Köpingevägen 17

Bilder

  • Såld!

Köpingevägen 17 , Lyckeby , Karlskrona

Vackert 20-tals hus på hörntomt med mycket charm bevarad. Genomgående planlösning mellan vardagsrum, kök och matrum. Smakfullt renoverat kök, helkaklat duschrum och öppen spis i vardagsrum. Vattenburet värmesystem med luft/vatten värmepump från -05. Fristående uthus med bl.a. gästrum, dusch och wc. Lättskött mysig trädgård.
Goda bussförbindelser till Karlskrona centrum och närhet till skola, förskola, restauranger, mataffärer, Amiralens köpcentrum m.m.
Bostaden är besiktigad.

95 kvm, 3 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
95 kvm
Biarea:
25 kvm
Tomtarea:
660 kvm
Byggår:
1924
Driftskostnad:
1 949 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

95 kvm

Biarea

25 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till detta charmiga 20-tals hus!

På Köpingevägen 17 hittar vi detta hus på en hörntomt högt beläget. Den grussatta gången leder fram till farstukvisten och entrén. I hallen finns det plats för avhängning och härifrån nås både kök och vardagsrum. Här är det en öppen genomgående planlösning som sammansluter rummen, flera fönsterpartier finns som släpper in mycket ljus. Köket är smakfullt renoverat (-11) och har flera arbetsytor och förvaring. Köket är utrustat med spis (Induktion), spisfläkt, kombinerad kyl/frys och diskmaskin. Det finns även plats för ett matbord. Vardagsrummet är mysigt med den murade öppna spisen, den inbyggda verandan och det vitlaserade furugolvet.
Tar vi den vackra trappan upp till övervåningen kommer vi till en trapphall som har plats för ett skrivbord och stol. På övervåningen finns två sovrum och ett helkaklat duschrum. I ett av sovrummen finns en vacker gammal kakelugn och utgång till balkongen som ligger i västerläge. Det andra sovrummet har plats för dubbelsäng och har en platsbyggd garderob. Bakom garderoben finns mer förvaringsutrymme. Det helkaklade duschrummet är rymligt och utrustat med dusch, wc, tvättställ med kommod och ett väggskåp. Trädgården är lättskött och har bl.a. ett valnötsträd och ett äppelträd. Runt husknuten finns ett trädäck som har plats för grill och utemöbler. Källarens ingång är från utsidan av huset. Här nere finns förvaringsmöjligheter samt pannrum.
Den fristående byggnaden bredvid huset inrymmer ett cykel-eller redskapsförråd, tvättavdelning, duschrum och ett gästrum.

Kök
Smakfullt kök med flera arbetsytor och förvaring (Ikea -11). Köket är utrustat med spis (Induktion), spisfläkt, kombinerad kyl/frys (Whirlpool -04) och diskmaskin. Svarta köksluckor, vit bänkskiva i laminat, svart och vitt kakel över bänk. På golv ligger ett vitlaserat furugolv.

Duschrum
Helkaklat duschrum (-04) med dusch, wc, tvättställ med kommod och väggskåp. Grått klinkergolv samt vitt kakel på vägg.

Tvättavdelning
Tvättavdelningen finner vi i den fristående byggnaden jämte huset. Här finns tvättmaskin, arbetsbänk, förvaringsmöjligheter och även dusch, wc och tvättställ. På golvet ligger grå klinker.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med delvis källare

Byggnadsår

1924

Uppvärmning

Luft/vatten värmepump (Autoterm -05)

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 oktober 2017
Energiklass: F
Energiprestanda: 106 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund/Källare
Grundmur: Natursten (Granit)
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas (delbara glas)
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Målad plåt

Övrigt

Trädäck med plats för utemöbler och grill. Balkong i väst som nås från ett av sovrummen på övervåningen.

Fastighetsbeteckning

Carleman 25

Övriga byggnader

Fristående byggnad som inrymmer gästrum, tvättstuga, dusch och wc (ytskikt renoverat -04, uppvärmning el). I samma byggnad finns även verkstad/cykelförråd med egen ingång.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

23 388 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 15 400 kr
VA: 5 674 kr
Renhållning: 2 014 kr
Sotning: 300 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnaden för uppvärmning inkluderar hushållsel. Försäkring tillkommer, för nuvarande ägare 8280/år inkl. hemförsäkring (If).

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

742 000 kr, varav byggnadsvärde 330 000 kr

Summa pantbrev

1 658 000 kr

Tomt

Areal: 660 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Brunn som kan användas för bevattning. Uppfart. Fiber finns i området.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

1 mars 2018

Om området

Lyckeby

Lyckeby är ett trevligt och modernt samhälle strax utanför Karlskrona med en intressant och rik historia.

Samhället är beläget vid mynningen av Lyckebyån. Lyckeby hade tidigare stadsprivilegier och gick då under namnet Lyckå. Senare gav det namn åt Lyckeby landskommun, som införlivades i Karlskrona stad 1967. Sevärdheter i Lyckeby är bland annat den ståtliga stenbron som korsar Lyckebyån samt ruinen efter Lyckå slott som försvarade den medeltida staden. Vid bron ligger den gamla kronokvarnen, som ingår i världsarvet Örlogsstaden Karlskrona. Lyckeby källa med ett karaktäristiskt pumphus från 1700-talet är ytterligare en sevärdhet.

I dag är Lyckeby en trevlig bostadsort med varierande bebyggelse samt ett handelscentrum med stora köpcentrum strax utanför den gamla bykärnan. Köpcentrumen heter Amiralen och Slottsbacken och erbjuder det mesta vad det gäller shopping.

Kommunikation

Mycket goda bussförbindelser med Karlskrona centrum.

Närservice

I Lyckeby finns det mesta man kan behöva i form av närservice. Vårdcentral, Apotek, Restauranger, Amiralens köpcentrum mm. Även flera större matbutiker finns i närheten såsom Ica Maxi och Willys.
Flera skolor och förskolor finns i och kring samhället.
Lyckeby har en lång historia inom bordtennis med klubben Lyckeby BTK, men har också mycket verksamhet inom ridsport och fotboll (Lyckeby GoIF). I utkanten av Lyckeby finns även Lyckå ridklubb.

Karta

Hör av dig till Cecilia Tibblin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad