Finskevägen 9

Bilder

Utgångspris

1 350 000 kr

Bevaka slutpriset

Finskevägen 9 , Tjurkö , Karlskrona

Havstomt om ca 10 000 kvm belägen i Karlskrona skärgård på natursköna Tjurkö. Här har man en oslagbar vy över Aspösund och Karlskrona och nere vid havskanten finns badmöjligheter och sandbotten. Tomten är plan men delvis bevuxen med träd.

Avstyckning kommer att göras i samband med försäljningen och tomten kommer att bli ca 10 000 kvm stor och vara uppdelad på två skiften. (Se fastighetskarta.)
Det finns inga förhandsbesked på att bebygga fastigheten, man får själv ta kontakt med berörda myndigheter angående detta.

Typ:
Tomt
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
10 000 kvm
Utgångspris:
1 350 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Rumsbeskrivning

Välkommen till Karlskrona skärgård!

Denna tomt är belägen på vackra och natursköna Tjurkö som ligger sydost om Karlskrona. Tomten som kommer att styckas av blir ca 10 000 kvm stor har ett nordvästligt läge.
Här har man oslagbar utsikt över Aspösund och Karlskrona och nere vid havskanten finns badmöjligheter och delvis sandbotten.

Tomten Tjurkö 7:27 är i sin helhet 63 743 kvm stor och är uppdelad på flera skiften. Tomten kommer att styckas av i samband med försäljningen och ca 52 743 kvm kommer ägaren själv att behålla och ca 10 000 kvm kommer att säljas. (7:27 3 och del av 7:27 2, se fastighetskarta med inringat område)
Den avstyckade tomten som säljs kommer att belastas med servitut på väg till grannfastigheter.
Vatten och avlopp saknas.

Lantmäterikostnader för avstyckningen tas av säljaren.

Det finns inga förhandsbesked på att bebygga fastigheten, man får själv ta kontakt med berörda myndigheter om detta.

Byggnad

Övrigt

Angiven taxering, pantbrev, och servitut avser hela fastigheten Tjurkö 7:27.

Fastighetsbeteckning

Tjurkö 7:27

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod

120

Taxeringsvärde

922 000 kr, varav byggnadsvärde 456 000 kr

Summa pantbrev

639 000 kr

Tomt

Areal: 10 000 kvm
Tomttyp: Naturtomt

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Tjurkö GA:7
Last, Officialservitut: Väg, 1080-05/30
Last, Officialservitut: Väg, 1080-83/159

Om området

Tjurkö

Tjurkö är en ö som ligger sydost om Karlskrona. Ön har en fantastisk natur med ett rikt fågelliv och goda möjligheter till rekreation och friluftsliv.
Tjurkö bildar tillsammans med de övriga större öarna Hasslö, Aspö, Sturkö och Senoren en ring av öar utanför Karlskrona. Bandet av öar ansågs vara en lämplig och lättförsvarad plats för en stor örlogsbas, därför anlades Karlskrona på Trossö 1680. Tjurkö har idag cirka 250 fast boende invånare. Tjurkö blev i slutet av 1800-talet centrum för stenhuggerinäringen i Blekinge. Graniten och gnejsen var utmärkt att göra gatsten av och folk anställdes vilket gjorde att befolkningen ökade markant på Tjurkö samt grannön Sturkö. Stenhuggeriet var vid förra sekelskiftet en av landets största arbetsplatser med 2000 anställda och de stora stenbrotten vittnar än i dag om det hårda hantverket. Stenindustrins minne finns bevarat på Tjurkö och det var här verksamheten bedrevs i stor skala.

Genom området vid Herrgårdsviken löper nu en cirka 1,5 km lång markerad kulturstig som passerar flera anläggningar och minnesmärken. Vid Herrgårdsviken växte Stenhuggerisamhället upp med kaserner, kontor, smedja, handelsbod med mera.

Stenbräckagården ligger på Tjurkö. Gården tar emot grupper och enskilda för kurser, konferenser, läger, utfärder m.m. med självhushåll. Området erbjuder fina natur- och kulturupplevelser. Vi har camping, stuguthyrning, område för scouting, havsbad och fritt fiske i bra fiskevatten.

Kommunikation

Tjurkö har broförbindelse med Sturkö och bilresan till Karlskrona tar ca 30 min. Goda bussförbindelser samt skärgårdsbåt på sommaren. Bussen går flera turer varje dag samt helger.

Närservice

Närmsta livsmedelsbutik finns på grannön Sturkö.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Cecilia Tibblin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad