Päronvägen 7

Bilder

  • Såld!

Päronvägen 7 , Ramdala , Karlskrona

Här finns tillfälle att förvärva en vacker fastighet med öppna vidder och utsikt över rapsfält och kyrktorn.
Boningshus med anor från slutet av 1800-talet, pool och flertalet ekonomibyggnader såsom ladugårdsbyggnad med stall, fårhus och magasin.
Mycket fint hus med vackra detaljer bevarade och renoveringar som har utförts med varsam hand. Nyligen renoverat kök i lantlig stil, stora sällskapsytor samt 4-6 sovrum.
Entréplan bjuder på en generös takhöjd med sina 2.80 meter, fantastiska ljusinsläpp genom de stora och många fönsterpartierna och uteplatsen med sin pool är bara ett par av karaktärsdragen för detta boendet.
Välkommen på visning!

220 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
220 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
14 060 kvm
Byggår:
1890
Driftskostnad:
5 739 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 4 - 6 sovrum

Boarea

220 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Ramdala och Päronvägen 7!

Här finner ni en vacker gård med möjlighet att ha hästar och med anor från slutet av 1800-talet. Vackert boningshus med stora salar, generös takhöjd och vackra detaljer. Bostaden har de senaste åren renoverats med varsam hand, allt för att bevara det gamla men med moderna inslag med känsla för husets ålder och finess. Flertalet kringbyggnader såsom lada, magasin, fårhus och vagnsskjul. Härligt trädäck med pool i söderläge, stort inglasat uterum och vacker stenlagd uteplats.

Huvudentrén nås via en vacker inglasad veranda. Denna är nyligen uppförd men passar perfekt till husets yttre och ger en välkomnande och ombonad känsla.
Väl inne i hallen slås man av den generösa takhöjden (2,80 m) och de stora salarna i både fil och vinkel. Här finns gott om plats för att umgås och hela entréplanet genomsyras av de öppna sällskapsytorna, detta är helt enkelt ett hus att umgås i!
Hallen har gott om plats för avhängning och verandan, som är möblerbar, ger extra utrymme för ytterkläder och dylikt.
Till vänster finner vi ett större allrum. Detta ligger i fil med matsalen och båda rummen har en vacker mosaikparkett i gott skick. Stora fönsterpartier ger de båda rummen ett generöst ljusflöde och utanför fönstren sträcker sig Ramdalaslätten. Matsalen är väl tilltagen i storlek och här finns gott om plats för ett större matsalsmöblemang.
Från både matsal och hall nås det som idag används som vardagsrum. Här finns en mysig öppen spis med kassett och gott om plats för en större soffgrupp och tv-möbel. Golvet, som är en vacker fiskbensparkett, har nyligen slipats och väggarna har försetts med en tidstypisk tapet i vackert mönster.
Till höger från hallen finner vi köket, detta är rejält tilltaget med både förvaring och arbetsyta och renoverades i en fin lantlig stil 2011. Generösa förvaringsmöjligheter samt ett uppbyggt skafferi gör att man knappast kommer sakna plats för det som behövs. Gott om utrymme för matplats samt köksö som erbjuder både extra arbetsyta som perfekta frukostplatser. På väggarna löper en vacker vitmålad bröstpanel tillsammans med en tapet med mönster från Josef Frank - allt i en perfekt symbios med husets ålder och känsla.
Via stora pardörrar från köket nås det inglasade uterummet. Detta är generöst i storlek och har gott om plats för både matplats samt loungegrupp. Stora skjutpartier i glas gör att gränserna mellan ute och inne suddas ut och härifrån når man den inbjudande poolen med endast ett par enstaka steg.
Kvar på entréplan finns tvättavdelningen med dusch, separat wc samt groventré. Härifrån nås även källaren med diverse förvaringsutrymmen såsom pannrum och potatiskällare.

Trappan, som går i en vacker båge, leder oss upp till ett mindre allrum som passar perfekt som bibliotek. Härifrån nås till vänster två sovrum i generös storlek, båda med gott om utrymme för både dubbelsäng och arbetshörna. Rakt fram finns Master-Bedroom, detta kan med fördel delas av för den som är i behov av ytterligare sovrum. Här finns plats för dubbelsäng och längs väggarna löper diverse platsbyggda förvaringslösningar i form av mindre klädkammare. Duschrummet nås från både Master-Bedroom och trapphall. Detta är helkaklat och troligen renoverat i slutet av 90-talet.
Till höger från trappan finns ytterligare ett större sovrum som även det rymmer dubbelsäng. Här finns uppgång till vinden och vägg i vägg löper ett större förvaringsutrymme som med fördel kan inredas.

Sammantaget ett mycket fint hus med vackra detaljer bevarade och renoveringar som har utförts med varsam hand. På övre plan ligger ett vackert plankgolv i gran, på entréplan hittar du vacker fiskbensparkett, mosaikparkett och rejäla plankgolv i gran.
Entréplan bjuder på en generös takhöjd med sina 2.80 meter, fantastiska ljusinsläpp genom de stora och många fönsterpartierna och uteplatsen med sin pool är bara ett par av karaktärsdragen för detta boendet.
Huset ligger uppe på Ramdala-höjden med ett avskilt läge och härlig utsikt över ängar och kyrktorn.

Kök:
Lantligt kök renoverat 2011. Generösa förvaringsmöjligheter och gott om arbetsyta. Vit inredning från Ikea samt uppbyggt skafferi för extra förvaring. Gott om utrymme för ett rejält matbord för hela familjen samt extra frukostplatser vid köksön. Utrustat med ugn, keramikhäll, integrerad och kombinerad kyl/frys samt integrerad diskmaskin.

Duschrum:
Tvättavdelning på entréplan med dusch samt separat wc. Helkaklat och renoverat 2011 med en grå klinkers med vattenburen golvvärme och vita kaklade väggar. Tvättavdelning med platsbyggd hylla samt praktisk arbetsbänk och utrustat med tvättmaskin och torktumlare. I övrigt utrustat med duschhörna med infällbara glasdörrar, separat wc med wc-stol och handfat.
Här finns även en groventré samt förvaring bakom garderob med skjutdörrar.

Duschrum övre plan:
Helkaklat och troligen renoverat i slutet av 90-talet av tidigare ägare. Utrustat med dusch, handfat samt wc-stol.

Byggnad

Byggnadsår

1890

Uppvärmning

Luft/vatten värmepump, eldstad

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 augusti 2016
Energiklass: E
Energiprestanda: 84 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare/torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas, enstaka isolerglas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt

Övrigt

Från köket nås ett stort inglasat uterum uppfört 2011. Klinkers med vattenburen golvvärme samt stora skjutbara glaspartier. Gott om plats för en större matplats samt loungegrupp. Från uterummet har man direkt access till stenläggning och trädäck med pool.
Poolen, som ligger i ett soligt söderläge, är omgivet av ett större trädäck med gott om plats för sol- och vilostolar.

Fastighetsbeteckning

Säby 19:15

Övriga byggnader

På fastigheten finns flertalet byggnader. Den stora ladan som omfamnar gårdsplanen rymmer tre olika förrådsavdelningar, stall med 6 boxar, större vagnsskjul samt höloft och diverse djurboxar.
Här finns även ett så kallat magasin med vind, brygghus, fårhus, svinstia, vagnsskjul, garage/verkstad samt större vedbod.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

68 869 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 41 670 kr
VA: 14 600 kr
Renhållning: 1 900 kr
Väg, samf: 400 kr
Sotning: 400 kr
Försäkring: 9 899 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnad för uppvärmning är inklusive hushållsel samt el till hästar (elstängsel m.m.) samt uppvärmning till pool. Kostnad för vatten är inklusive vattenförbrukning till hästar. Kostnad för försäkring är inklusive s.k. hästgårdsförsäkring.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

885 000 kr, varav byggnadsvärde 710 000 kr

Summa pantbrev

2 454 000 kr

Tomt

Areal: 14 060 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Egen brunn finns för trädgårdsbevattning.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Ramdala GA:2
Förmån, Officialservitut: Avlopp, 1080-95/113
Last, Avtalsservitut: Transformatorkiosk mm, 10-IM1-98/553

Tillträde

Enligt överenskommelse

Viktiga dokument

Om området

Ramdala

Ramdala är en tätort i Karlskrona kommun, kyrkby i Ramdala socken i Blekinge län.

Ramdala ligger vid E22:an några kilometer öster om Karlskrona.

Kommunikation

Från Ramdala tar det ca 15 min med bil in till Karlskrona. Buss linje 2 Jämjö går förbi var 20:e min.

Närservice

I Ramdala finns förskolan Solstugan som har fyra avdelningar med verksamhet i två hus som vänder sig till barn från 1-6 år. Närmaste livsmedelsbutik är Ica och ligger i Jämjö ca 7 min bort med bil.

Karta

Hör av dig till Ida Ivarsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad