Erik Dahlbergsgatan 15

Bilder

  • Såld!

Erik Dahlbergsgatan 15 , Bergåsa , Karlskrona

En vacker och lättskött 30-talsvilla på attraktiva Bergåsa som idag är inrymd med två lägenheter men fullt möjlig att disponera som enfamiljsbostad kanske i kombination med egen verksamhet. Vacker lummig trädgård med stensatta gångar och flera uteplatser. I varje lägenhet finns väl tilltagna sällskapsutrymmen, tre sovrum, rejält kök och badrum. Mycket av de vackra äldre detaljerna och ytskikten finns kvar som bland annat fiskbensparkett och furugolv. Källaren rymmer bland annat två garage, tvättstuga och gott om förvaringsutrymmen.
Bergåsa ligger perfekt placerat med de bästa tänkbara kommunikationer i form av tåg och buss. Här finns badplats och motionsspår samt närhet till sjukhus och högskola. Båda lägenheterna är lediga för köparen.
Villan är besiktigad och dolda-felförsäkrad.

262 kvm, 10 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
262 kvm
Biarea:
170 kvm
Tomtarea:
744 kvm
Byggår:
1936
Driftskostnad:
2 921 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

10 rum varav 6 sovrum

Boarea

262 kvm

Biarea

170 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Entréplan: Ett kök med skåp ifrån 1970-talet, med målade köksluckor och kaklat över diskbänk. Spis (Husqvarna, -14), kyl och frys (Husqvarna, -13). Övre plan: Köket är av märket Ballingslöv renoverat 2004 med luckor i massiv ek, kaklat över diskbänk. Spishäll, diskmaskin, kyl och frys av märket Husqvarna.

Duschrum

Entréplan: Duschrum med WC och tvättställ, ytskikt i vitt kakel, vävtapet och plastmatta. Övre våning: Duschrum med WC och tvättställ, ytskikt i vitt kakel, vävtapet och plastmatta. Gästtoalett.

Tvättrum

Källare: Tvättmaskin (-12) och torktumlare (-15) av märket Asko. Tvättstuga målad -15.

Välkommen in till denna stiliga 30-talsvilla!

Detta är en rejäl och trivsam villa byggt på senare delen av 1930-talet idag inredd med två lägenheter. En lättskött och lummig trädgård omgärdar huset med vackra rabatter, odlingslådor och blommande körsbärsträd. Runt huset finns stensatta gångar och flera uteplatser där man kan sitta och njuta av eftermiddags- och kvällssolen.
Vi börjar på entréplan och den första av de två lägenheterna som har närmast identisk planlösning.
Inkommen i lägenhetens entréhall kan man blicka rakt in i ett vardagsrum som har ett golv av vacker fiskbensparkett. Vardagsrummet består egentligen av två sällskapsrum i fil och är stort och rymligt, där finns plats för både matsalsbord, soffgrupp och har i övrigt bra sällskapsytor.
Mellan entrén och vardagsrum finns den fina serveringsgången kvar som leder bort till köket skåpen är i från 1970-talet men upplevs som fräscha och retro. Köket är utrustat med spis, kyl och frys av nyare datum.
Det finns tre sovrum på detta plan, dessa kan också passa bra som lekrum, kontor eller gästrum. Två av dem är rymliga och har plats för dubbelsäng.
Går man en trappa upp möts man av dagsljus som kommer in ifrån den franska balkongen. Från denna kan man blicka ut över den vackra trädgården.
Här finns även den andra lägenheten. Väggarna är ljusa och på golven vackra furugolv och fiskbensparkett av ek.
Planlösningen är i stort sett densamma som på första våningen men här finns ett nyare kök av märket Ballingslöv. Luckorna är i massiv ek och utrustat med både spishäll, ugn diskmaskin, kyl och frys.
Från denna våning når man även vinden som har bra förvaringsutrymmen och är möjlig att inreda för att utöka lägenheten under eller skapa ytterligare en bostad eller plats för annan verksamhet.
I källarplan finns förutom gott om förvaringsplats, en rymlig tvättstuga med både tvättmaskin och torktumlare, pannrum med den effektiva bergvärmepumpen samt två garage.
Här finns också en källaringång.

Sammantaget en vacker villa med bra ytor, både villan och trädgården är lättskött och det finns stora möjligheter för den som vill hyra ut, ha egen verksamhet eller har en stor familj.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1936

Uppvärmning

Bergvärmepump IVT (04)

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 augusti 2016
Energiklass: B
Energiprestanda: 30 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare och krypgrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor (-10)
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt (-10)

Övrigt

Fransk balkong med utsikt över trädgården.
Fiber indraget 2015.
Radonmätning 80 Bq/m3 gjord 2009 (inom riktvärdena).
Fönster bytta -08 uppe och -12 nere (3 gamla kvar i källaren).
Bergvärmen installerades 2004 och försörjs av 2 borrhål.

Fastighetsbeteckning

Lysmasken 6

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 063 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 25 420 kr
VA: 7 855 kr
Renhållning: 1 788 kr

Kommentar

El inkl. uppvärmning samt hushållsel. Försäkring för nuvarande ägare 3942:-/år Larm Verisure 5043:-/år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 355 000 kr, varav byggnadsvärde 2 436 000 kr

Summa pantbrev

204 000 kr

Tomt

Areal: 744 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Bergåsa

Den populära stadsdelen Bergåsa ligger i anslutning till Blekinge Tekniska Högskola och Blekingesjukhuset och bebyggelsen består mestadels av villor och fåfamiljshus. Västra Marks idrottsanläggning och grönområden ger möjligheter till både idrott och naturupplevelser. Studentvikens badplats ligger i området.

Kommunikation

Bergåsa har egen järnvägsstation för tåg mot såväl Emmaboda som Köpenhamn (Kust till kust-banan respektive Öresundståg på Blekinge kustbana). Vid stationen stannar samtliga stads- och landsbygdsbussar som trafikerar Karlskrona. Detta gör Bergåsa till den enklaste knutpunkten för byte mellan tåg och buss i Karlskrona.

Karta

Hör av dig till Peter Olsson för mer information!

Peter Olsson

Peter Olsson

Karlskrona / Ronneby

Reg. fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0706-772730

peo@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad