Högabergsgatan 40

Bilder

  • Såld!

Högabergsgatan 40 , Trossö , Karlskrona

Högst upp i huset på våning 5 av 5 finner ni denna fint renoverade tvåa om 54 m. Strålande havsutsikt från både vardagsrum, sovrum och kök. Stambytt och helkaklat duschrum, renoverat och fullt utrustat kök och vardagsrum med plats för både soffa och matbord.
Låg månadsavgift i populär förening med god ekonomi.

54 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 652 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
54 kvm
Våning:
5
Lägenhetsnummer:
670
Byggår:
1951
Driftskostnad:
400 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

54 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Brf Cederström och Högabergsgatan 40!

Högst upp i huset på våning 5 av 5 finner ni denna fint renoverade tvåa om 54 m. Strålande havsutsikt från både vardagsrum, sovrum och kök. Stambytt och helkaklat duschrum, renoverat och fullt utrustat kök och vardagsrum med plats för både soffa och matbord.
Låg månadsavgift i populär förening med god ekonomi.

Välkomnande entré med gott om plats för avhängning. I anslutning till hallen finns två platsbyggda garderober samt en mindre klädkammare med generösa förvaringsmöjligheter.
Till höger finner vi köket, detta renoverades 2009 med stilrent köksinredning i ek och med svart stenskiva. Här finns gott om utrymme för matplats och från fönstret har man en strålande utsikt ner mot Borgmästarekajen.
Vidare finner vi duschrummet som är helkaklat. Stambytt och renoverat 2006 och har ett snyggt kakel och klinker i en varm grå ton.
Sovrummet nås från hallen och är generöst i storlek. Gott om plats för dubbelsäng och extra förvaring för den som önskar. Här finns även två rejäla garderober med överskåp och från sängen har man en strålande havsutsikt att vakna upp till.
Kvar har vi vardagsrummet som ligger i hörnet av fastigheten vilket ger rummet generösa ljusinsläpp i både öster och söder. Stort fönsterparti mot öst ger en härlig utsikt över stadens takåsar och här finns gott om plats för ett rejält matbord. I andra delen finns gott om utrymme för soffa och tv-möbel och härifrån har man givetvis utsikten över Borgmästarekajen att vila ögonen på.

Sammantaget en mycket fin lägenhet redo flyttas rakt in i. De senaste åren har samtliga ytskikt setts över och bytts ut, dock inte parkett i vardagsrum då det är en vacker mosaikparkett i original. Ljusa väggar i hela bostaden och fina trä- och stengolv.

Kök: Praktiskt arbetskök med fin inredning i ek. Utrustat med kombinerad kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, inbyggnadsmikro samt integrerad diskmaskin (2011). Vacker bänkskiva i svart sten och vitt kakel över bänk. På golvet ligger en slitstark klinker i en mellangrå ton och väggarna är ljusa med en fondvägg vid matplats.

Duschrum: Stambytt och helkaklat duschrum 2006. Kakel och klinker i en fin ljusgrå nyans och utrustat med duschhörna, wc-stol, handfat samt väggskåp. Förberett för tvättmaskin samt härligt ljusinsläpp via fönster.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 5, hiss finns ej

Avgift

2 652 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering

Driftskostnad

4 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

1,1560917%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1951

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 september 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 139 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Cederström 21

Övrigt

Till lägenheten finns ett vindsförråd och källarförråd att disponera.

Förening

Namn

Brf Cederström

Om föreningen

Brf Cederström består av 72 stycken bostadsrätter samt två hyresrätter. Föreningen har adresserna Borgmästarekajen 24, Västra Köpmansgatan 15, 17, 19, Bryggaregatan 1 samt Högabergsgatan 40 och 42.
Avgifterna höjdes 1 januari 2015 i samband med byte till säkerhetsdörrar.

Större renoveringar m.m.
2018: Elstambyte
2016: Injustering av fjärrvärmesystemet
2015: Montering av säkerhetsdörrar och målning av trapphus
2014: Montering av fastighetsboxar för postutdelning
2013: Delvis nytt tak, nya hängrännor och plåtarbeten
2009: Renoverad innergård, nya trappor och ny belysning
2007: Stambyte och installation av portkodslås
1991: Fönsterbyte

Vid överlåtelse ska köparen godkännas som medlem i föreningen. Överlåtelseavgift ska betalas av köparen. Avgiften uppgår till 2,5 % av ett prisbasbelopp och pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet.
En övernattningslägenhet finns att hyra för medlemmar för 250 kr/natt.
Till varje lägenhet hör ett vindsförråd och ett mindre källarförråd.
Det finns två tvättstugor, cykelförråd och hobbyrum.
Föreningen har inga garageplatser.
Kabel-tv och mulituttag från Comhem finns.

Antal lägenheter

72

Antal hyresrätter

2

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Karlskronaporten

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Trossö

Karlskrona har en väl bevarad stadsplan med barockens breda gator och paradbyggnader, men fascinerar också genom sin närhet till havet. Staden är byggd på flera öar, som under århundradenas lopp byggts samman genom igenfyllningar av sund och vikar.

Trossö är en ö i Karlskrona skärgård, och utgör Karlskronas centrum. Trossö ligger i söder och staden Karlskrona utgörs även av andra öar, såsom Stumholmen, Saltö och Pottholmen. Sevärdheter på Trossö är Sveriges största torg (Stortorget), Marinbasen, Amiralitetskyrkan med Gubben Rosenbom och varvet. Trossö räknas, liksom Karlskrona i helhet, till världsarvet Örlogsstaden Karlskrona och har även en stolt marin historia.

Kommunikation

På Trossö finns både resecentrum med busstrafik till bl.a Kalmar, Ronneby och Karlshamn.
Bussar till de olika närområdena, såsom Saltö, Pantarholmen och Lyckeby, går ofta och med ca 15 minuters mellanrum. Till orter längre ut, såsom Jämjö, Rödeby och Nättraby, går bussarna med ca 30 minuters mellanrum.
På Trossö finns även järnvägsstationen, härifrån tar dig med lätthet till Malmö och över till Köpenhamn och Helsingör med avgång varje timme från tidig morgon till sen kväll. Tåg finns även till Emmaboda för resande till bl.a Växjö och Stockholm.

Närservice

Det finns två större livsmedelsaffärer på Trossö samt flertalet mindre närbutiker. Stort utbud av postservice, apotek samt vårdcentral.

Parkering

Karlskrona centrum är indelat i två parkeringszoner; röd och grön zon, där den röda zonen är de mest centrala parkeringarna runt Stortorget och kring Hoglands park.
På gator inom Trossö är parkeringar stängda för service, till exempel gatustädning, några timmar en dag i veckan.
På Trossö finns 4 stycken parkeringshus.

Karta

Hör av dig till Ida Ivarsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad