Fortifikationsgatan 9B

Bilder

  • Såld!

Fortifikationsgatan 9B , Trossö , Karlskrona

Högst upp i huset finner ni denna fina 3:a i absolut toppskick. Yteffektiv planlösning och låg månadsavgift.
Stilrent renoverad med vitt kök, fin ekparkett samt stort vardagsrum med balkong i västerläge.
Här bor du i en av stans mest populära föreningar med ett lugnt centrumläge och med samtliga fönster belägna mot innergården. Välskött förening med mycket god ekonomi. Stambytt 2010 samt nya 3-glasfönster. Garage och hiss finns.

67 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
2 742 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
67 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
86
Byggår:
1961
Driftskostnad:
423 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

67 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Brf Hjulhammar och Fortifikationsgatan 9B!

Högst upp i huset finner ni denna fina 3:a i absolut toppskick. Yteffektiv planlösning och låg månadsavgift. Stilrent renoverad med vitt kök, fin ekparkett samt stort vardagsrum med balkong i västerläge. Här bor du i en av stans mest populära föreningar med ett lugnt centrumläge och med samtliga fönster belägna mot innergården. Välskött förening med mycket god ekonomi. Stambytt 2010 samt nya 3-glasfönster. Garage och hiss finns.

Välkomnande entré med gott om plats för avhängning, i hallen finns en garderob för extra förvaring av ytterkläder.
Till vänster finner vi köket. Detta renoverades 2009 med stilrena och moderna material- och färgval. Gott om plats för ett matbord vid fönster samt fin utsikt bort mot Klockstapeln och havet.
Efter köket ligger det ena av de två sovrummen. Detta passar perfekt som barn- eller gästrum och har gott om plats för en enkelsäng och skrivbord. Tvärs över sovrummet finns en öppen klädkammare med mycket generösa förvaringsmöjligheter. För den som önskar kan detta utrymme även användas som tex kontor för den som behöver en extra arbetsplats i lägenheten.
Rakt fram hittar vi vardagsrummet. Detta är stort och mycket välplanerat. Här finns gott om plats för både en rejäl soffa med tv-möbel samt matplats för den som önskar. Från vardagsrummet nås den härliga balkongen som ligger i ett perfekt västerläge. Gott om plats för cafébord och stolar och med en underbar utsikt över stadens takåsar.
Via en mindre hall med garderober hittar vi det andra sovrummet samt duschrum. Sovrummet är generöst i storlek och har gott om plast för dubbelsäng. Längs ena kortväggen finns en garderob och här är ytterligare plats för den som önskar ytterligare förvaringslösningar. Lugnt och skyddat läge där båda sovrummen har fönster mot föreningens lugna innergård. Duschrummet, som är renoverat och stambytt 2010, har stilrena färg- och materialval och utrustat med både tvättmaskin och torktumlare.

Kök: Stilrent och modernt kök renoverat 2009 med kompletterande inredning 2016. Vit skåpsinredning och bänkskivor i ek. Ljust mönstrat kakel ovanför bänk samt ekparkett på golv. Gott om både förvaring och arbetsyta. Utrustat med spis (Elektrolux -05), inbyggd mikro (Bosch), kolfilterfläkt (Whirlpool), diskmaskin (Siemens -16) och integrerad kyl/frys (Husqvarna -16).

Duschrum: Helkaklat och stambytt duschrum 2010. På golvet ligger en mörkare gråbeige klinker och väggarna har ett vitt kakel. Utrustat med duschhörna med infällbara glasdörrar, handfat, spegelskåp, vägghängd wc-stol samt tvättmaskin och torktumlare (-16).

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 4, hiss finns

Avgift

2 742 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering

Driftskostnad

5 084 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 184 kr
Försäkring: 900 kr

Andel i föreningen

0,65117%

Andel av årsavgiften

0,61775%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1961

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 mars 2009
Energiprestanda: 119 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Hjulhammar 20

Övrigt

Från vardagsrummet nås en mysig balkong i härligt västerläge. Här finns plats för ett mindre cafébord och stolar och härifrån kan man njuta av utsikten över stadens takåsar och havet.
Balkongerna kommer byggas ut och glasas in, kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Förening

Namn

Brf Hjulhammar

Om föreningen

Adress: Fortifikationsgatan 7-11 A-C och Södra Smedjegatan 6
Antal lägenheter: 94 varav en lägenhet är upplåten med hyresrätt
Antal lokaler: 16, varav 6 st upplåtna med bostadsrätt
Lägenhetsfördelning: 1 st 1 rkv, 15 st 1 rok, 1 st 2 rok, 12 st 2 rok, 51 st 3 rok, 11 st 4 rok, 1 st 5 rok, 2 st 6 rok.
Gemensamma utrymmen: Två tvättstugor med tillhörande torkrum och strykrum. Gästlägenhet och föreningslokal.
Övrigt: Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägg bekostas kollektivt av föreningen.

Antal lägenheter

94

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

16

TV och Bredband

ComHem och Karlskronaporten.

Parkering

Stort garage under huset med 114 platser samt två tvättplatser med högtryckstvätt och kompressor.

Renoveringar

2018: Renovering, utbyggnad och inglasning av balkongerna under Renoveringen täcks av föreningens underhållsfond och utbyggnaden/inglasningen läggs som ett balkongtillägg på avgiften.
2013 - Takrenovering
2010 - Målning, elbyte och byte av armaturer i trapphus
2010 - Elbyte/elsanering
2010 - Stambyte/badrumsrenovering
2008 - Installation av fjärrvärme
Fönstren byttes på 90-talet.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Trossö

Karlskrona har en väl bevarad stadsplan med barockens breda gator och paradbyggnader, men fascinerar också genom sin närhet till havet. Staden är byggd på flera öar, som under århundradenas lopp byggts samman genom igenfyllningar av sund och vikar.

Trossö är en ö i Karlskrona skärgård, och utgör Karlskronas centrum. Trossö ligger i söder och staden Karlskrona utgörs även av andra öar, såsom Stumholmen, Saltö och Pottholmen. Sevärdheter på Trossö är Sveriges största torg (Stortorget), Marinbasen, Amiralitetskyrkan med Gubben Rosenbom och varvet. Trossö räknas, liksom Karlskrona i helhet, till världsarvet Örlogsstaden Karlskrona och har även en stolt marin historia.

Kommunikation

På Trossö finns både resecentrum med busstrafik till bl.a Kalmar, Ronneby och Karlshamn.
Bussar till de olika närområdena, såsom Saltö, Pantarholmen och Lyckeby, går ofta och med ca 15 minuters mellanrum. Till orter längre ut, såsom Jämjö, Rödeby och Nättraby, går bussarna med ca 30 minuters mellanrum.
På Trossö finns även järnvägsstationen, härifrån tar dig med lätthet till Malmö och över till Köpenhamn och Helsingör med avgång varje timme från tidig morgon till sen kväll. Tåg finns även till Emmaboda för resande till bl.a Växjö och Stockholm.

Närservice

Det finns två större livsmedelsaffärer på Trossö samt flertalet mindre närbutiker. Stort utbud av postservice, apotek samt vårdcentral.

Parkering

Karlskrona centrum är indelat i två parkeringszoner; röd och grön zon, där den röda zonen är de mest centrala parkeringarna runt Stortorget och kring Hoglands park.
På gator inom Trossö är parkeringar stängda för service, till exempel gatustädning, några timmar en dag i veckan.
På Trossö finns 4 stycken parkeringshus.

Karta

Hör av dig till Ida Ivarsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad