Riksvägen 79

Bilder

  • Såld!

Riksvägen 79 , Lyckeby , Karlskrona

Charmigt 20-tals hus mitt i centrala Lyckeby med lättskött trädgård. Mysig och trivsam planlösning med välutnyttjade kvadratmeter. Ljust trevligt kök som ligger i anslutning till vardagsrummet. Övre plan inrymmer två större sovrum och ett kombinerat dusch- och tvättrum! På husets baksida finns ett väl tilltaget trädäck med gott om plats för loungemöbler. Fiber finns installerat. Besiktigat och dolda fel försäkrat.
Lyckeby ligger strax utanför Karlskrona och här finns det mesta man kan behöva i form av närservice. Vårdcentral, Apotek, Restauranger mm. Även flera större matbutiker finns i närheten såsom Ica Maxi och Willys.
Skolor och förskolor finns i och kring samhället. Bra förbindelser med Karlskrona centrum.

102 kvm, 3 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
102 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
565 kvm
Byggår:
1929
Driftskostnad:
2 119 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

102 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Riksvägen 79 i Lyckeby!

Här finner ni ett charmigt 20-tals hus mitt i centrala Lyckeby med lättskött trädgård. Mysig och trivsam planlösning med välutnyttjade kvadratmeter.
Välkomnande entré med elektrisk golvvärme och plats för avhängning.
I hallen finns förvaringsutrymme under trappan och utgång till trädäcket på husets baksida. Går vi direkt till höger finner vi ett ljust trevligt kök som ligger direkt i anslutning till vardagsrummet. Köket har flera arbetsytor, separat vinkyl och plats för matbord. Vi går vidare genom de vackra spegeldörrarna och här finner vi vardagsrummet som har gott om umgängesytor och kan möbleras på flera olika sätt. De spröjsade fönsterna släpper in mycket ljus och gör vardagsrummet ljust och prydligt. På golv i kök och vardagsrum ligger ett fint ekparkettgolv.

Från hallen tar vi den charmiga trappan upp till övre plan. Här möts vi av en möblerbar trapphall och den leder oss till de två sovrummen och duschrummet. Master bedroom har plats för dubbelsäng och har två stycken dubbelgarderober samt en kattvind till förvaring. Det andra sovrummet passar perfekt som barnrum, gästrum eller kontor. Här finns också förvaring i form av en dubbelgarderob.

Duschrummet går i gråa och vita toner och har praktiska infällbara duschväggar, wc, tvättställ med kommod, husets tvättmaskin och en liten arbetsbänk.
På hela övre planet ligger ett fint ljusmålat trägolv.

På husets baksida finns ett väl tilltaget trädäck med infälld belysning samt plats för loungemöbler och grill. Här kan man tillbringa många härliga ostörda dagar. På baksidan finns också en redskapsbod.

Sammantaget ett gulligt hus för den lilla familjen med många vackra detaljer bevarade. Mitt i Lyckeby med närhet till det mesta man kan behöva i form av närservice och bra förbindelser med Karlskrona!

Kök
Ljust trevligt kök utrustat med Spis (Electrolux) -09, spisfläkt (Whirlpool) -09, kyl/frys (Electrolux) -09, diskmaskin (Siemens) -11, mikrovågsugn (Hitachi) -10, och vinkyl (Porkka). Bänkskiva i laminat och aluminium, grått kakel över bänk. (Årtalsuppgifter kommer från föregående ägare)

Duschrum
Duschrum med våtrums- matta/tapet utrustat med WC, dusch med infällbara duschväggar, tvättställ med kommod, tvättmaskin (Whirlpool -18) och liten arbetsbänk. Renoverades delvis -10. (Uppgifter från föregående ägare)

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1929

Uppvärmning

Vattenburen elvärme (elpanna) + luft/luft värmepump

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 juli 2012
Energiklass: F
Energiprestanda: 102 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä
Fasad: Liggande träpanel
Fönster: 2-glas isolerglas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Härligt trädäck på husets baksida med infälld belysning där man kan avnjuta många härliga dagar. Det är väl tilltaget och plats finns för loungemöbler och grill.

Renoveringar (uppgifter från föregående ägare):
- 2007-2009 fönsterbyte, omläggning av tak (underlagspapp, läkt och pannor), elinstallationer renoverade.
- 2014-2015 panelat om fasaden.

Fastighetsbeteckning

Lärksoppen 11

Övriga byggnader

Redskapsbod byggd 2009. (Uppgifter från föregående ägare)

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

25 437 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 16 779 kr
VA: 6 510 kr
Renhållning: 2 148 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Uppvärmning inkluderar hushållsel. Försäkring tillkommer, för nuvarande ägare 3737 kr/år (Länsförsäkringar). Ev. abonnemangskostnad på villalarm tillkommer. För nuvarande ägare (Verisure) ca 4440 kr/år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

976 000 kr, varav byggnadsvärde 574 000 kr

Summa pantbrev

1 190 000 kr

Tomt

Areal: 565 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Fiber finns installerat.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Last, Officialservitut: Väg, 1080-09/12

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Lyckeby

Lyckeby är ett trevligt och modernt samhälle strax utanför Karlskrona med en intressant och rik historia.

Samhället är beläget vid mynningen av Lyckebyån. Lyckeby hade tidigare stadsprivilegier och gick då under namnet Lyckå. Senare gav det namn åt Lyckeby landskommun, som införlivades i Karlskrona stad 1967. Sevärdheter i Lyckeby är bland annat den ståtliga stenbron som korsar Lyckebyån samt ruinen efter Lyckå slott som försvarade den medeltida staden. Vid bron ligger den gamla kronokvarnen, som ingår i världsarvet Örlogsstaden Karlskrona. Lyckeby källa med ett karaktäristiskt pumphus från 1700-talet är ytterligare en sevärdhet.

I dag är Lyckeby en trevlig bostadsort med varierande bebyggelse samt ett handelscentrum med stora köpcentrum strax utanför den gamla bykärnan. Köpcentrumen heter Amiralen och Slottsbacken och erbjuder det mesta vad det gäller shopping.

Kommunikation

Mycket goda bussförbindelser med Karlskrona centrum.

Närservice

I Lyckeby finns det mesta man kan behöva i form av närservice. Vårdcentral, Apotek, Restauranger mm. Även flera större matbutiker finns i närheten såsom Ica Maxi och Willys.
Flera skolor och förskolor finns i och kring samhället.

Karta

Hör av dig till Cecilia Tibblin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad