Fänkålsgatan 1G

Bilder

Fänkålsgatan 1G , Hässlegården , Karlskrona

Fint enplanshus i mycket gott skick och plats för hela familjen. Stora och öppna sociala ytor med gott om plats för umgänge, fönsterpartier och skjutdörrar till generöst trädäck i sydväst läge, delvis renoverat kök och mysig kamin. Fyra till fem sovrum samt renoverade våtutrymmen.
Här bor du längst ner på lugn och barnvänlig återvändsgata med närhet till förskolor, skola (F-6), lekplatser, fina promenadstråk samt mataffär och köpcenter. Gångavstånd till busshållplats som trafikeras flera gånger i timmen. Fiber finns indraget via Affärsverken.
Vidbyggt garage och stora förrådsutrymmen samt fristående förrådsbod.
Bostaden är besiktigad och dolda fel-försäkrad.

159 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
159 kvm
Biarea:
50 kvm
Tomtarea:
951 kvm
Byggår:
1988
Driftskostnad:
2 858 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

159 kvm

Biarea

50 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Hässlegården och Fänkålsgatan 1G!

Här finner ni ett fint enplanshus i mycket gott skick och plats för hela familjen. Stora och öppna sociala ytor med gott om plats för umgänge, fönsterpartier och skjutdörrar till generöst trädäck i sydväst läge, delvis renoverat kök och mysig kamin. Fyra till fem sovrum samt renoverade våtutrymmen. Här bor du längst ner på lugn och barnvänlig återvändsgata med närhet till förskolor, skola (F-6), lekplatser, fina promenadstråk samt mataffär och köpcenter. Gångavstånd till busshållplats som trafikeras flera gånger i timmen. Fiber finns indraget via Affärsverken. Vidbyggt garage och stora förrådsutrymmen samt fristående förrådsbod. Bostaden är besiktigad och dolda fel-försäkrad.

Välkomnande entré via mysig veranda och inbjudande pardörrar. Gott om plats för avhängning samt slitstark klinker på golv. Rakt fram möts vi av en öppen planlösning med en inbjudande matplats med kamin. Vidare nås den större utbyggnationen med fint ryggåstak och stora fönsterpartier och skjutdörrar av hög kvalitet. Detta används idag som vardagsrum och har gott om plats för en rejäl soffgrupp med tv-möbel samt separat sittdel. Kvalitativa Hajompartier leder vidare till ett stort trädäck i sydvästligt läge med gott om plats för diverse möblemang. I anslutning till matplats finns ett mindre sovrum som passar perfekt som kontor, gästrum eller barnrum.
Köket, som nås till höger från hallen sett, har gott om plats för ett matbord för 4-6 personer. Här är även gott om både förvaring och arbetsyta och centralt finns en praktisk köksö med ytterligare arbetsyta och förvaringsmöjligheter samt sittplatser.
I anslutning till köket finns en välutrustad tvättavdelning som renoverades 2014 med nya ytskikt och maskinpark. Gott om både arbetsyta och förvaring samt utgång till groventré med separat duschrum. Duschrummet renoverades även det 2014 och är utrustat med duschhörna, wc-stol handfat med kommod och spegel. Groventrén är generös i storlek och har gott om avhängningsyta samt en fristående garderob. På golvet ligger en slitstark klinkers med golvvärme.
Till vänster från entrén sett finner vi sovavdelningen. Två barnrum i bra storlek som har plats för både enkelsäng och skrivbord samt ett större Master-bedroom med gott om utrymme för dubbelsäng. Här finns generösa förvaringsmöjligheter i form av garderober och i nära anslutning finns även en större klädkammare. I anslutning till sovrummen finns även ett stört badrum som renoverades 2007 och är utrustat med badkar, wc-stol, handfat med kommod, väggskåp och handdukstork.

Sammantaget ett mycket fint hus redo att flyttas rakt in i. Genomgående kvistad ekparkett i kök, vardagsrum, matrum, kontor och Master-bedroom. Ekparkett i båda barnrummen, slitstark klinkers vid både groventré och huvudentré samt våtrummsmatta i badrum, duschrum och tvättavdelning.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla i vinkel

Byggnadsår

1988 ombyggt 2008

Uppvärmning

Luftburen elvärme (FTX), eldstad

Ventilation

Mekanisk från/tilluft m värmeåterväxlare

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 december 2018
Energiklass: E
Energiprestanda: 82 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

På husets baksida löper ett större trädäck som nås från vardagsrumsdelen. Gott om plats för diverse möblemang och härligt sydvästligt läge.

Fastighetsbeteckning

Basilikan 6

Övriga byggnader

På fastigheten finns ett vidbyggt garage med stor förrådsdel. Friliggande förrådsbod (isolerad samt el).

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

34 300 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 24 200 kr
VA: 7 700 kr
Renhållning: 2 200 kr
Sotning: 200 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Kostnad för uppvärmning är inklusive hushållsel. Utöver angiven driftkostnad har nuvarande ägare följande kostnader: Försäkring (LF) 5 300 kr, Larm (Lövestad) 434 kr.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 237 000 kr, varav byggnadsvärde 1 842 000 kr

Summa pantbrev

2 152 000 kr

Tomt

Areal: 951 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Last, Ledningsrätt: Vatten och avlopp, 1080-87/85
Last, Officialnyttjanderätt: Tele expropriation, 10-IM1-47/1303
Last, Officialnyttjanderätt: Tele expropriation, 10-IM1-59/274

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Hässlegården

Hässlegården är ett bostadsområde beläget ca 9 km norr om Karlskrona. Området är omgärdat av bokskog med vackra vandringsleder och motionsspår. Härifrån har man gångavstånd till Bastasjön och friluftsområdet. I området finns två förskolor, varav en med montessori-inriktning. I Spandelstorp beläget ca 1 km söder om Hässlegården finns en mellanstadieskola.

Kommunikation

Bra kommunikationer in till centrum med buss som går var 20:e minut samt även kvällar och helger.

Närservice

I Spandelstorp beläget ca 1 km söder om Hässlegården finns en Icabutik. Till Amiralen och Slottsbacken köpcenter är det ca 4 km.

Karta

Hör av dig till Ida Ivarsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad