Solgårdsvägen 21

Bilder

  • Såld!

Solgårdsvägen 21 , Lyckeby , Karlskrona

Här finner ni ett mysigt mindre hus med bevarad 40-talscharm och en lummig uppvuxen trädgård. Fina grönområden inpå knuten och en trädgård med mängder av olika fruktträd där du kan avnjuta ca 10 olika äppelsorter, päron och plommon.
Perfekt läge på en lugn och barnvänlig gata med insynsskyddad trädgård och fiber via Affärsverken (Stadsnätet).
Här bor du med bekvämt avstånd till Östra Torpskolan F-6 samt affärer och köpcenter. Endast 2 km till Lyckeby kunskapscentrum med skola F-9. Bostaden är besiktigad.

64 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
64 kvm
Biarea:
74 kvm
Tomtarea:
1 318 kvm
Byggår:
1941
Driftskostnad:
2 695 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

64 kvm

Biarea

74 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Lyckeby och Solgårdsvägen 21!

Här finner ni ett mysigt mindre hus med bevarad 40-talscharm och en lummig uppvuxen trädgård. Fina grönområden inpå knuten och en trädgård med mängder av olika fruktträd där du kan avnjuta ca 10 olika äppelsorter, päron och plommon.
Perfekt läge på en lugn och barnvänlig gata med insynsskyddad trädgård och fiber via Affärsverken (Stadsnätet). Här bor du med bekvämt avstånd till Östra Torpskolan F-6 samt affärer och köpcenter. Endast 2 km till Lyckeby kunskapscentrum med skola F-9. Bostaden är besiktigad.

Välkomnande entré med plats för avhängning. Direkt till vänster finner vi entréplanets sovrum med plats för dubbelsäng och till höger hittar vi köket. Köket har tidstypisk inredning i teak och fin Perstorpsskiva samt plats för matbord. Öppet in mot vardagsrum som leder vidare mot matrum samt utgång till trädäck i sydvästläge. Vardagsrummet har gott om plats för soffa med tv-möbel och här finns även en fin braskamin. Matrummet har gott om plats för ett rejält möblemang där man med lätthet kan duka upp för 8-10 personer. Kvar på entréplan finns ett duschrum som renoverades av tidigare ägare.
Den inredda vinden gjordes iordning 2003 och består idag av en sovavdelning med plats för dubbelsäng och en mysig lekhörna med stor potential för kojbyggande.
Källaren består av pannrum, tvättstuga och förråd. Här finns även ett rum som kan göras om till allrum eller sovrum samt ett större utrymme som är förberett för att kunna färdigställas till ett stort badrum med exempelvis tvättavdelning. I detta utrymme finns även en fungerande vedspis.

Sammantaget ett mysigt hus med stor potential för tex utbyggnation. De fina trägolven har slipats i hela huset och tapeter har valts med omsorg för husets ålder. Här kan du flytta rakt in och trivas och samtidigt avnjuta den fantastiska frukträdgården mitt i centrala Lyckeby.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare och inredd vind

Byggnadsår

1941

Uppvärmning

Pellets panna, braskamin

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 juli 2012
Energiprestanda: 124 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas
Tak: Tegel

Övrigt

Stort trädäck som löper längs huset ena sida. Härligt sydvästläge med gott om plats för diverse möblemang.

Fastighetsbeteckning

Broccolin 7

Övriga byggnader

På fastigheten finns ett friliggande garage, växthus och lekstuga.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 350 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 12 000 kr
El: 9 500 kr
VA: 7 500 kr
Renhållning: 1 850 kr
Sotning: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 3

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

852 000 kr, varav byggnadsvärde 368 000 kr

Summa pantbrev

1 300 000 kr

Tomt

Areal: 1 318 kvm

Tomtbeskrivning

Lummig uppvuxen trädgård med flertalet fruktträd såsom äpple, päron och plommon. Här finns även rabarber, vinbär och hallon samt syrener i mängder.
Sluttande trädgård med ett äldre växthus, hönshus och lekstuga samt flaggstång.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Viktiga dokument

Om området

Lyckeby

Lyckeby är ett trevligt och modernt samhälle strax utanför Karlskrona med en intressant och rik historia.

Samhället är beläget vid mynningen av Lyckebyån. Lyckeby hade tidigare stadsprivilegier och gick då under namnet Lyckå. Senare gav det namn åt Lyckeby landskommun, som införlivades i Karlskrona stad 1967. Sevärdheter i Lyckeby är bland annat den ståtliga stenbron som korsar Lyckebyån samt ruinen efter Lyckå slott som försvarade den medeltida staden. Vid bron ligger den gamla kronokvarnen, som ingår i världsarvet Örlogsstaden Karlskrona. Lyckeby källa med ett karaktäristiskt pumphus från 1700-talet är ytterligare en sevärdhet.

I dag är Lyckeby en trevlig bostadsort med varierande bebyggelse samt ett handelscentrum med stora köpcentrum strax utanför den gamla bykärnan. Köpcentrumen heter Amiralen och Slottsbacken och erbjuder det mesta vad det gäller shopping.

Kommunikation

Mycket goda bussförbindelser med Karlskrona centrum.

Närservice

I Lyckeby finns det mesta man kan behöva i form av närservice. Nybyggt gym, vårdcentral, Apotek, Restauranger mm. Även flera större matbutiker finns i närheten såsom Ica Maxi, Coop och Willys.
Flera skolor och förskolor finns i och kring samhället.

Karta

Hör av dig till Ida Ivarsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad