Östra Prinsgatan 7

Bilder

  • Såld!

Östra Prinsgatan 7 , Trossö , Karlskrona

Fin etagelägenhet om 4 rum och kök fördelade i två plan. Genomgående renoverad med härlig karaktär och de två planen för tankarna och känslan till så mycket mer än bara en lägenhet. Härlig balkong i soligt söderläge med utsikt mot Amiralitetskyrkan och en havsglimt från både balkong och kök.
Här bor du mitt på centrala Trossö med närhet till havet, fina grönområden och endast ett stenkast från Stortorget med shopping och restaurangutbud. Stabil förening med god ekonomi, trevliga gemensamhetsutrymmen och hiss från markplan.

92 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 678 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
92 kvm
Våning:
3-4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
49
Byggår:
1958
Driftskostnad:
550 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

92 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Brf Rosenfeldt och Östra Prinsgatan 7!

Mitt på centrala Trossö finner ni denna fina lägenhet om 4 rum och kök fördelade i två plan. Genomgående renoverad med härlig karaktär och de två planen för tankarna och känslan till så mycket mer än bara en lägenhet. Här bor du mitt på centrala Trossö med närhet till havet, fina grönområden och endast ett stenkast från Stortorget med shopping och restaurangutbud. Stabil förening med god ekonomi, trevliga gemensamhetsutrymmen och hiss från markplan.

Välkomnande entré med gott om plats för avhängning. Här finns en mindre klädkammare under trappan samt en separat gäst-wc som renoverades 2009. Två sovrum varav det ena har gott om plats för en dubbelsäng och garderobsvägg.
Trappan leder oss vidare till övre plan där vi möts av vardagsrum och matplats i en härligt öppen planlösning. Vardagsrumsdelen har gott om plats för en rejäl soffgrupp med tv-möbel och det stora fönsterpartiet ger rummet en härligt rymd. Matplatsen har gott om utrymme för ett större matsalsmöblemang där man med lätthet kan duka upp för 6-8 personer. Från vardagsrummet nås även en större klädkammare samt det helkaklade duschrummet som även är utrustat med tvättmaskin. Vidare nås ytterligare ett sovrum med plats för dubbelsäng och garderobsvägg samt utgång till balkongen. Kvar finner vi köket som renoverades 2009 och har gott om både förvaring och arbetsyta.

Sammantaget en mycket fin lägenhet redo att flyttas rakt in i. Genomgående fin ekparkett och ljusa väggar med enstaka fondväggar. Slitstark klinkers i entréhall.
Fint kök renoverat 2009 med vit skåpsinredning och svart bänkskiva i laminat. Utrustat med kyl och frys i fullhöjd, intergrerad diskmaskin, fläkt och spis (2019).
Helkaklat duschrum renoverat 2012 med kakel och klinker i stilrena färger, golvvärme, spotlights, handdukstork, tvättställ, wc-stol, duschhörna med glasväggar och två vägghängda spegelskåp. I duschrummet finns även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare från Samsung. Separat gäst-wc på entréplan renoverad 2012 med våtrumsmatta och våtrumstapet i ljusa färger. Utrustat med tvättställ och wc-stol.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3-4 av 4, hiss finns

Avgift

4 678 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering

Driftskostnad

6 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 500 kr
Försäkring: 1 100 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

1,93703%

Andel av årsavgiften

1,93709%

Reparationsfond

12803 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1958

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 december 2008
Energiprestanda: 111 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Från sovrummet nås en större balkong i skyddat söderläge mot föreningens gemensamma innergård. Gott om plats för loungegrupp eller cafébord med stolar. Fin utsikt över hustaken bort mot Amiralitetskyrkan och liten havsglimt.

Till lägenheten hör två källarförråd att disponera.

Förening

Namn

Rosenfeldt

Om föreningen

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga, torkrum, cykelförråd, hobbyrum, samlingslokal (går att hyra), aktivitetslokal med gym, solarium och bastu.
Barnvagns- och rollatorförråd finns på samma våningsplan.

Antal lägenheter

63

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

ComHem och Stadsnätet.

Parkering

8 garageplatser. Går att hyra. Till garageplatsen är det separat kö.
8 parkeringsplatser. Går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Renoveringar

1986 Ny beklädnad fasad, utbyte av samtliga fönster samt balkonger.
1999 Stambyte och renovering av badrum.
2000 installation av fjärrvärme.
2003 Ombyggnad av lokaler till 4 st lägenheter.
2005 Installation av säkerhetsdörrar, nytt passagesystem, nya postfack och byta av entrépartier.
2006 Nytt mekaniskt ventilationssystem inkl. köksfläktar och ny eldragning i kök.
2007 Byte av hisskorgar.
2008 Målning av trapphus.
2012 Byte av armaturer.
2014 OVK.
2016 Byte av garageportar.
2018 Spolning av stammar.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Trossö

Karlskrona har en väl bevarad stadsplan med barockens breda gator och paradbyggnader, men fascinerar också genom sin närhet till havet. Staden är byggd på flera öar, som under århundradenas lopp byggts samman genom igenfyllningar av sund och vikar.

Trossö är en ö i Karlskrona skärgård, och utgör Karlskronas centrum. Trossö ligger i söder och staden Karlskrona utgörs även av andra öar, såsom Stumholmen, Saltö och Pottholmen. Sevärdheter på Trossö är Sveriges största torg (Stortorget), Marinbasen, Amiralitetskyrkan med Gubben Rosenbom och varvet. Trossö räknas, liksom Karlskrona i helhet, till världsarvet Örlogsstaden Karlskrona och har även en stolt marin historia.

Kommunikation

På Trossö finns både resecentrum med busstrafik till bl.a Kalmar, Ronneby och Karlshamn.
Bussar till de olika närområdena, såsom Saltö, Pantarholmen och Lyckeby, går ofta och med ca 15 minuters mellanrum. Till orter längre ut, såsom Jämjö, Rödeby och Nättraby, går bussarna med ca 30 minuters mellanrum.
På Trossö finns även järnvägsstationen, härifrån tar dig med lätthet till Malmö och över till Köpenhamn och Helsingör med avgång varje timme från tidig morgon till sen kväll. Tåg finns även till Emmaboda för resande till bl.a Växjö och Stockholm.

Närservice

Det finns två större livsmedelsaffärer på Trossö samt flertalet mindre närbutiker. Stort utbud av postservice, apotek samt vårdcentral.

Parkering

Karlskrona centrum är indelat i två parkeringszoner; röd och grön zon, där den röda zonen är de mest centrala parkeringarna runt Stortorget och kring Hoglands park.
På gator inom Trossö är parkeringar stängda för service, till exempel gatustädning, några timmar en dag i veckan.
På Trossö finns 4 stycken parkeringshus.

Karta

Hör av dig till Ida Ivarsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad