - C
Antal lägenheter: 38
Gemensamma utrymmen: Tvättstuga med två tvättmaskiner, två torktumlare och ett stort torkskåp. Mangelrum med stenmangel, elmangel och strykmöjligheter. Hobbyrym med bordtennisbord och gym med diverse träningsmaskiner och utrustning. Cykel- och barnvagnsrum. Miljörum med full sortering. Trevlig innergård med grillmöjligheter.

Större renoveringar:
2018 - Byte av hissar
2017 - Innergård
2005 - Nytt tak
2000 - Ny el
1999 - Stambyte
1992 - Fönsterbyte
Övrigt: Vid överlåtelse av bostadsrätten kan föreningen ta ut en överlåtelseavgift om ca 1163 kr som betalas av säljaren. Vid belåning av bostadsrätten kan föreningen ta ut en pantsättningsavgift om ca 465 kr/lån.

Föreningen är ansluten till HSB Sydost, medlemskapsavgift 500 kr/person tillkommer.

Antal lägenheter

38

Antal lokaler i föreningen

4

TV och Bredband

Comhem (Tv) och fiber

Övrigt

Till hösten kommer balkongerna att renoveras, byggas ut och glasas in. Detta kommer att läggas som ett tillägg på månadsavgiften. För mer information kontakta ansvarig mäklare.

Om området

Trossö

Karlskrona har en väl bevarad stadsplan med barockens breda gator och paradbyggnader, men fascinerar också genom sin närhet till havet. Staden är byggd på flera öar, som under århundradenas lopp byggts samman genom igenfyllningar av sund och vikar.

Trossö är en ö i Karlskrona skärgård, och utgör Karlskronas centrum. Trossö ligger i söder och staden Karlskrona utgörs även av andra öar, såsom Stumholmen, Saltö och Pottholmen. Sevärdheter på Trossö är Sveriges största torg (Stortorget), Marinbasen, Amiralitetskyrkan med Gubben Rosenbom och varvet. Trossö räknas, liksom Karlskrona i helhet, till världsarvet Örlogsstaden Karlskrona och har även en stolt marin historia.

Kommunikation

På Trossö finns både resecentrum med busstrafik till bl.a Kalmar, Ronneby och Karlshamn.
Bussar till de olika närområdena, såsom Saltö, Pantarholmen och Lyckeby, går ofta och med ca 15 minuters mellanrum. Till orter längre ut, såsom Jämjö, Rödeby och Nättraby, går bussarna med ca 30 minuters mellanrum.
På Trossö finns även järnvägsstationen, härifrån tar dig med lätthet till Malmö och över till Köpenhamn och Helsingör med avgång varje timme från tidig morgon till sen kväll. Tåg finns även till Emmaboda för resande till bl.a Växjö och Stockholm.

Närservice

Det finns två större livsmedelsaffärer på Trossö samt flertalet mindre närbutiker. Stort utbud av postservice, apotek samt vårdcentral.

Parkering

Karlskrona centrum är indelat i två parkeringszoner; röd och grön zon, där den röda zonen är de mest centrala parkeringarna runt Stortorget och kring Hoglands park.
På gator inom Trossö är parkeringar stängda för service, till exempel gatustädning, några timmar en dag i veckan.
På Trossö finns 4 stycken parkeringshus.

Karta

Hör av dig till Cecilia Tibblin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad