Envägen 1

Bilder

  • Såld!

Envägen 1 , Sturkö , Karlskrona

Nu finns tillfälle att förvärva denna fina arkitektritade villa från 2009.
Gott om sociala ytor och generösa ljusinsläpp genomsyrar hela bostaden där varje vinkel och vrå är noga genomtänkt. Här kan man njuta av naturen både inom- och utomhus och den pampiga trappan utgör centrum i det annars nordiskt avskalade hemmet.
Med en genomtänkt och yteffektiv planlösning finns här fyra stora sovrum, ett öppet och ljust vardagsrum samt ett allrum/sovrum på övre plan som ännu inte är färdigställt.
På fastigheten finns även ett garage, förrådsbod och en större stuga med stor potential. Spännande trädgård med gräsyta för lek och bus samt bergshällar och sten för den rätta skärgårdskänslan.
Här bor du på ett lugnt och avskilt läge med endast en kort promenads avstånd till badmöjligheter. Från Sturkö finns en båtpendel som tar dig in till Karlskrona på endast 20 min. Nära till mataffär, skola, busshållplats m.m. Fiber är installerat. Bostaden är besiktigad och dolda fel-försäkrad.

166 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
166 kvm
Biarea:
25 kvm
Tomtarea:
5 026 kvm
Byggår:
2009
Driftskostnad:
2 268 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

166 kvm

Biarea

25 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Sturkö och Envägen 1!

Nu finns tillfälle att förvärva denna fina arkitektritade villa från 2009. Gott om sociala ytor och generösa ljusinsläpp genomsyrar hela bostaden där varje vinkel och vrå är noga genomtänkt. Här kan man njuta av naturen både inom- och utomhus och den pampiga trappan utgör centrum i det annars nordiskt avskalade hemmet. Med en genomtänkt och yteffektiv planlösning finns här fyra stora sovrum, ett öppet och ljust vardagsrum samt ett allrum/sovrum på övre plan som ännu inte är färdigställt. På fastigheten finns även ett garage, förrådsbod och en större stuga med stor potential. Spännande trädgård med gräsyta för lek och bus samt bergshällar och sten för den rätta skärgårdskänslan. Här bor du på ett lugnt och avskilt läge med endast en kort promenads avstånd till badmöjligheter. Nära till mataffär, skola, busshållplats m.m. Från Sturkö finns även en båtpendel som tar dig in till Karlskrona på endast 20 min.

Välkomnande entré med gott om plats för avhängning. I direkt anslutning till hallen finns ett praktiskt duschrum och ett rymligt sovrum som passar ypperligt som barn- eller gästrum eller kontor. Från husets entré möts man omgående av det generösa ljusinsläppet och rymden som finns. Stora fönsterpartier löper från golv till tak med en härlig utsikt mot grönskan och naturen runt om. Vardagsrummet, som har utgång till både uterum och trädgård, är stort och har gott om plats för en rejäl matplats samt soffa med fåtöljer och tv-möbel. Öppen planlösning in mot kök som även det är generöst i storlek och har utsikt åt alla fyra väderstrecken. Här finns gott om både förvaring och arbetsyta samt utgång till stensatt uteplats på framsidan. Härifrån nås även grov-och tvättavdelningen samt det inglasade uterummet.
Den fina trappan leder oss upp till övre plan där vi möts av en ljus och luftig trapphall med glasräcke och utsikt över matsalsdelen nedanför. Här finns tre rejäla sovrum varav ett, Master-bedroom, har utgång till en mysig balkong i österläge. De andra två rummen är bra i storlek och har gott om plats för både enkelsäng och skrivbord. På övre plan finns även ett större badrum med dusch och plats för badkar samt ett allrum/sovrum som ännu inte är inrett.

Sammantaget ett mycket fint hus där arkitektens tankar kring skärgård och båtliv tydligt lyser igenom. Den öppna och ljusa planlösningen ger en otrolig rymd och ger huset en oerhört härlig känsla. Naturen finns tydligt inpå knuten och de stora fönsterpartierna vid matsalsdelen gör så att inne och ute smälter samman och integreras med bostaden på ett mycket fint sätt. De många uteplatserna som nås från flera delar av bostaden gör att solen går att följa från tidig morgon till sena kvällen. Här bor du i en energieffektiv och noga planerad villa med låga driftkostnader som passar ypperligt som både ett lyxigt fritidsboende eller permanentbostad.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

2009

Uppvärmning

FTX med återvinning, solvärme

Ventilation

Mekanisk från/tilluft m värmeåterväxlare

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 5 augusti 2018
Energiklass: B
Energiprestanda: 33 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt

Övrigt

Runt bostaden finns flertalet uteplatser strategiskt belägna för att kunna följa solens strålar hela dagen. Öppen uteplats under solduk och balkong med morgonsol med utgång från Master-bedroom, båda belägna i österläge och härlig morgonsol. Stensatt uteplats i söderläge med utgång från kök och stort inglasat uterum i västerläge. Från bostadens matplats finns utgång till trädgård och baksida i norrläge.

Fastighetsbeteckning

Tockatorp 39:1 och Tockatorp 38:1

Övriga byggnader

På fastigheten finns även ett garage, förrådsbod och en större stuga med stor potential. Gäststugan är ca 30 m och rymmer ett sovrum, loft, allrum, kök samt dusch/tvättrum och mulltoa.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

27 227 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 18 229 kr
VA: 1 275 kr
Renhållning: 1 564 kr
Väg, samf: 655 kr
Försäkring: 5 504 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Kostnad för uppvärmning är inklusive hushållsel, kostnad VA innefattar slamtömning av 3-kammarbrunn. Försäkring omfattar fullvärdesförsäkring av bostadshus, garage, gäststuga och lösöre.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 006 000 kr, varav byggnadsvärde 1 626 000 kr

Summa pantbrev

2 750 000 kr

Tomt

Areal: 5 026 kvm
Tomttyp: Naturtomt

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Sanda GA:2

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Sturkö

Sturkö är den största ön i Karlskronas skärgård.
Här finns gott om platser för den som vill njuta ostört av en underbar skärgårdsnatur.
Ön är mycket populär som utflyktsmål för såväl cykel som bilåkande turister och har en mycket populär campingplats för den som vill njuta lite mer och under längre tid än vad dagsturen ger.

Kommunikation

Ön har broförbindelse med fastlandet via Senoren och Möcklö. Det tar ca 25 minuter med bil och är ca tre mil från Karlskrona centrum. Bra bussförbindelser med Karlskrona (Buss nr 123).
Skärgårdsbåtarna lägger till i Sanda och tar dig in till Karlskrona eller vidare ut i östra skärgården. Pendelbåt avgår från Bredaviks brygga.

Närservice

Sturkö har skola och en välsorterad livsmedelsaffär med postservice, apotek och systembolag. På sommaren finns flera serveringsställen, rökeri samt ett bageri.

Karta

Hör av dig till Ida Ivarsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad