Vallgatan 28B

Bilder

  • Såld!

Vallgatan 28B , Trossö , Karlskrona

I absolut toppskick finner ni denna fina tvåa på våning tre av fem i populära Brf Ankarstjerna.
Snyggt och stilrent renoverat kök med plats för matbord, rymligt vardagsrum med stor balkong i söderläge och nyrenoverat duschrum med fina materialval samt förberett för tvättmaskin.
Stabil förening med mycket god ekonomi, låga avgifter och hiss från markplan.
Här bor du med närhet till havet, fina grönområden och endast ett stenkast från Stortorget med shopping och restaurangutbud.

56,6 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 864 kr inkl värme, kabel-TV & sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
56,6 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
99
Byggår:
1963
Driftskostnad:
450 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

56,6 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Brf Ankarstjerna och Vallgatan 28B!

I absolut toppskick finner ni denna fina tvåa på våning tre av fem i populära Brf Ankarstjerna. Snyggt och stilrent renoverat kök med plats för matbord, rymligt vardagsrum med stor balkong i söderläge och nyrenoverat duschrum med fina materialval samt förberett för tvättmaskin. Stabil förening med mycket god ekonomi, låga avgifter och hiss från markplan. Här bor du med närhet till havet, fina grönområden och endast ett stenkast från Stortorget med shopping och restaurangutbud.

Välkomnande entréhall med gott om plats för avhängning. I hallen finns en stor klädkammare med generösa förvaringsmöjligheter samt ytterligare en garderob.
Direkt till höger finner vi duschrummet. Detta är renoverades under 2018 med stilrena och moderna färg- och materialval såsom grå klinkers på golv med golvvärme och spotlights i tak. Duschhörna med glasvägg och förberett för tvättmaskin.
Rakt fram finner vi sovrummet som ligger med skyddat läge in mot föreningens gemensamma innergård. Gott om plats för dubbelsäng och längs ena väggen löper en större garderobsvägg.
Köket, som nås från hallen sett, är även det nyligen renoverat och har gott om både förvaring och arbetsyta. Generös arbetsbänk med snygg bänkskiva i valnöt och integrerad diskmaskin. Vid fönstret finns gott om utrymme för matbord för 4 personer.
Vidare finner vi vardagsrummet med gott om plats för både soffgrupp och matplats för den som önskar. Stora fönsterpartier ger rummet en härlig rymd och härifrån nås även den stora balkongen med soligt söderläge. Insynsskyddat och högt läge med plats för diverse möblemang såsom loungegrupp och planteringar.

Sammantaget en mycket fin lägenhet i absolut toppskick redo att flyttas rakt in i. Genomgående fin ekparkett och vita målade väggar. Köket har en stilren inredning med skåpsinredning i högblankt vitt, svart mosaikkakel och bänkskiva i valnöt. Utrustat med diskmaskin, induktionshäll, kombinerad kyl/frys samt inbyggnadsugn och mikro. Helkaklat duschrum med grå klinkers med golvvärme och vitt kakel på vägg. Utrustat med duschhörna med glasvägg, handfat med kommod, spegelskåp, wc-stol samt förberett för tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 5, hiss finns

Avgift

2 864 kr inkl värme, kabel-TV & sophantering

Driftskostnad

5 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 200 kr
VA: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Faktisk förbrukning för vatten betalas separat varje månad. Årskostnaden är beräknad på 100 kr/mån.

Andel i föreningen

0,559%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1963

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 oktober 2009
Energiprestanda: 74 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Sundin 35

Övrigt

Från vardagsrummet nås en stor insynsskyddad balkong med högt läge in mot föreningehns innergård. Soligt söderläge och gott om plats för loungegrupp samt planteringar.

Till lägenheten hör ett vindsförråd att disponera.

Förening

Namn

Brf Ankarstjerna

Om föreningen

Brf Ankarstjerna består av 149 st lägenheter och har adresserna Alamedan 21, 23, 25, Vallgatan 28 A-B, 30 samt Amiralitetstorget 12.
I föreningen finns 5 tvättstugor samt hobbyrum och cykelförråd. Övernattningslägenhet med fyra bäddar, pentry, wc och dusch finns att hyra.
Det finns extra förråd som hyrs ut av bostadsrättsföreningen, till detta är det kö. Sopsorteringsrum finns i 25 och 28A.

Antal lägenheter

149

TV och Bredband

Kabel-TV via ComHem (basutbud ingår i månadsavgiften).
Fiber via Karlskrona stadsnät (bostadsrättshavaren tecknar eget abonnemang)

Parkering

Garage och parkeringsplatser finns, separat kösystem.

Renoveringar

1995 Fjärrvärme, renovering innergård
2001-2002 Balkonger, renovering och utbyggnation, hissrenovering
2002 Bredband
2005 Renovering tvättstugor, gästlägenhet Alamedan 23
2006 Värmeåtervinning och köksfläktar installerades
2007 Termostatbyte energieffektivisering
2010-2011 Relining avloppstammar
2013 Nya vattenledningar
2014 Nya säkerhetsdörrar
2017 Fönsterbyte
2018 Målning av trapphus, uppfräschning av lekplats

Om området

Trossö

Karlskrona har en väl bevarad stadsplan med barockens breda gator och paradbyggnader, men fascinerar också genom sin närhet till havet. Staden är byggd på flera öar, som under århundradenas lopp byggts samman genom igenfyllningar av sund och vikar.

Trossö är en ö i Karlskrona skärgård, och utgör Karlskronas centrum. Trossö ligger i söder och staden Karlskrona utgörs även av andra öar, såsom Stumholmen, Saltö och Pottholmen. Sevärdheter på Trossö är Sveriges största torg (Stortorget), Marinbasen, Amiralitetskyrkan med Gubben Rosenbom och varvet. Trossö räknas, liksom Karlskrona i helhet, till världsarvet Örlogsstaden Karlskrona och har även en stolt marin historia.

Kommunikation

På Trossö finns både resecentrum med busstrafik till bl.a Kalmar, Ronneby och Karlshamn.
Bussar till de olika närområdena, såsom Saltö, Pantarholmen och Lyckeby, går ofta och med ca 15 minuters mellanrum. Till orter längre ut, såsom Jämjö, Rödeby och Nättraby, går bussarna med ca 30 minuters mellanrum.
På Trossö finns även järnvägsstationen, härifrån tar dig med lätthet till Malmö och över till Köpenhamn och Helsingör med avgång varje timme från tidig morgon till sen kväll. Tåg finns även till Emmaboda för resande till bl.a Växjö och Stockholm.

Närservice

Det finns två större livsmedelsaffärer på Trossö samt flertalet mindre närbutiker. Stort utbud av postservice, apotek samt vårdcentral.

Parkering

Karlskrona centrum är indelat i två parkeringszoner; röd och grön zon, där den röda zonen är de mest centrala parkeringarna runt Stortorget och kring Hoglands park.
På gator inom Trossö är parkeringar stängda för service, till exempel gatustädning, några timmar en dag i veckan.
På Trossö finns 4 stycken parkeringshus.

Karta

Hör av dig till Ida Ivarsson eller Cecilia Tibblin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad