Augerumsvägen 58

Bilder

  • Såld!

Augerumsvägen 58 , Lyckeby , Karlskrona

Augerums kvarn - en unik fastighet med vackrast tänkbara läge vid Lyckebyån! Ett fantastiskt boende med ån som närmaste granne och med den magiskt pampiga kvarnbyggnaden som rymmer både historia och framtida möjligheter. Bostaden är i bästa skick och det är bara att flytta in. Fastigheten lämpar sig för den som söker ett unikt boende eventuellt i kombination med egen verksamhet. Fiskerättigheter. Besiktigat & dolda fel försäkrat.

215 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
215 kvm
Biarea:
1 400 kvm
Tomtarea:
1 914 kvm
Driftskostnad:
291 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 sovrum

Boarea

215 kvm

Biarea

1 400 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Köket renoverades 2006. Skåpinredning från Kvik. Spishäll m induktion (Siemens), spisfläkt (Futurum), ugn och mikrovågsugn (Siemens), integrerad kyl, frys och diskmaskin.

Badrum

Badrum/WC i entréplan: Helkaklat badrum som renoverades 2005/2006. Hörnbadkar med massagefunktion, dusch, WC, tvättställ i kommod. Badrum/WC på övre plan: Helkaklat badrum med ångbastu/dusch, WC, tvättställ i kommod.

Tvättrum

Tvättmaskin. Torktumlare (Siemens) 2007.

Välkommen till Augerums kvarn!

Den gamla Kvarnbostaden har renoverats till en modern bostad men med den genuina känslan kvar.
Så fort vi kommit in på entréplan märker vi av den öppna och trevliga planlösningen och närheten till den vackra Lyckebyån. Ett stort vardagsrum som vetter mot ån möter det välutrustade och ljusa Kvik köket vid en serveringsdisk. Här ryms såväl sittgrupp som matsalmöblemang om så önskas. I köksdelen finns det vitvaror av god kvalité samt gott om arbetsytor och förvaringsplats i skåp. Dubbla altandörrar leder oss ut på den stora trädäckade altanen. På altanens översta etage är det gott om plats för större matbord och för utekök/grill om man så önskar. Från detta etage leder en halvtrappa ned till en sol-, pool- och relaxavdelning med bästa mys- och utsiktsfaktor.

Tillbaka inne i bostaden finner vi i vinkel till vardagsrummet även ett större allrum som idag används som tv-/musikrum.

Det helkaklade och väl tilltagna badrummet som finns på entréplan rymmer massagebadkar, dusch och stort tvättställ i komod. På detta plan finner vi även en rejäl tvättstuga med en hel förvaringsvägg dold bakom skjutdörrar.

Från entréhallen tar vi trappan upp på det övre planet. Här samsas ett trivsamt allrum som vi finner direkt ovanför trappan med fyra rejäla sovrum.
Tre av sovrummen vetter mot Lyckebyån. Ett helkaklat badrum med fräsch Kvik inredning och med en kombinerad dusch och ångbastu finns på detta plan.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Uppvärmning

Luft/luft värmepump, direktverkande el

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft) i badrum

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas (Traryd -04)
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Med sagolik utsikt över Lyckebyån ligger en väl tilltagen trädäckad altan i olika etage. En rund pool (-13) med ca 4,2 m diameter och ca 1,2 m djup ligger i nedre etaget. I övre etaget med direkt access från kök och vardagsrum ligger matplatsdel med plats för många gäster och grillning. Här finns även en motorstyrd markis som skydd för södersolen.

Till fastigheten hör fiskerättighet i Lyckebyån. Här nappar havsöring, gädda och abborre.

Parabol och analog tv-antenn.

Fastighetsbeteckning

Augerum 13:5

Övriga byggnader

F.d kvarnbyggnad i 4 våningsplan + källare. Byggnadens totala yta är ca 1400 kvm.

Här finns massor av möjligheter för egen verksamhet. Lager, verkstad, utställning, försäljning eller kanske ombyggnad till vandrarhem alternativt bostäder är bara några idéer.

Tidigare har förutom traditionell kvarnverksamhet (lades ned på 1960 talet) har elproduktion (vattenkraft) bedrivits i byggnaden fram till nyligen. Idag finns elproduktion kvar i form av solkraftspaneler på byggnadens stora södergavel.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

3 500 kr/år

Kommentar

Under 2015 levererades 8694 kWh från solpanelerna (berättigar fn till Skattereduktion). Fastigheten förbrukade 11805 kWh. Mellanskillnaden = 3111 kWh. Försäkring för nuvarande ägare = 9 323 kr/år (företagsförsäkring). Kostnad för renhållning saknas för nuvarande ägare.

Taxeringskod

220, 432

Taxeringsvärde

747 000 kr, varav byggnadsvärde 569 000 kr

Summa pantbrev

3 150 000 kr

Tomt

Areal: 1 914 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Fantastisk tomt med vackra Lyckebyån som närmaste granne.
Effektiv robotgräsklippare ingår.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om (Djupborrad brun). Enskilt avlopp (3-kammare med infiltration).

Om området

Lyckeby

Lyckeby är ett trevligt och modernt samhälle strax utanför Karlskrona med en intressant och rik historia.

Samhället är beläget vid mynningen av Lyckebyån. Lyckeby hade tidigare stadsprivilegier och gick då under namnet Lyckå. Senare gav det namn åt Lyckeby landskommun, som införlivades i Karlskrona stad 1967. Sevärdheter i Lyckeby är bland annat den ståtliga stenbron som korsar Lyckebyån samt ruinen efter Lyckå slott som försvarade den medeltida staden. Vid bron ligger den gamla kronokvarnen, som ingår i världsarvet Örlogsstaden Karlskrona. Lyckeby källa med ett karaktäristiskt pumphus från 1700-talet är ytterligare en sevärdhet.

I dag är Lyckeby en trevlig bostadsort med varierande bebyggelse samt ett handelscentrum med stora köpcentrum strax utanför den gamla bykärnan. Köpcentrumen heter Amiralen och Slottsbacken och erbjuder det mesta vad det gäller shopping.

Kommunikation

Mycket goda bussförbindelser med Karlskrona centrum.

Närservice

I Lyckeby finns det mesta man kan behöva i form av närservice. Nybyggt gym, vårdcentral, Apotek, Restauranger mm. Även flera större matbutiker finns i närheten såsom Ica Maxi, Coop och Willys.
Flera skolor och förskolor finns i och kring samhället.

Karta

Hör av dig till Peter Olsson för mer information!

Peter Olsson

Peter Olsson

Karlskrona / Ronneby

Reg. fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0706-772730

peo@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad