Västra Prinsgatan 20B

Bilder

  • Såld!

Västra Prinsgatan 20B , Trossö , Karlskrona

Med härlig balkong i söderläge finner ni denna fina trea i absolut toppskick. Genomgående renoverad med sobra färger och modernt kök med gott om plats för matbord. Här bor du mitt i stan med bekvämt gångavstånd till affärer, restauranger och livsmedelsaffärer.
Stabil och bra förening med god ekonomi och låga månadsavgifter. Hiss finns från entréplan, fin innergård med uteplats samt möjlighet till garage- och parkeringsplats.

73 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 504 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
73 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
14
Driftskostnad:
455 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

73 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Brf Konstapeln och Västra Prinsgatan 20B!

Med härlig balkong i söderläge finner ni denna fina trea i absolut toppskick. Genomgående renoverad med sobra färger och modernt kök med gott om plats för matbord. Här bor du mitt i stan med bekvämt gångavstånd till affärer, restauranger och livsmedelsaffärer.
Stabil och bra förening med god ekonomi och låga månadsavgifter. Hiss finns från entréplan, fin innergård med uteplats samt möjlighet till garage- och parkeringsplats.

Välkomnande entré med plats för avhängning. Längre in i hallen finns även en större klädkammare med generösa förvaringsmöjligheter för ytterkläder och dylikt. Direkt till höger finner vi det nyrenoverade köket med plats för matbord. Här har skåpsinredningen en fin nyans av mörkare beige och detta bryts snyggt av med stänkskydd och bänkskiva i stilrent svart. Genomtänk och väl renoverat med integrerade vitvaror och generöst med både förvaring och arbetsyta. Vid fönstret finns gott om utrymme för matplats och härifrån kan man ta sig vidare in i vardagsrummet. Vardagsrummet är rymligt och har gott om plats för både soffa med tv-möbel samt ett större matbord för den som önskar. Stora fönsterpartiet i söder ger rummet en härlig rymd och rikligt med ljusinsläpp. Från vardagsrummet nås den fina balkongen som ligger i ett soligt söderläge med uppsikt över föreningens gemensamma innergård.
Rakt fram från entrén sett finner vi en större och möblerbar hall samt en praktisk klädkammare. Från hallen nås de båda sovrummen som båda två är generösa i storlek. Här finns gott om plats för dubbelsäng men även extra utrymme för dem som önskar att komplettera med ytterligare garderober eller byråer. Det ena rummet kan med fördel användas som kontor och kombinerat gästrum då här finns plats för både enkelsäng och arbetsplats. Kvar i lägenheten har vi duschrummet som renoverades i samband med stambytet -99. Detta är ljust och fräscht med våtrumsmatta i grått och förberett för tvättmaskin.

Sammantaget en mycket fin lägenhet redo att flytta rakt in i. Genomgående renoverat med fina materialval såsom vitlaserad enstavig ekparkett, ljusa målade väggar i dova och lugna färger och nytt kök i toppskick.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

3 504 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering

Driftskostnad

5 460 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 840 kr
Försäkring: 1 620 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

2,00332%

Reparationsfond

4090 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 september 2008
Energiprestanda: 114 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Från vardagsrummet nås en stor balkong i skyddat söderläge med uppsikt över gården. Högt läge med gott om plats för cafébord och stolar.

Till lägenheten hör ett vinds- och källarförråd att disponera.

Förening

Namn

Brf Konstapeln

Om föreningen

Gemensamma utrymmen: Två tvättstugor med torkrum, vindsförråd, matkällarförråd, cykelförråd, föreningslokal och gym.
Föreningen är ansluten till HSB Sydost, medlemskapsavgift 500 kr/person tillkommer.

Antal lägenheter

61

TV och Bredband

Com Hem

Parkering

Till föreningen hör 30 garageplatser och 21 bilplatser, separat kösystem tillämpas.

Renoveringar

2018 Säkerhetsdörrar, ommålning av trapphus
2017 Fönsterbyte, inglasning av balkonger
2016 Målning av källarkorridorer, entréer m.m.
2015 Rensning av ventilationskanaler, tillsyn av lgh m.m
2014 Installerat passagesystem, nya rökluckor
2012 OVK och postboxar
2011 Ny belysning trapphus, byte av entré och källardörrar
2010 Reparation av tegelfasad
2009 Renovering av tegel- samt betongfasad mot Skepparegatan samt kortväggen mot gården, renovering av mur mot V. Prinsgatan och Skepparegatan, byte av galskupoler över garage
2006 Renovering av tvättstugor
2004 Renovering av balkonger
2001 Stambyte, helrenovering av badrum
1995 Installation av fjärrvärme
1995 Fönsterbeklädnad samt delvis omfogning av fasad
1995 Renovering av hissar samt utbyte av låssystem

Ekonomi

Föreningen beslutade vid senaste årsstämman om oförändrade avgifter för 2019.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Pantsättningsavgift

445 kr

Övrigt

Vid belåning av bostadsrätten tillkommer en pantsättningsavgift om 1 % av aktuellt prisbasbeopp/lån, f.n. 445 kr/lån.

Om området

Trossö

Karlskrona har en väl bevarad stadsplan med barockens breda gator och paradbyggnader, men fascinerar också genom sin närhet till havet. Staden är byggd på flera öar, som under århundradenas lopp byggts samman genom igenfyllningar av sund och vikar.

Trossö är en ö i Karlskrona skärgård, och utgör Karlskronas centrum. Trossö ligger i söder och staden Karlskrona utgörs även av andra öar, såsom Stumholmen, Saltö och Pottholmen. Sevärdheter på Trossö är Sveriges största torg (Stortorget), Marinbasen, Amiralitetskyrkan med Gubben Rosenbom och varvet. Trossö räknas, liksom Karlskrona i helhet, till världsarvet Örlogsstaden Karlskrona och har även en stolt marin historia.

Kommunikation

På Trossö finns både resecentrum med busstrafik till bl.a Kalmar, Ronneby och Karlshamn.
Bussar till de olika närområdena, såsom Saltö, Pantarholmen och Lyckeby, går ofta och med ca 15 minuters mellanrum. Till orter längre ut, såsom Jämjö, Rödeby och Nättraby, går bussarna med ca 30 minuters mellanrum.
På Trossö finns även järnvägsstationen, härifrån tar dig med lätthet till Malmö och över till Köpenhamn och Helsingör med avgång varje timme från tidig morgon till sen kväll. Tåg finns även till Emmaboda för resande till bl.a Växjö och Stockholm.

Närservice

Det finns två större livsmedelsaffärer på Trossö samt flertalet mindre närbutiker. Stort utbud av postservice, apotek samt vårdcentral.

Parkering

Karlskrona centrum är indelat i två parkeringszoner; röd och grön zon, där den röda zonen är de mest centrala parkeringarna runt Stortorget och kring Hoglands park.
På gator inom Trossö är parkeringar stängda för service, till exempel gatustädning, några timmar en dag i veckan.
På Trossö finns 4 stycken parkeringshus.

Karta

Hör av dig till Ida Ivarsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad