Ronnebygatan 4

Bilder

  • Såld!

Ronnebygatan 4 , Trossö , Karlskrona

I detta vackra sekelskifteshus från 1916 med spröjsade fönster, kakelugnar och takrosetter finns nu chansen att förvärva denna fina bostad om fyra rum och kök i mycket gott skick.
Här finns fina sociala ytor, generös takhöjd och tre kakelugnar. Med varsam hand och en fingertoppskänsla för detaljer har bostaden de senaste åren genomgående renoverats där blandningen av nytt som möter gammalt är noga avmätt och de små detaljerna som ger det lilla extra avlöser varandra.
Här bor du i ett av stans finaste hus med havsglimtar ner mot Stumholmen och Aspö-färjan samt endast ett stenkast från stadens puls med restauranger, shopping och köpcenter.
Stabil förening med god ekonomi, hiss från markplan och fina gemensamma utrymmen.

104 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 443 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
104 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
2
Byggår:
1916

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

104 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Brf Ruthenfyran och Ronnebygatan 4.

I detta vackra sekelskifteshus från 1916 med spröjsade fönster, kakelugnar och takrosetter finns nu chansen att förvärva denna fina bostad om fyra rum och kök i mycket gott skick. Här finns fina sociala ytor, generös takhöjd och tre kakelugnar. Med varsam hand och en fingertoppskänsla för detaljer har bostaden de senaste åren genomgående renoverats där blandningen av nytt som möter gammalt är noga avmätt och de små detaljerna som ger det lilla extra avlöser varandra. Här bor du i ett av stans finaste hus med havsglimtar ner mot Stumholmen och Aspö-färjan samt endast ett stenkast från stadens puls med restauranger, shopping och köpcenter.
Stabil förening med god ekonomi, hiss från markplan och fina gemensamma utrymmen.

Välkomnande entré med gott om plats för avhängning. Längs ena väggen löper en platsbyggd förvaringslösning med gott om både öppen och dold förvaring. Till vänster finner vi köket som renoverades 2012 med snygg inredning i svart och rustika bänkskivor i betong. Praktiskt arbetskök med gott om förvaring och arbetsyta och för den önskar finns goda möjligheter att utöka förvaringen genom överskåp. Från köket nås det f.d. matrummet som idag nyttjas som två sovrum/barnrum och arbetshörna. Här finns gott om plats för enkelsäng och skrivbord och de små finurliga lösningarna avlöser varandra, här finns t.ex. platsbyggda sovplatser och en hemlig krypgång in till föräldrasovrummet...
Från hallen finner vi duschrummet som renoverades 2013. Detta är smart planerat och mycket yteffektivt. Utrusat med duschhörna, wc- stol, handfat och öppen förvaring.
Direkt till höger finner vi två stora rum i fil där båda har varsin kakelugn, vackra trägolv, takrosett och spröjsade fönster med breda fönsterbrädor. Det första rummet passar ypperligt som matrum och har gott om plats för en rejäl matsalsgrupp där man med lätthet kan duka upp för 8-12 personer. De fina spegeldörrarna leder oss vidare till det som idag används som vardagsrum och här finns med lätthet utrymme för en stor soffgrupp med tv-möbel.
Från vardagsrummet nås det stora sovrummet som har gott om plats för en dubbelsäng. I ena hörnet finns klädkammare och en vacker kakelugn och de spröjsade fönsterna vetter mot föreningens lugna innergård.

Sammantaget en mycket fin lägenhet redo att flyttas rakt in i. De fina trägolven har bevarats och behandlats med en vitpigmenterad oljevax för att få den rätta känslan och den generösa takhöjden förstärks ytterligare genom både tapet- och färgval. Matrum/sovrum som finns i anslutning till köket är idag uppdelat med hjälp av en enkel mellanvägg och sovloft men kan med lätthet återställas till ett större matrum för den som önskar.
Köket som renoverades 2012 är utrustat med spis med induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin och en snygg kombinerad kyl/frys från Smeg. Vitt kakel ovanför bänk och snygga bänkskivor i betong. I kök och anslutande sovrum/kontor ligger det ett snyggt rutigt linoliumgolv i grått.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 5, hiss finns

Avgift

5 443 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering

Andel i föreningen

5,5591%

Andel av årsavgiften

5,66463%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1916

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 juni 2008
Energiprestanda: 138 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Karlskrona Ruthensparre 13

Övrigt

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd att disponera.

Förening

Namn

Brf Ruthenfyran

Om föreningen

Brf Ruthenfyran är en välskött och engagerad bostadsrättsförening som bildades 2010. Föreningen äger fastigheten Ruthensparre 13 och på fastigheten finns två byggnader. Föreningen består av 1 lokal och 21 lägenheter fördelade på 1 st. 1 r.o.k., 5 st. 2 r.o.k., 5 st. 2,5 r.o.k., 4 st. 3 r.o.k. och 6 st. 4 r.o.k. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam, hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.
Den trivsamma gemensamma innergården är välskött och här finns gräsmatta, planteringar och stensättningar. En mysig uteplats med trädgårdsmöblemang och grill är bokningsbart för föreningens boende. Från uteplatsen har man vacker utsikt över havet. Gemensamma aktiviteter brukar anordnas för de boende som önskar delta.
Tvättstugan ligger i separat byggnad på gården och är välutrustad med två tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp. Här finns även en toalett med dusch. I anslutning till innergården finns även cykelförvaring och soprum.

Antal lägenheter

21

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

1

Renoveringar

2018 Relining
2017 Takunderhåll
2015/2016 Tvättstuga
2012 Ventilation, balkongrenovering
2011 Fönsterunderhåll, termostater, hiss
1980 Stambyte

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Trossö

Karlskrona har en väl bevarad stadsplan med barockens breda gator och paradbyggnader, men fascinerar också genom sin närhet till havet. Staden är byggd på flera öar, som under århundradenas lopp byggts samman genom igenfyllningar av sund och vikar.

Trossö är en ö i Karlskrona skärgård, och utgör Karlskronas centrum. Trossö ligger i söder och staden Karlskrona utgörs även av andra öar, såsom Stumholmen, Saltö och Pottholmen. Sevärdheter på Trossö är Sveriges största torg (Stortorget), Marinbasen, Amiralitetskyrkan med Gubben Rosenbom och varvet. Trossö räknas, liksom Karlskrona i helhet, till världsarvet Örlogsstaden Karlskrona och har även en stolt marin historia.

Kommunikation

På Trossö finns både resecentrum med busstrafik till bl.a Kalmar, Ronneby och Karlshamn.
Bussar till de olika närområdena, såsom Saltö, Pantarholmen och Lyckeby, går ofta och med ca 15 minuters mellanrum. Till orter längre ut, såsom Jämjö, Rödeby och Nättraby, går bussarna med ca 30 minuters mellanrum.
På Trossö finns även järnvägsstationen, härifrån tar dig med lätthet till Malmö och över till Köpenhamn och Helsingör med avgång varje timme från tidig morgon till sen kväll. Tåg finns även till Emmaboda för resande till bl.a Växjö och Stockholm.

Närservice

Det finns två större livsmedelsaffärer på Trossö samt flertalet mindre närbutiker. Stort utbud av postservice, apotek samt vårdcentral.

Parkering

Karlskrona centrum är indelat i två parkeringszoner; röd och grön zon, där den röda zonen är de mest centrala parkeringarna runt Stortorget och kring Hoglands park.
På gator inom Trossö är parkeringar stängda för service, till exempel gatustädning, några timmar en dag i veckan.
På Trossö finns 4 stycken parkeringshus.

Karta

Hör av dig till Ida Ivarsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad