Västra Köpmansgatan 17

Bilder

  • Såld!

Västra Köpmansgatan 17 , Trossö , Karlskrona

Nästan högst upp i huset finner ni denna fina trea om 73 välplanerade kvadratmeter med både balkong i söderläge och öppen spis. Ljus och fin lägenhet med genomgående planlösning med renoverat kök och dubbla wc.
Här bor du med bästa centrumläge i en av stans mest populära föreningar med stabil ekonomi och låga månadsavgifter. Fin havsutsikt från kök och sovrum samt balkong.

73 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 465 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
73 kvm
Våning:
4
Driftskostnad:
301 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

73 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Brf Cederström och Västra Köpmansgatan 17!

Nästan högst upp i huset finner ni denna fina trea om 73 välplanerade kvadratmeter med både balkong i söderläge och öppen spis. Ljus och fin lägenhet med genomgående planlösning med renoverat kök och dubbla wc. Här bor du med bästa centrumläge i en av stans mest populära föreningar med stabil ekonomi och låga månadsavgifter. Fin havsutsikt från kök och sovrum samt balkong.

Välkomnande entré med vackert originalgolv av kalksten. Här finns gott om plats för avhängning och utrymme finns för att installera garderober eller liknande för ytterliga förvaringsmöjligheter. Direkt till vänster finner vi köket. Detta är renoverat av tidigare ägare med ett stilrent kök i bok och gott om plats för matbord. Generöst med både förvaring och arbetsyta och vid fönstret ryms ett rejält matbord för fyra personer.
Vägg i vägg med köket finner vi det ena av de två sovrummen. Här finns got om plats för en dubbelsäng och längs ena väggen finns platsbyggda garderober. Från både kök och sovrum kan man blicka ut mot Pottholmen och vattnet nedanför.
Rakt fram från hallen finner vi duschrummet. Detta, precis som wc:n som nås till höger från hallen, stambyttes 2006 men har renoverats igen under de senaste åren med moderna färg- och materialval såsom mörkgrå klinker och vitt kakel på väggarna. Här är även förberett för tvättmaskin för den som önskar installera det.
Till höger från hallen sett finner vi vardagsrum och matrum/sovrum i fil. Matrummet har gott om plats för ett rejält matsalsmöblemang och för den som önskar finns här gott om plats för dubbelsäng och förvaringslösningar. Vardagsrummet är även det rymligt. Här finns plats för soffgrupp med tv-möbel och här kan man även njuta av den öppna spisen. Från vardagsrummet nås även en balkong i söderläge som vetter mot föreningens innergård. Härifrån, precis som från matrum och vardagsrum har man en fin utsikt över innergården och ner mot Borgmästarekajen och Scandic.

Sammantaget en mycket fin lägenhet redo att flyttas rakt in i. I dagsläget används det ena sovrummet som matrum men kan med fördel möbleras som sovrum för den som önskar. I bostaden ligger de fina originalgolven kvar i vardagsrum och matrum samt i hallen.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns ej

Avgift

3 465 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering

Driftskostnad

3 620 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 200 kr
Försäkring: 420 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

1,5072854%

Reparationsfond

1844 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 september 2008
Energiprestanda: 139 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Från bostadens vardagsrum nås en mysig balkong i söderläge som vetter mot föreningens innergård. Plats för ett mindre cafébord och stolar.

Till lägenheten hör ett vindsförråd och källarförråd att disponera.

Förening

Namn

Brf Cederström

Om föreningen

Brf Cederström består av 72 stycken bostadsrätter samt två hyresrätter. Föreningen har adresserna Borgmästarekajen 24, Västra Köpmansgatan 15, 17, 19, Bryggaregatan 1 samt Högabergsgatan 40 och 42.
Avgifterna höjdes 1 januari 2015 i samband med byte till säkerhetsdörrar.

Större renoveringar m.m.
2019: Fasad- och takrenovering
2018: Elstambyte
2016: Injustering av fjärrvärmesystemet
2015: Montering av säkerhetsdörrar och målning av trapphus
2014: Montering av fastighetsboxar för postutdelning
2013: Delvis nytt tak, nya hängrännor och plåtarbeten
2009: Renoverad innergård, nya trappor och ny belysning
2007: Stambyte och installation av portkodslås
1991: Fönsterbyte

Vid överlåtelse ska köparen godkännas som medlem i föreningen. Överlåtelseavgift ska betalas av köparen. Avgiften uppgår till 2,5 % av ett prisbasbelopp och pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet.
En övernattningslägenhet finns att hyra för medlemmar för 250 kr/natt.
Till varje lägenhet hör ett vindsförråd och ett mindre källarförråd.
Det finns två tvättstugor, cykelförråd och hobbyrum.
Föreningen har inga garageplatser.
Kabel-tv och mulituttag från Comhem finns.

Antal lägenheter

72

Antal hyresrätter

2

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Karlskronaporten

Ekonomi

Inga planerade höjningar.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Trossö

Karlskrona har en väl bevarad stadsplan med barockens breda gator och paradbyggnader, men fascinerar också genom sin närhet till havet. Staden är byggd på flera öar, som under århundradenas lopp byggts samman genom igenfyllningar av sund och vikar.

Trossö är en ö i Karlskrona skärgård, och utgör Karlskronas centrum. Trossö ligger i söder och staden Karlskrona utgörs även av andra öar, såsom Stumholmen, Saltö och Pottholmen. Sevärdheter på Trossö är Sveriges största torg (Stortorget), Marinbasen, Amiralitetskyrkan med Gubben Rosenbom och varvet. Trossö räknas, liksom Karlskrona i helhet, till världsarvet Örlogsstaden Karlskrona och har även en stolt marin historia.

Kommunikation

På Trossö finns både resecentrum med busstrafik till bl.a Kalmar, Ronneby och Karlshamn.
Bussar till de olika närområdena, såsom Saltö, Pantarholmen och Lyckeby, går ofta och med ca 15 minuters mellanrum. Till orter längre ut, såsom Jämjö, Rödeby och Nättraby, går bussarna med ca 30 minuters mellanrum.
På Trossö finns även järnvägsstationen, härifrån tar dig med lätthet till Malmö och över till Köpenhamn och Helsingör med avgång varje timme från tidig morgon till sen kväll. Tåg finns även till Emmaboda för resande till bl.a Växjö och Stockholm.

Närservice

Det finns två större livsmedelsaffärer på Trossö samt flertalet mindre närbutiker. Stort utbud av postservice, apotek samt vårdcentral.

Parkering

Karlskrona centrum är indelat i två parkeringszoner; röd och grön zon, där den röda zonen är de mest centrala parkeringarna runt Stortorget och kring Hoglands park.
På gator inom Trossö är parkeringar stängda för service, till exempel gatustädning, några timmar en dag i veckan.
På Trossö finns 4 stycken parkeringshus.

Karta

Hör av dig till Ida Ivarsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad