Ekedalsvägen 14

Bilder

  • Såld!

Ekedalsvägen 14 , Lyckeby , Karlskrona

Här finner ni en stor familjevilla i absolut toppskick som det senaste året genomgått omfattande renoveringar samt utbyggnation.
Nu står här en fin och modern villa med generösa sociala ytor, fem stora sovrum, två helkaklade badrum samt stora fönsterpartier och utgång till trädäck på baksida i söderläge. Effektiv uppvärmning med luft/vattenvärmepump, garage med vidbyggt förråd samt förberett för fiber via affärsverken (Stadsnätet).
Perfekt läge på en lugn och barnvänlig gata, här bor du med bekvämt gångavstånd till Östra Torpskolan F-6 samt affärer och köpcenter. Endast 2 km till Lyckeby kunskapscentrum med skola F-9.
Bostaden är besiktigad och dolda fel-försäkrad.

193 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
193 kvm
Biarea:
13 kvm
Tomtarea:
1 290 kvm
Byggår:
1946
Driftskostnad:
2 069 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 5 sovrum

Boarea

193 kvm

Biarea

13 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Lyckeby och Ekedalsvägen 14!

Här finner ni en stor familjevilla i absolut toppskick som det senaste året genomgått omfattande renoveringar samt utbyggnation. Nu står här en fin och modern villa med generösa sociala ytor, fem stora sovrum, två helkaklade badrum samt stora fönsterpartier och utgång till trädäck på baksida i söderläge. Effektiv uppvärmning med luft/vattenvärmepump, garage med vidbyggt förråd samt förberett för fiber via affärsverken (Stadsnätet). Perfekt läge på en lugn och barnvänlig gata, här bor du med bekvämt gångavstånd till Östra Torpskolan F-6 samt affärer och köpcenter. Endast 2 km till Lyckeby kunskapscentrum med skola F-9. Bostaden är besiktigad och dolda fel-försäkrad.

Välkomnande entré med plats för avhängning. Direkt till höger finner vi trappan som leder upp till övre plan och vidare finner vi det ena badrummet med ingång till vänster. Badrummet är helkaklat i fina och tidlösa färger och material såsom grå klinkers på golv och stora vita kakelplattor på vägg. Utrustat med både badkar och duschhörna. Rakt fram från hallen möts vi av kök och vardagsrum i öppen och modern planlösning. Köket som ligger i vinkel är välplanerat med gott om förvaring och arbetsyta. Vit skåpsinredning med integrerade vitvaror, fin bänkskiva i trä och fint ljusinsläpp ovanför diskbänk. Vid matplatsen finns stora fönsterpartier med härlig panoramavy över trädgård och grannhusen nedanför. Här finns gott om plats för ett rejält matbord där man med lätthet kan duka upp för 6-10 personer. Vardagsrumsdelen är även den generös i storlek och har gott om plats för soffhäng eller loungedel. Från vardagsrummet nås två stora sovrum, båda med plats för dubbelsäng och extra utrymme finns för diverse garderob- och förvaringslösningar.
Övre plan består av ett stort allrum samt ett generöst sovrum. Ett stort takfönster ger extra ljusinsläpp och denna yta passar ypperligt som allrum för barnen eller lekrum. Souterrängplanet nås via en trappa i hallen och väl nere möts man av stora fönsterpartier och utgång till ett väl tilltaget trädäck. Allrummet har gott om plats för soffa med tv-möbel och här finns även två stora sovrum varav det ena har dubbla fönsterdörrar med direkt access till trädäck. Båda rymmer dubbelsäng för den som önskar och det andra passar även perfekt som kontor/arbetsrum. På detta plan finns även pannrummet med den nya värmepumpen samt ett stort duschrum med tvättavdelning.

Sammantaget en oerhört fin villa i helt inflyttningsklart skick. Tidlösa och fina materialval såsom enstavig ekparkett i samtliga rum och vita väggar. Badrummen har stora grå klinkerplattor och större vita plattor på vägg. Stora och moderna fönsterpartier med infällda spotlights samt effektivt värmesystem med vattenburen golvvärme (el i badrum) på entréplan samt vattenburna radiatorer i souterrängdel och övre plan.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med inredd vind och källare i souterräng

Byggnadsår

1946 Ombyggt, tillbyggt 2017-2018

Uppvärmning

Luft/vatten värmepump

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 mars 2018
Energiklass: B
Energiprestanda: 27 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

Från vardagsrummet nås ett större trädäck i söderläge med gott om plats för diverse lounge- och matgruppsmöbler. Insynsskyddad baksida med gott om plats för lek och avkoppling.

Fastighetsbeteckning

Grönkålen 28

Övriga byggnader

På fastigheten finns ett friliggande garage med vidbyggt förråd.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

24 838 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 12 174 kr
VA: 10 600 kr
Renhållning: 2 064 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

Driftkostnader är beräknade med schabloner, kontakta mäklaren för mer information.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

949 000 kr, varav byggnadsvärde 468 000 kr

Summa pantbrev

2 000 000 kr

Tomt

Areal: 1 290 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse, k

Om området

Lyckeby

Lyckeby är ett trevligt och modernt samhälle strax utanför Karlskrona med en intressant och rik historia.

Samhället är beläget vid mynningen av Lyckebyån. Lyckeby hade tidigare stadsprivilegier och gick då under namnet Lyckå. Senare gav det namn åt Lyckeby landskommun, som införlivades i Karlskrona stad 1967. Sevärdheter i Lyckeby är bland annat den ståtliga stenbron som korsar Lyckebyån samt ruinen efter Lyckå slott som försvarade den medeltida staden. Vid bron ligger den gamla kronokvarnen, som ingår i världsarvet Örlogsstaden Karlskrona. Lyckeby källa med ett karaktäristiskt pumphus från 1700-talet är ytterligare en sevärdhet.

I dag är Lyckeby en trevlig bostadsort med varierande bebyggelse samt ett handelscentrum med stora köpcentrum strax utanför den gamla bykärnan. Köpcentrumen heter Amiralen och Slottsbacken och erbjuder det mesta vad det gäller shopping.

Kommunikation

Mycket goda bussförbindelser med Karlskrona centrum.

Närservice

I Lyckeby finns det mesta man kan behöva i form av närservice. Nybyggt gym, vårdcentral, Apotek, Restauranger mm. Även flera större matbutiker finns i närheten såsom Ica Maxi, Coop och Willys.
Flera skolor och förskolor finns i och kring samhället.

Karta

Hör av dig till Ida Ivarsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad