Alamedan 23

Bilder

  • Såld!

Alamedan 23 , Trossö , Karlskrona

Här finner ni en fin och rymlig etta med stort kök med plats för matbord. Helkaklat duschrum i moderna färg- och materialval samt högt och insynsskyddat läge med utsikt mot Alamedans trädkronor.
Stabil förening med låga månadsavgifter och hiss från markplan.
Här bor du på ett av stans bästa centrumlägen med närhet till stadskärna och Stortorget och endast ett stenkast från fina Kungsholmsbron och Stumholmen.

37,8 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 041 kr inkl. värme, avlopp och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
37,8 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
33
Byggår:
1963
Driftskostnad:
393 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

37,8 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Brf Ankarstjerna och Alamedan 23!

Här finner ni en fin och rymlig etta med stort kök med plats för matbord. Helkaklat duschrum i moderna färg- och materialval samt högt och insynsskyddat läge med utsikt mot Alamedans trädkronor.
Stabil förening med låga månadsavgifter och hiss från markplan.
Här bor du på ett av stans bästa centrumlägen med närhet till stadskärna och Stortorget och endast ett stenkast från fina Kungsholmsbron och Stumholmen.

Välkomnande entré med gott om plats för avhängning, Här finns även två garderober för ytterligare förvaringsmöjligheter.
Direkt till vänster finner vi vardagsrummet som är generöst i storlek och rymmer både soffa, sovplats och arbetshörna. Längs ena väggen finns tre garderober och det stora fönstret ger ett härligt ljusinsläpp och rymd till rummet.
Rakt fram från hallen hittar vi köket, som även det är generöst i storlek. Här finns gott om både förvaring och arbetsyta och vid fönstret ryms ett matbord för 2-4 personer.
Kvar har vi duschrummet och detta nås från hallen. Helkaklat och renoverat i stilrena och moderna färg- och materialval.

Sammantaget en fin lägenhet redo att flyttas rakt in i. Med ett insynsskyddat läge mitt på centrala Trossö är detta en perfekt första bostad där man med endast en kort promenads avstånd tar sig till allt från restauranger, shoppingcenter, fik, livsmedelsbutiker och grönområden. Busshållplats finns utanför fastigheten med bl.a. direktbuss till högskolan.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

2 041 kr inkl. värme, avlopp och kabel-TV

Driftskostnad

4 720 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
VA: 720 kr
Försäkring: 1 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Vattenmätare till varje lägenhet med faktisk förbrukning är installerad. Ungefärlig kostnad för hushållsel, vatten och försäkring per år

Andel i föreningen

0,389%

Reparationsfond

939 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1963

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 oktober 2009
Energiprestanda: 74 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Sundin 35

Övrigt

Till lägenheten finns ett vindsförråd samt ett mindre källarförråd att disponera.

Förening

Namn

Brf Ankarstjerna

Om föreningen

Brf Ankarstjerna består av 149 st lägenheter och har adresserna Alamedan 21, 23, 25, Vallgatan 28 A-B, 30 samt Amiralitetstorget 12.
I föreningen finns 5 tvättstugor samt hobbyrum och cykelförråd. Övernattningslägenhet med fyra bäddar, pentry, wc och dusch finns att hyra.
Det finns extra förråd som hyrs ut av bostadsrättsföreningen, till detta är det kö. Sopsorteringsrum finns i 25 och 28A.

Antal lägenheter

149

TV och Bredband

Kabel-TV via ComHem (basutbud ingår i månadsavgiften).
Fiber via Karlskrona stadsnät (bostadsrättshavaren tecknar eget abonnemang)

Parkering

Garage och parkeringsplatser finns, separat kösystem.

Renoveringar

1995 Fjärrvärme, renovering innergård
2001-2002 Balkonger, renovering och utbyggnation, hissrenovering
2002 Bredband
2005 Renovering tvättstugor, gästlägenhet Alamedan 23
2006 Värmeåtervinning och köksfläktar installerades
2007 Termostatbyte energieffektivisering
2010-2011 Relining avloppstammar
2013 Nya vattenledningar
2014 Nya säkerhetsdörrar
2017 Fönsterbyte
2018 Målning av trapphus, uppfräschning av lekplats

Om området

Trossö

Karlskrona har en väl bevarad stadsplan med barockens breda gator och paradbyggnader, men fascinerar också genom sin närhet till havet. Staden är byggd på flera öar, som under århundradenas lopp byggts samman genom igenfyllningar av sund och vikar.

Trossö är en ö i Karlskrona skärgård, och utgör Karlskronas centrum. Trossö ligger i söder och staden Karlskrona utgörs även av andra öar, såsom Stumholmen, Saltö och Pottholmen. Sevärdheter på Trossö är Sveriges största torg (Stortorget), Marinbasen, Amiralitetskyrkan med Gubben Rosenbom och varvet. Trossö räknas, liksom Karlskrona i helhet, till världsarvet Örlogsstaden Karlskrona och har även en stolt marin historia.

Kommunikation

På Trossö finns både resecentrum med busstrafik till bl.a Kalmar, Ronneby och Karlshamn.
Bussar till de olika närområdena, såsom Saltö, Pantarholmen och Lyckeby, går ofta och med ca 15 minuters mellanrum. Till orter längre ut, såsom Jämjö, Rödeby och Nättraby, går bussarna med ca 30 minuters mellanrum.
På Trossö finns även järnvägsstationen, härifrån tar dig med lätthet till Malmö och över till Köpenhamn och Helsingör med avgång varje timme från tidig morgon till sen kväll. Tåg finns även till Emmaboda för resande till bl.a Växjö och Stockholm.

Närservice

Det finns två större livsmedelsaffärer på Trossö samt flertalet mindre närbutiker. Stort utbud av postservice, apotek samt vårdcentral.

Parkering

Karlskrona centrum är indelat i två parkeringszoner; röd och grön zon, där den röda zonen är de mest centrala parkeringarna runt Stortorget och kring Hoglands park.
På gator inom Trossö är parkeringar stängda för service, till exempel gatustädning, några timmar en dag i veckan.
På Trossö finns 4 stycken parkeringshus.

Karta

Hör av dig till Ida Ivarsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad