Drottninggatan 50A

Bilder

  • Såld!

Drottninggatan 50A , Trossö , Karlskrona

Högt upp i huset finns denna ljusa tvåa med väldisponerade ytor och generös takhöjd. Fönster i två väderstreck och utsikt ner mot Handelshamnen och en glimt av havet! Balkong med utgång från vardagsrum i härligt västerläge. Funktionellt kök med plats för matbord och duschrummet renoverades 2010. Hiss finns.
Här bor du ett stenkast från Handelshamnen men också nära stadskärnan som har ett bra utbud av restauranger butiker, cafeér etc.
Cykel- eller gångavstånd till centralstationen, Högskolan, sjukhuset, badplats och promenadstråk på Stumholmen m.m.

57 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 361 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
57 kvm
Våning:
5, hiss finns
Byggår:
1929
Driftskostnad:
394 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

57 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Drottninggatan 50A och Brf Lindblad 1!

Högt upp i huset finns denna väldisponerade ljusa tvåa med fönster i två väderstreck. Välkomnande entréhall med förvaring i form av rymliga garderober med skjutdörr. Direkt till höger finns köket som har vita fräscha luckor och vitt kakel över bänk. Här finns gott om plats för matbord. Vidare har vi vardagsrummet som har utgång till balkongen i väst med utsikt över hustaken och ner mot Handelshamnen. Balkongen har plats för utemöbler och här kan man njuta av eftermiddags- och kvällssolen. I vardagsrummet ryms både soffa, soffbord, tv-bänk och även matbord för den som önskar. Sovrummet ligger med lugnt läge mot innergården i öst och från fönstret kan man få en glimt av havet. Här finns inbyggda garderober och mer möjlighet till förvaring. Duschrummet är renoverat 2010 med våtrumsmatta/tapet och utrustat med dusch, wc och tvättställ. Samtliga ytskikt är renoverade 2012/2013. Laminatgolv ligger i hela lägenheten.

KÖK
Ljust kök med vita köksluckor och vitt kakel över bänk. Utrustat med spis (Electrolux), spisfläkt (Futurum), kombinerad kyl- och frys (Elektro Helios).

DUSCHRUM
Renoverat 2010 med våtrumsmatta/våtrumstapet i gråa och blåa toner. Utrustat med dusch, wc och tvättställ.

Sammantaget en ljus väldisponerad lägenhet med generös takhöjd högt upp i huset. Balkong i västerläge med plats för utemöbler och utgång från vardagsrummet. Här bor du centralt på Trossö bara ett stenkast från Handelshamnen, närhet till stadskärnan, vackra Hoglandspark, badplats på Stumholmen och mycket mera.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 6, hiss finns

Avgift

3 361 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering

Driftskostnad

4 734 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 500 kr
Försäkring: 3 234 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

2,2422946%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1929

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX - System

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 1 juli 2008
Energiprestanda: 212 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Karlskrona Lindblad 1

Övrigt

Från vardagsrummet nås en balkong i härligt västerläge som har utsikt över hustaken och en glimt av havet ner mot Handelshamnen. Här finns plats för utemöbler.

Till lägenheten hör ett källarförråd att disponera.

Förening

Namn

Brf Lindblad 1

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Lindblad 1 i Karlskrona kommun med adress Drottninggatan 50 A-B, 52 och Ölandsgatan 8. Föreningen består av 67 st lägenheter varav 52 st bostadsrätter, 15 st hyresrätter samt 1 lokal. Gemensam tvättstuga och mangelrum. Mysig innergård med uteplats och lekplats.
Hemsida www.lindblad1.se

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

67

Antal hyresrätter

15

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

TV och bredband via Telia (fiber).

Parkering

Till föreningen hör 6 p-platser. Separat kösystem tillämpas.

Renoveringar

Installation av säkerhetsdörrar hösten 2017.
Planerat underhåll 2019:
- Stambyte
- Lägenheter på Drottninggatan kommer förberedas för tvättmaskin
- Fönsterbyte
- Takbyte
- Renovering av ventilationen

Den gemensamma tvättstugan på Drottninggatan kommer att göras om till lgh och en gångkulvert kommer att byggas till Ölandsgatan.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Trossö

Karlskrona har en väl bevarad stadsplan med barockens breda gator och paradbyggnader, men fascinerar också genom sin närhet till havet. Staden är byggd på flera öar, som under århundradenas lopp byggts samman genom igenfyllningar av sund och vikar.

Trossö är en ö i Karlskrona skärgård, och utgör Karlskronas centrum. Trossö ligger i söder och staden Karlskrona utgörs även av andra öar, såsom Stumholmen, Saltö och Pottholmen. Sevärdheter på Trossö är Sveriges största torg (Stortorget), Marinbasen, Amiralitetskyrkan med Gubben Rosenbom och varvet. Trossö räknas, liksom Karlskrona i helhet, till världsarvet Örlogsstaden Karlskrona och har även en stolt marin historia.

Kommunikation

På Trossö finns både resecentrum med busstrafik till bl.a Kalmar, Ronneby och Karlshamn.
Bussar till de olika närområdena, såsom Saltö, Pantarholmen och Lyckeby, går ofta och med ca 15 minuters mellanrum. Till orter längre ut, såsom Jämjö, Rödeby och Nättraby, går bussarna med ca 30 minuters mellanrum.
På Trossö finns även järnvägsstationen, härifrån tar dig med lätthet till Malmö och över till Köpenhamn och Helsingör med avgång varje timme från tidig morgon till sen kväll. Tåg finns även till Emmaboda för resande till bl.a Växjö och Stockholm.

Närservice

Det finns två större livsmedelsaffärer på Trossö samt flertalet mindre närbutiker. Stort utbud av postservice, apotek samt vårdcentral.

Parkering

Karlskrona centrum är indelat i två parkeringszoner; röd och grön zon, där den röda zonen är de mest centrala parkeringarna runt Stortorget och kring Hoglands park.
På gator inom Trossö är parkeringar stängda för service, till exempel gatustädning, några timmar en dag i veckan.
På Trossö finns 4 stycken parkeringshus.

Karta

Hör av dig till Cecilia Tibblin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad