Tegnérliden 7

Bilder

  • Såld!

Tegnérliden 7 , Bergåsa , Karlskrona

Inbäddad i grönska ligger detta fina 20-tals hus mitt på Bergåsa med närhet till både grönska, badmöjligheter och allmänna kommunikationer.
Vackra spegeldörrar, spröjsade handblåsta fönsterglas, slipade trägolv och fungerande kakelugn är endast några av de vackra detaljer som har bevarats i detta fina hus där renoveringar har gjorts med omtanke och fingertoppskänsla för husets ålder och karaktär.
Här bor du med en egen insynsskyddad oas med mängder av olika frukt- och bärväxter såsom vinrankor, fikonträd och björnbär.
På den lummiga baksidan sitter du skyddad från väder och vind med en underbar trädgård som har plats för både lek och avkoppling.
Nära till fina grönområden såsom Västra Mark och fina badmöjligheter vid Studentviken. Tåg- och busstation, högskola och sjukhus endast ett stenkast bort. Bergvärmepump -04, fiber installerad via Affärsverken (Stadsnätet). Bostaden är besiktigad och dolda fel- försäkrad.

137 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
137 kvm
Biarea:
85 kvm
Tomtarea:
753 kvm
Byggår:
1924
Driftskostnad:
2 748 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

137 kvm

Biarea

85 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Bergåsa och Tegnérliden 7!

Inbäddad i grönska ligger detta fina 20-tals hus mitt på Bergåsa med närhet till både grönska, badmöjligheter och allmänna kommunikationer.
Vackra spegeldörrar, spröjsade handblåsta fönsterglas, slipade trägolv och fungerande kakelugn är endast några av de vackra detaljer som har bevarats i detta fina hus där renoveringar har gjorts med omtanke och fingertoppskänsla för husets ålder och karaktär. Här bor du med en egen insynsskyddad oas med mängder av olika frukt- och bärväxter såsom vinrankor, fikonträd och björnbär. På den lummiga baksidan sitter du skyddad från väder och vind med en underbar trädgård som har plats för både lek och avkoppling.
Nära till fina grönområden såsom Västra Mark och fina badmöjligheter vid Studentviken. Tåg- och busstation, högskola och sjukhus endast ett stenkast bort. Bergvärmepump -04, fiber installerad via Affärsverken (Stadsnätet) Bostaden är besiktigad och dolda fel- försäkrad.

En fin stengång leder upp mot bostadens entré som ligger skyddad mot väder och vind och erbjuder sittmöjlighet för den som önskar. Entrén är öppen och ljus och här finns gott om plats för avhängning.
Direkt till vänster finner vi köket. Detta är äldre men i gott skick och vid fönstret finns det plats för matbord. Delar av den gamla serveringsgången finns bevarad och leder oss vidare in mot matrummet. Här finns gott om plats för ett större matsalsmöblemang och de fina skjutbara spegeldörrarna leder vidare in mot vardagsrummet i fil. Även detta är generöst i storlek och har plats för både soffor och fåtöljer där man kan njuta framför den vackra kakelugnen. Vidare finner vi ett sovrum på entréplan som idag används som kontor. Detta passar ypperligt som barn- eller gästrum men kan även byggas om till badrum för den som önskar.
Den fina målade trappan leder oss vidare upp till den möblerbara hallen på övre plan. Härifrån nås tre sovrum varav samtliga är generösa i storlek. Gott om plats för dubbelsäng och det ena har även utgång till en mysig balkong i söderläge. På övre plan finner vi även husets badrum och detta renoverades med kakel och klinkers 2007. På övre plan, precis som i matsal och vardagsrum, har de fina trägolven bevarats och väggarna är ljusa med fina tidstypiska mönster.
Källaren nås via entrén och rymmer en stor tvättavdelning med stor arbetsbänk, tvättmaskin och torktumlare: Här hittar vi även bergvärmepumpen som installerades 2004. I övrigt finns här gott om diverse förvaringsutrymmen samt garage med en separat wc.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1924

Uppvärmning

Bergvärmepump

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Beställd. Utfärdat den 28 maj 2018

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Koppar

Övrigt

Från ett av sovrummen på övre plan nås en balkong med plats för cafébord och stolar. Vid husets entré finns en fin veranda i skyddat läge för både väder och vind. Öppet trädäck med plats för en större matplats och loungegrupp.

Fastighetsbeteckning

Gräshoppan 11

Övriga byggnader

På fastigheten finns en större förrådsbod samt ett växthus.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 976 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 23 847 kr
VA: 6 940 kr
Renhållning: 1 789 kr
Väg, samf: 100 kr
Sotning: 300 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Kostnad för uppvärmning är inklusive hushållsel.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 133 000 kr, varav byggnadsvärde 1 212 000 kr

Summa pantbrev

2 121 000 kr

Tomt

Areal: 753 kvm

Tomtbeskrivning

Lummig och fin trädgård med flaggstång och flertalet frukt och bärväxter såsom körsbär, fikon, rabarber, vinbär, björnbär, krusbär och blåbär. Insynsskyddad baksida med bl.a. syrener, jasmine och kastanj. Växthus från 2015.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Viktiga dokument

Om området

Bergåsa

Den populära stadsdelen Bergåsa ligger i anslutning till Blekinge Tekniska Högskola och Blekingesjukhuset och bebyggelsen består mestadels av villor och fåfamiljshus. Västra Marks idrottsanläggning och grönområden ger möjligheter till både idrott och naturupplevelser. Studentvikens badplats ligger i området.

Kommunikation

Bergåsa har egen järnvägsstation för tåg mot såväl Emmaboda som Köpenhamn (Kust till kust-banan respektive Öresundståg på Blekinge kustbana). Vid stationen stannar samtliga stads- och landsbygdsbussar som trafikerar Karlskrona. Detta gör Bergåsa till den enklaste knutpunkten för byte mellan tåg och buss i Karlskrona.

Karta

Hör av dig till Ida Ivarsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad